با وجود سهمیه‌بندی، روزانه 40 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود

معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان این مطلب گفت: اخبار و آمار قاچاق در سال‌های اخیر بسیار نگران‌کننده است و آمار نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از گازوئیل و بنزین کشور به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود. 

محمدرضا فرزین افزود: اظهارات اخیر مسئولان مبارزه با قاچاق کالا نشان می‌دهد که هم‌اکنون با وجود سهمیه‌بندی، روزانه 40 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود و در برخی نقاط مرزی قاچاقچیان با کیلومترها لوله کشی تا نقطه مرزی به قاچاق سوخت اقدام کرده‌اند که در استان سمنان و خیلی از استان‌های دیگر دریاچه‌هایی از سوخت کشف شده است.

وی تصریح کرد: همچنین بسیاری از نفتکش‌ها در اروند رود به کار قاچاق گازوئیل مشغول هستند و اخیرا 4 نفتکش که حاوی 300 هزار تن گازوئیل قاچاق بودند، توقیف شدند.

از طرف دیگر در کشور ما 4 حامل بنزین، گازوئیل، نفت سفید و کوره را روزانه حدود 230 میلیون لیتر تولید می‌کنیم که در این صورت قاچاق 40 میلیون لیتر یعنی قاچاق حدود 17‌درصد سوخت تولیدی کشور که رقم بسیار قابل ملاحظه‌ای است نگران‌کننده است.

این در حالی است که بخش عمده قاچاق مربوط به بنزین و گازوئیلی است که در هر دو، وارد‌کننده سوخت هستیم و روزانه حدود 30 میلیون لیتر گازوئیل و بنزین به کشور وارد می‌کنیم. فرزین با اشاره به قیمت سوخت در کشورهای همسایه اظهار داشت: اگر به قیمت گازوئیل و بنزین در کشورهای همسایه توجه کنیم دلیل اصلی این تجارت پرسود مشخص می‌شود.

قیمت فروش (بنزین سوپر و گازوئیل) در اواسط نوامبر(دی ماه 1387) در کشورهای افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، پاکستان، ترکیه و امارات بنزین سوپر به‌ترتیب 105، 108، 74، 84 و 187 و 45 سنت در هر لیتر و گازوئیل به‌ترتیب 96، 11، 56، 77، 163 و 62 سنت در هر لیتر بوده است.

وی ادامه داد: این اختلاف قیمتی نشانگر دلیل اصلی قاچاق حجم عمده‌ای از سوخت کشور به کشورهای همسایه است.

کد خبر 91111

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز