همشهریآنلاین - سیدمحمد فخار: روند محیطزیستی خشکی درختان اگرچه روندی مطابق آنچه در همه منابع طبیعی کشور رخ داده، دارد اما برخی هجمههای سیاسی، اخبار نادرستی از آن را در افکار عمومی ایجاد کرده است. اداره کل محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در اینباره آمار دقیقی دارد و ۶راه جلوگیری از خشکی درختان بوستان جنگلی چیتگر را به مالک بوستان یعنی سازمان منابع طبیعی ارائه داده است. درباره جزئیات شرایط موجود و راهحلهای آن بیشتر بدانید.
سرعت منفی تغییرات اقلیمی در بوستان چیتگر
محمدصابر باغخانیپور، مدیرکل محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران: عامل خشک شدن و آسیب به درختان بوستان چیتگر یک عامل نبوده و چند موضوع در بروز این پدیده تأثیرگذار است که تعیین سهم هر یک امری پیچیده و نیازمند مطالعات وسیعتر است. کاشت درختان سوزنیبرگ نظیر کاج میتواند بر سرعت تغییرات اقلیمی تأثیر منفی داشته باشد. درختان کاج بوستان جنگلی چیتگر به دلایلی زودتر وارد فاز دیرزیستی شده و این ضعف در درخت خود باعث نداشتن توانایی مقابله با آفت سوسک چوبخوار شده است. تقابل درخت و جانور همیشه وجود دارد ولی زمانی که درخت ضعیف میشود توان مقابله با آفت را ندارد. از دیگر دلایل خشک شدن درختان بوستان چیتگر، وجود درختان با بنهای متنوع (نیاز آبی متفاوت) است که نیاز آبی بیشتری نسبت به درختان با بنهای کمتر است و بهمنظور رعایت عدالت آبی، نیاز به آبیاری و کودپاشی به روش نرخ متغیر دارد که این امر نیز در طراحی شبکه آبرسانی و آبیاری لحاظ نشده و تکمیل نشدن روشهای آبیاری نوین در سطح بوستان (آبیاری قطرهای و آبیاری زیرسطحی) با راندمان بالا مزید علت و باعث تسریع در روند خشک شدن درختان شده است.
برخی از درختان بوستان بزرگ چیتگر با خشکی مواجه شده است. این مشکل البته از ابتدای دهه ۹۰ آغاز شده اما در سالهای اخیر بهعلت افزایش مشکلات تغییر اقلیم و خشکسالی سرعت گرفته است.
کد خبر 912680
نظر شما