براساس توضیحات نماینده شهر تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها، درحال حاضر دو موضوع تمدید یک ساله انتخابات یا برگزاری انتخابات شوراها با تاخیر ۴ تا ۵ ماهه مطرح است و حداکثر تا یک هفته یا ۱۰ روز آینده در این باره تصمیم گیری خواهد شد.

محمودی مجلس

به گزارش همشهری آنلاین-مهدی اسماعیل پور: سید مرتضی محمودی، نماینده شهر تهران در مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا، در گفت و گو با همشهری گفت: «با توجه به حادثه پرواز اردیبهشت و شهادت آیت الله رئیسی و لزوم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش از موعد ریاست جمهوری، این انتخابات در سال ۱۴۰۳برگزار شد. طبق قانون مصوب مجلس، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات ریاست جمهوری باید همزمان برگزار شود. این تعجیل ناگریزی که درانتخابات ریاست جمهوری اتفاق افتاد و جابه‌جایی تاریخ برگزاری آن، باعث شد تا درواقع بین انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر بعدی که قرار است سال آینده باشد یک فاصله ناخواسته ایجاد شود.»

او ادامه داد: «باتوجه به این موضوع، در خصوص تاریخ و نحوه برگزاری انتخابات سال آینده شوراهای اسلامی شهر و روستا، اعضای کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس، شورای عالی استانها و همچنین برخی از عزیزان ما در مجلس شورای اسلامی، نظرات مختلفی داشتند.»

محودی تأکید کرد: «با توجه به اینکه انتخابات ریاست جمهوری امسال برگزار شده است و قبل از آن هم انتخابات مجلس را داشتیم و در هر دو مورد نیز دور دوم کشیده شد، لذا نظر بر این بود که با توجه به تعدد انتخابات درکشور، انتخابات سال آینده شوراهای اسلامی شهر و روستا کمی با تاخیر برگزار شود تا این تعدد برگزاری انتخابات باعث دردسر و رنجش مردم نشود و از طرف دیگر با توجه به تامین زیرساخت های لازم و هزینه‌هایی که برگزاری انتخابات برای کشور دارد، کمی بین انتخابات فاصله بیافتد.»

چه پیشنهادهایی مطرح شد؟

عضو کمیسیون امورداخلی و شوراهای مجلس افزود: «ابتدا پیشنهاد هفت ساله شدن این دوره از شوراها مطرح شد که این موضوع از همان ابتدا و قبل از اینکه به عنوان یک طرح وارد کمیسیون و صحن مجلش شود و مورد بررسی قرار بگیرد، از طرف مجموعه نمایندگان و کارگروهی که ما در کمیسیون امور داخلی و شورا ها داریم رد و جواب منفی به آن داده شد.»

محمودی تصریح کرد: «دلیل مخالفت‌ها هم نظرات کارشناسی بود. لذا اصلا این پیشنهاد دیگر وارد مباحث کمیسیون نشد. صحبت هایی هم روی پنج ساله شدن این دوره بود که باز هم اصلا به مرحله طرح شدن درمجلس و ورود به کمیسیون شوراها نرسید. اخیرا شورای عالی استان‌ها با بررسی مجدد طرح های ۷ساله و ۵ ساله و دیگر پیشنهاد ها و نظراتی که مطرح بود و به یک جمع بندی رسیدند.»

او اظهار کرد: «بر همین اساس طرح تمدید یکساله انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور ارائه شد و در دستور کار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس قرار گرفت. البته قبل از آن رایزنی ها و صحبت های مقدماتی مربوط به کارشناسی طرح نیز انجام شد. طرح تعویق یکساله انتخابات، سه شنبه یازدهم دی ماه در کمیسیون داخلی طرح شد که بعضی از اعضا مخالفت‌ها و برخی هم موافق آن بودند. این موضوع در واقع بیانگر این است که طرح هنوز به پختگی کامل نرسیده است.»

او تأکید کرد: «بر همین اساس قرارشد تا مجدداً در کارگروهی مورد بررسی قرار بگیرد تا هم نقاط مثبت و هم نقاط منفی مربوط به آن احصا شود و با یک نظر کارشناسی دقیق، این طرح درکارگروه مربوط به امور شوراها مجدد بررسی شود. بعد از بررسی دقیق و درنظرگرفتن تمام جوانب و شنیدن نظرات تمام افرادی که در این حوزه کارشناس بوده و مداخله دارند یا موثر هستند، طرح هفته آینده دوباره برای کمیسیون ارسال می شود و در آنجا به رای گذاشته خواهد شد تا ببینیم نمایندگان کمیسیون با طرح تعویق یک ساله انتخابات موافق هستند یا مخالف.»

برگزاری انتخابات شورا با کمی تأخیر

به گفته این نماینده مجلس، علاوه بر طرح تمدید یکساله انتخابات، یک پیشنهاد دیگر هم مطرح است: «اگر با این طرح مخالفت شد، خود کمیسیون هم با ابتکار ریاست محترم کمیسیون و سایر اعضا که با مشورت برخی از اعضای مجلس پیشنهاد دیگری هم دارد؛ چرا که طرح تعویق یک ساله انتخابات شوراهای شهر و روستا مخالفان و موافقان زیادی دارد ونمی توان گفت کدام قالب بر دیگری است. در این پیشنهاد، ما نه بحث تمدید انتخابات را داریم و نه موضوع هفت ساله نه پنج ساله شدن آن مطرح است، بلکه پیشنهاد شده تا ما انتخابات سال آینده را با تاخیر چند ماهه برگزارمی کنیم تا خلع نمایندگان برای ۵ حوزه انتخابیه برطرف شود و ما در اولین انتخابات سراسری بتوانیم ۵ حوزه انتخابیه میان دوره را برگزار کنیم و مردم نمایندگان خودشان را انتخاب کنند.»

 عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها، تاکید کرد: «لذا با توجه به اینکه نزدیک‌ترین انتخابات کشور یعنی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال آینده است و تمدیدش آن برای مدت یک سال یا پنج سال و... آن حوزه ها را هم دچار مشکل می کند، پیشنهاد دادیم که اگر قرار شد انتخابات در زمان خودش برگزار شود و با تمدید یک ساله آن مخالفت شد، لااقل انتخابات با تاخیر ۴ یا ۵ ماهه در برگزاری انتخابات موافقت کنیم تا مشکل دوستان در حوزه‌های انتخابیه هم برطرف شود.»

محمودی ادامه داد: «با توجه به اینکه طبق قانون، باید ۶ماه قبل از ثبت نام مقدماتی انتخابات مجلس، کاندید نامزدهای مورد نظر از مسئولیت و سمت خودشان استعفا داده باشند، با توجه به زمانی که تا انتخابات داریم این موضوع امکان پذیر نیست و بسیاری نمی توانند در انتخابات شرکت کنند. لذا با تأخیر در انتخابات می توانیم آن۶ ماه زمان لازم قبل از ثبت نام را تامین کنیم که تمام علاقه‌مندان به حضور درانتخابات بتوانند ثبت نام کنند. اینها سر جمع مباحثی است که اکنون در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درحال طرح است ودر مورد آنها تبادل نظر می شود.»

این نماینده مجلس تاکید کرد: «تاکنون هیچ نتیجه و نظر قطعی از کمیسیون پیرامون زمان برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا حاصل نشده است و تمام نقل قول‌هایی که مطرح می شود، رای قطعی و تصمیم نهایی نیست که در کمیسیون یا صحن مجلس گرفته شده باشد. تا زمانی که این پیشنهاد های متعددی که مطرح است به رای گذاشته نشده و رای نهایی نمایندگان محترم احصا نشود نمی توانیم در مورد آنها نظری بدهیم.»

تعیین تکلیف تا ۱۰روز آینده

 عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها، درباره اینکه سرانجام چه زمانی تکلیف انتخابات شورایهای اسلامی مشخص می شود، گفت: «سقف ما برای تعیین تکلیف انتخابات یک هفته آینده تا ۱۰ روز آینده است و باید در جلسات هفته آینده مجلس تکلیف این موضوع را مشخص کنیم. چون تاخیر در این موضوع، در واقع زمان بندی وزارت کشوربرای برگزاری انتخابات را دچار معضل و مشکل خواهد کرد.»

محمودی گفت: «اگر قرار باشد انتخابات نهایتا در همان زمان خودش برگزارشود، طولانی شدن این بلاتکلیفی باعث ایجاد اختلال در برگزاری آن خواهد شد. برای اینکه زمان بندی فعلی بهم نخورد مجبور هستیم که این موضوع را در زمان خودش تعیین تکلیف کنیم.»

کد خبر 913419
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha