رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: اگر روند کنونی آمار جمعیتی ادامه یابد، در سال ۱۴۱۵ میزان مرگ و میر با تولدهای زنده برابر خواهد شد.

جمعيت

به گزارش همشهری آنلاین، محمد رئیس‌زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در دومین کنگره کشوری چالش‌های بالینی زایمان با تأکید بر دستاوردهای قابل‌توجه ایران در حوزه سلامت مادران و زایمان، از فشارهای اقتصادی و مشکلات ناشی از کمبود حمایت‌های دولتی از جامعه پزشکی انتقاد کرد و از مسئولین خواست تا به مشکلات این بخش توجه بیشتری داشته باشند.

وی ضمن تقدیر از تلاش‌های شبانه‌روزی پزشکان و متخصصین زنان و زایمان، تاکید کرد: جان این سرزمین در دستان این گروه از پزشکان است.

رئیس‌زاده با اشاره به نقش حیاتی متخصصان زنان و زایمان در سلامتی جامعه، گفت: سلامتی افرادی که متولد می‌شوند و مادران در دستان شماست.

وی در ادامه از رئیس کنگره که همواره در یکی از فعال‌ترین انجمن‌ها، به ویژه در ارتباط با نظام پزشکی، نقش مؤثری ایفا می‌کند، قدردانی کرد و افزود: برگزاری چنین کنگره‌هایی در شرایط سخت کنونی بسیار ارزشمند است.

آمار پایین مرگ و میر مادران باردار در ایران

رئیس‌زاده همچنین با اشاره به پیشرفت‌های مهم در کاهش مرگ و میر مادران باردار در کشور گفت: در حال حاضر آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور ۱۸ در ۱۰۰ هزار است که یک‌سوم پیش‌بینی‌های جهانی را شامل می‌شود. در حال حاضر ما بین ۲۰ تا ۲۵ مرگ و میر مادران باردار به ازای هر ۱۰۰ هزار تولد داریم که این خود یک افتخار برای جامعه پزشکی کشور است که توانسته‌ایم این عدد مهم را تا این حد کاهش دهیم و جزو کشورهای برتر در دنیا باشیم.

تنها ۹ درصد از تعرفه‌ها مربوط به دستمزد پزشک است

رئیس‌ کل سازمان نظام پزشکی ایران سپس به مشکلات اقتصادی جامعه پزشکی اشاره کرد و افزود: متأسفانه قدر جامعه زنان و زایمان به‌طور شایسته درک نمی‌شود و مسئولین باید در نوع نگاه خود به جامعه پزشکی تجدید نظر کنند. دو پیش‌فرض غلط در محاسبات مسئولین ما وجود دارد که باعث ایجاد برداشت‌های اشتباه از وضعیت جامعه پزشکی شده است. یکی اینکه وضعیت پزشکان خوب است و پیش‌فرض دوم اینکه افزایش تعرفه‌ها معادل افزایش دستمزد جامعه پزشکی است.

وی با انتقاد از تصمیمات اتخاذ شده در شورای عالی بیمه سلامت افزود: حتی در شورای عالی بیمه سلامت، یکی از همکاران افزایش تعرفه را معادل افزایش دستمزد در نظر می‌گیرد. این حجم از اشتباه غیرقابل تصور است و به نظر می‌رسد که عمدی باشد. در حالی که تنها ۹ درصد از تعرفه‌ها مربوط به دستمزد جامعه پزشکی است و مابقی آن مربوط به هتلینگ، تجهیزات پزشکی و سایر اجزا است.

رئیس‌زاده سپس به آمار دستمزد پزشکان پرداخت و گفت: از سال ۱۳۹۰ تا به امروز، حق‌الزحمه پزشکان از ۳۶ هزار تومان به ۸۱ هزار تومان افزایش یافته است، یعنی کمتر از سه برابر، در حالی که حداقل حقوق کارگری ۲۳ برابر افزایش داشته است. این آمار نشان‌دهنده وضعیت بحرانی است.

وی ادامه داد: در حوزه ویزیت نیز وضعیت بدتر است. به‌طور میانگین در دنیا، ایران رتبه ۱۰۲ را در زمینه ارزش ویزیت پزشکی دارد. در حالی که ارزش ویزیت در کشورهای اطراف ایران بین ۷ تا ۱۰ دلار است.

نصف شدن آمار تولد نسبت به ۴۰ سال پیش

رئیس‌ کل سازمان نظام پزشکی ایران در خصوص وضعیت آتی جمعیت کشور نیز هشدار داد و گفت: در حال حاضر، وضعیت جمعیت کشور اصلاً مطلوب نیست. در سال ۱۳۶۲، دو میلیون و ۲۰۰ هزار تولد زنده و ۲۲۰ هزار فوتی داشتیم. میزان مرگ و میر در آن زمان یک‌دهم موالید بود. اما در سال ۱۴۰۲، تنها یک میلیون و ۵۷ هزار تولد زنده و ۴۴۰ هزار مرگ و میر ثبت شده است، که این نشان‌دهنده کاهش شدید تولدهای زنده است.

۳ استان در چاه جمعیتی

وی همچنین از وضعیت بحرانی ۳ استان کشور که در حال حاضر در چاه جمعیتی قرار دارند و نرخ جایگزینی آنها بسیار پایین است، خبر داد و افزود: اگر این روند ادامه یابد، در سال ۱۴۱۵، رشد جمعیتی کشور به صفر خواهد رسید و میزان مرگ و میر با تولدهای زنده برابر خواهد شد.

۳ عامل اصلی مرگ و میر در کشور

رئیس‌زاده به اهمیت سلامت و پیشگیری از مرگ و میرها اشاره کرد و گفت: ۳ عامل اصلی مرگ و میر در کشور عبارتند از؛ بیماری‌های غیرواگیر، سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی، حوادث جاده‌ای و تصادفات. ما باید تلاش کنیم تا حداقل جمعیت زنده را بدون دلیل از دست ندهیم. در حال حاضر، سالانه نزدیک به ۲۲ هزار تلفات جاده‌ای داریم و باید برنامه‌ریزی شود تا این آمار کاهش یابد.

وی همچنین تأکید کرد: باید بیماری‌های غیرواگیر را کنترل کنیم و نباید تنها به افزایش فرزندآوری بسنده کنیم. در این راستا، باید به‌طور جدی از مرگ و میرهای غیرضروری جلوگیری کنیم.

کد خبر 914149
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 69
  • کارگر IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    76 4
    باسلام تورم ،گرانی،هزینه بالای بچه دار شدن،عدم حمایت دولت و بیمه ها ،در کنار دستمزد پائین باعث میشود زوجها برای فرزند آوری انگیزه ای نداشته باشند الویت اول مسکن ،خودرو و ...ودر آخر فرزند است
    • IR ۱۶:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
      0 0
      افزایش فشارهای روانی و آمار خودکشی را هم اضافه کنید
  • IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    71 6
    این هم از دستآورد های نظام جمهوری اسلامی است . با اجرای تمام قد و همه جانبه و کاملا هماهنگ بین همه دستگاهها که « فرزند کمتر ، زندگی بهتر » !
  • IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    59 4
    ۲۰ سال اجرای سیاست علیه فرزند آوری و ایجاد گرانی و مشکلاتی مثل بی کاری و مشکل مسکن و غیره تقصیر کیست ؟ تقصیر مردم ؟
  • IR ۱۶:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    60 4
    مسایل بسیار مهم تر از جمعیت هست که همین امروز در شرایط بحرانی قرار دارد و هیچ برنامه ای برای آن نداریم بیخود به حاشیه نروید
  • IR ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    43 4
    تمام مسولین دهه های قبل پیش مردم باید جواب بدهند
  • ناشناس IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    60 3
    وقتی ازدواجی صورت نمی گیره و متاهل ها هم زود طلاق می گیرند انتظار چی دارید خانواده های ضعیف هم تولید بچه می کنند بدبخت بیچاره به جمعیت اضافه بشه
  • IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    61 6
    باید به ازای هر فرزند ۵۰ملیارد از خزانه به نوزاد بدهیدتا برای نوزاد سرمایه گذاری بشه تا آینده اون تامین بشه تا مردم به فکر فرزند آوری باشن تا نسل منقرض نشه بچه بی آینده آوردن ظلمه ظلم
  • ایازی IR ۱۸:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    44 11
    سیاستهای غلط فرزند کمترزندگی بهتر به یک فرهنگ تبدیل شد که باتبلیغ سیاست فرزنداوری ملغی نمیشود این پدیده شوم برنامه سیاست مدارانی بود که از جامعه شناسی بوی نبردند ودررشته جامعه شناسی هیچگونه تحصیلی نکرده بودند
  • عموجون IR ۱۸:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    42 4
    عموجون خدا شکر بهتر ما دونفر داریم ۱۰سال کار میکنیم هزارتومان نتونستیم پس انداز کنیم بیشتر از اجاره خانه کرایه رفت آمد نمیشود خرید خانه دیگر در نه آرزو نه در رویا هم نمی توان به آن فکر کرد یادم سال ۹۳ مسئول بانک ... استان ... به همین راحتی گفت بچه نمی آوردید:/ با این اوضاع اقتصادی فقط جماعت پولدار باید به فکر جمعیت باشن
    • مامان بچه‌ها IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
      0 0
      سیاست کنترل موالید خیانت بود
  • معلم IR ۱۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    65 12
    جمعیت ایران باید زیر ۱۰ میلیون نفر بشود تا مردم راحت زندگی کنند
  • FR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    63 9
    چه بهتر رشد جمعیت منفی بشه تا شاید ۶۰ سال بعد ایران بهتری داشته باشیم
  • IR ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    62 6
    همین الان هم جمعیت زیاده و منابع فعلی گاز و برق و آب و هوای سالم به اندازه نصف جمعیت فعلی هم نیست غیر از گرانی و بیکاری و فقر و بدبختی مردم
  • فاروق IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    56 6
    مشکل کمبود آب و برق ، نبود هوای پاک ، کیفیت پایین محصولات کشاورزی ، سطح رفاه خیلی پایین ، نبود انباشت سرمایه در کشور ، ما را به این نتیجه میرساند که جمعیت نرمال ایران باید کمتر از چهل میلیون باشد ، دو فرزند دارم اگر یک درصد احساس میکردم بعد از بیست سال کار و زحمت همچنان مستأجر باقی میمانم ، عمرا ازدواج میکردم
  • ناشناس IR ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    62 5
    اگه قراره این وضع اقتصادی باشه همان بهتر که زاد ولد کم بشه..
  • بی نام IR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    58 5
    اینم از کشور داریتون
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    56 8
    وقتی با زنها و دخترها مبارزه میکنید میشه این.بچه هارو میفرستن خارج،ایرانی مهاجرت میکنه،و خیلی ها هم تمایل به بچه دار شدن ندارن،چون خودشون شاکی هستن از اینکه ایران به دنیا آوردن،گرانی و سخت گیری رو بچه دار شدن تاثیر داره،واکسن کرونا هم همه رو نازا کرد.غذاهای بی خود و ارزان هم رو ژن خانواده ها تاثیر گذاشت.
    • IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
      0 0
      برنامه هم همین بود
  • IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    اقا جون ها حاضر به ازدواج نمیشوند یعنی نمیتونند از نطر اقتصادی در عوض افغانی زادو ولد میکنند
  • IR ۰۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    بچه دار شدن پول و یه دل خوش میخواد که نیست
  • پیمان IR ۰۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    این حرفها همش کشکه ،کشکه،
  • علی IR ۰۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    1 0
    اصلا ناراحت کمبود جمعیت در ایران نباشید افغانها با خانوادهای ده نفره خیلی راحت ایران پر میکنن طوری که دبگه واسه خود ایرانی جا نباشد
  • علی IR ۰۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    از شرکت سایپا و ایرانخودرو بیشتر از جنگ عراق ما تلافات داریم میدیم مسئولین لطفا نگاهی به مردم کنید
  • حسن IR ۰۲:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    اون زمان که وضعیت اقتصادی یکم بهتربودگرانی نبودگفتن فرزندکمتر زندگی بهتر. حالاکه چی گران شده وازفشارگرانی رنج میبرن میگن فرزندبیشترزندگی بهتر.
  • R.r IR ۰۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    مشکل اول کشور اقتصاد بیمار هست نه مسئله ی جمعیت .مسئولین خودشون مسبب گرانی و فقر هستن بنابراین مقصر کاهش جمعیت هم باز خود مسئولین هستن .
  • اصغر IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    کی گفته رشد جمعیتی صفر میشه متولدین دهه نود که الان نتوانستیم برای همشون مدارس دولتی مهیا کنید..حدوداً ده دوازده سال دیگه ازدواج میکنند و بچه دار میشن..که اتفاقا به انفجار جمعیتی منجر میشه...
  • IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    اجبار در نوع زایمان که حتما باید طبیعی باشد امار مرگ و میر را میبره بالا یا بچه های ناقص ایجاد میکنه چون دیگه زنان امروز جانی ندارند در برابر این همه درد
  • مهران IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    سلام وقت بخیر بابا سیاستگذاری جمعیتی گذاشته شود درست مسائل جمعیتی مواجه خواهیم شد،تدبیری اندیشیده شود متاسفانه ازدواج روبه کاهش والدین فرزند کم می خواهند.
  • علی IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    مهمترین عامل که مهاجرت به خارج هست را اصلا حساب نکردی فکر می کنی چند درصد کسانی که مهاجرت کرده اند به کشور بر می گردند اصلا بچه هایشان دی گر بر نمی گردند درست مثل مهاجرت از یک روستای کویری توسعه نیافته به یک شهر پیشرفته است
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    با این امکانات جمعیت ایران باید نصف شود ..... نه آب هست نه برق نه گاز نه درآمد نه امید ...
  • رضا IR ۱۶:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    اقتصاد درست بشه جوانها خودشون هم ازدواج میکنن هم بچه دار میشن نیازی به طرح های حمایتی هم نیست
  • حسین موسوی بازنشسته آموزش و پرورش IR ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    گوجه کیلویی چند؟ سیب زمینی کیلویی چنده؟ بادمجان کیلویی چنده؟ حقوق کارگر روزی چقدره؟ جمعیت بیکار جامعه چند درصده؟ مثلا شماها کارشناس هستید!!!
  • IR ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
    0 0
    تو خرج خودم موندم ماهی ۵ میلیون کرایه میدم فرزند آوری چیه؟
  • رضوان IR ۰۵:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
    0 0
    من کارمند هستم به سختی زندگی میگذره. خانمم چند سال نیروی پاره وقت یک نهاد نظامی بود چشمم به استخدام خانم بود تا مشکلات مادی حل بشه بچه دوم بیاریم. بعد از 7سال سابقه عذرش رو خواستن و یک عده دیگه رو آوردن بادوره تعهد سه ساله حقوق 400هزار تومن که کرایه هم در نمی اومد. بعد اخراجش کردن تا نیروی های خودشون رو استخدام کنند. خانم ارشد مدیریت داشت واونی که استخدام شد فقه حوزوی. پیش فرمانده گله کردیم... گفتن زینب وار منزل باش. مشکلات مالی موند و بچه رو افزايش ندادیم. بچه لباس و پوشک و آینده می خواد. مادری که با فوق لیسانس خودش آینده نداره چرا یکی دیگه رو بد بخت کنه. 7سال بدون بیمه و حقوق. بعد شما می‌خواهید به مردم غزه عدالت و آزادی هدیه کنید.
  • سامیار IR ۰۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
    0 0
    بدبختی هست، گرانی ، تورم ,فقر ، بیکاری، هوای آلوده ، غذاهای ناسالم و گران ، آموزش ضعیف ، آمار طلاق بالا، فرار مغزها ، ورود بیش از اندازه اتباع افغانی غیرمجاز به کشور ، کم آبی و خشکسالی و ۱۰۰۰ مشکل دیگر اما عوضش امنیت داریم!!!!
  • IR ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
    0 0
    با تشکر از پزشکان . خطابم به دولتمردان و مسئولینه، به علت این آمار مهاجرت جوانان و عدم توانایی در ازدواج جوانان بعلل گرانی و تورم و نداشتن مسکن بدلیل گرانی و عدم توانایی برآمدن از عهده مخارج زندگی بدلیل گرانی را هم اضافه کنید و به فکر راه حل آن باشید . البته اگر در صدد حل مشکلات مملکت هستید
  • مهدی IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
    0 0
    سلام ، اگر واقعاً دلسوز جمعیت هستید ، چند همسری رو رواج دهید تا اونایی که توانای اداره چند همسر رو دارند همسر دوم بگیرند تا هم مشکل جمعیت تا حدودی حل بشه و هم دختران به خانه مانده که داره از سن ازدواج اونا میگذره ، ازدواج کنن و به خونه نمونن ،