همشهری- زینب زینالزاده : «قرار خدمت» پویشی است که در قالب آن شهردار تهران همراه با معاونان و مدیران شهری به مناطق میروند و علاوه بر بررسی آخرین وضعیت پروژههای عمرانی و طرحهای توسعه محلی، با نخبگان و معتمدان و... دیدار میکنند و حرفها و مطالبات شهروندان را میشنوند. در راستای این رویکرد، دومین بازدید سکاندار پایتخت از منطقه ۸ انجام شد و علیرضا زاکانی در جریان وضعیت پروژهها قرار گرفت و در دیدار با مدیران و معتمدان و... معضلات تهران و آخرین اقدامات انجام شده را بیان کرد. او گفت که تهران مشکلات عدیدهای چون آلودگی هوا و... دارد و راهکار برونرفت و حل و عبور از این معضلات، رویکرد تحولی است و موفق شدهایم در ۴۰ماه مسیر سازندگی را در پیش بگیریم.
تهران؛ دستگریبان با مشکلات
حدود ۲۳۸ سال است از انتخاب تهران بهعنوان پایتخت ایران میگذرد و امروز این کلانشهر با مشکلات عدیدهای چون آلودگی هوا، ترافیک، وجود ۴هزار پلاک ناپایدار و... دستبهگریبان است. حل این مشکلات جز با رویکرد تحولی و مشارکت شهروندان امکانپذیر نیست.
عبور از تنشهای مالی
به واسطه مشکلات، مردم رضایت کافی از شرایط ندارند؛ چنانچه در آغاز دوره مدیریت شهری ششم با مشکلات عدیدهای مواجه بودیم و تعبیر شهردار پیشین این بود که عمر دوره ششم به یکماه نمیرسد. امروز حدود ۴۰ماه از آن زمان میگذرد و توانستهایم از مشکلاتی مانند تنش مالی عبور کنیم و مسیر سازندگی و آبادانی در شهر را پیش بگیریم.
تحقق ۱۳۰درصدی بودجه
دوره ششم در تحقق بودجه هم دستاوردهای خوبی داشته است. تحقق درآمد بودجه در شورای چهارم ۱۱۴درصد، در شورای پنجم ۹۱درصد و در ۳سال شورای ششم ۱۳۰درصد بوده است. گامهای برداشته شده امیدوارکننده است و بهزودی تمام بدهیهای شهرداری تسویه میشود.
ورود مردم به عرصه تصمیمگیری
شهر متعلق به شهروندان است؛ ازاینرو معتقدیم با مشارکت شهروندان و با اتکا به مردم، مشکلات حل و مدیریت امور شهر بهتر انجام میشود. در راستای همین رویکرد برنامه «من شهردارم» در دوره ششم عملیاتی شد و مردم طی ۳سال وارد عرصه تصمیمگیری در شهر شدند.
مشارکت میلیونی شهروندان
در برنامه «من شهردارم۱» شهروندان مشارکت ۳۴۶هزارنفری داشتند و ۴هزار میلیارد تومان اعتبار به پروژهها اختصاص داده شد. در دور دوم یکمیلیون و ۳۵۲هزار نفر شرکت کردند و ۸هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژهها پیشبینی شد. دور سوم هم به پایان رسیده و مشارکت مردم از یکمیلیون و ۸۲۰هزار نفر عبور کرده است.
ارزانسازی زندگی مردم
دوره جدید مدیریت شهری بهدنبال ارزانسازی زندگی مردم در۳ بخش مسکن، معیشت و خدمات شهری است؛ ازاینرو سال گذشته باوجود تورم ۴۲درصدی، عوارض شهرسازی ۱۹درصد تصویب شد. همچنین با پیشبینی مشوقهایی موفق به نوسازی ۴۲۰۰پلاک بافت فرسوده در سال ۱۴۰۲شدیم.
پیوستگی بیشتر شهرداری و بسیج
علیرضا زاکانی، شهردار تهران با حضور در ساختمان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۸ با بسیجیان دیدار کرد و گفت: «سال ۱۳۹۲دیداری با رهبر معظم انقلاب داشتیم و ایشان در آن دیدار فرمودند: «بزرگترین ارزش شما بسیجی بودن است؛ زیرا بسیجی هم دنیا را دارد و هم آخرت را؛ بسیجی در دنیا ممکن است پیروزی ظاهری نداشته باشد، اما همواره دارای آرامشخاطر و ثباتقدم است.» حاجقاسم بزرگترین بسیجیای بود که با مجاهدتهای خود از اسلام و انسانیت دفاع کرد. او در سوریه و عراق تنها برای آزادی مسلمانان نجنگید، بلکه از پیروان دیگر ادیان هم دفاع کرد. هرقدر پیوستگی مجموعه شهرداری تهران با بسیجیان بیشتر شود در پیشبرد امور موفقتر خواهیم بود.»
تسهیلگری شهرداری در حوزه مسکن
شهردار تهران در ادامه پویش قرار خدمت منطقه۸با نخبگان این محدوده هم دیدار و تأکید کرد: «مطابق قانون اساسی دولت متصدی تولید مسکن است و در این زمینه شهرداریها نیز با صدور مجوز نقش تسهیلگری دارند؛ کمبود مسکن و بالابودن اجاره خانه یکی از چالشهای کنونی شهروندان است. برای حل این مشکل دولتها به سمت شهرکسازی در اطراف شهرهای بزرگ میروند؛ درصورتیکه میتوان جای این کار مشوقهایی برای نوسازی بافت فرسوده درنظر گرفت تا با استفاده از سرمایه مردم شاهد رونقگرفتن بازار مسکن باشیم. رونقگرفتن بازار مسکن در بافت فرسوده علاوه بر آنکه باعث مدیریت قیمت مسکن میشود سبب جهش تولید در کشور نیز خواهد شد.»
رضایت شهروندان از حل مسائل
فاطمه تنهایی، شهردار منطقه ۸ هم در پویش قرار خدمت گزارشی از اقدامات انجام شده در منطقه ارائه داد: «رسیدن به جایگاه برتر عملکردی در میان مناطق ۲۲گانه، تلاش بیوقفه و اهتمام همهجانبه مدیران و کارکنان شهرداری منطقه است؛ چراکه همکاران فراتر از وظایف و با نگاهی دلسوزانه در راستای خدمت به شهروندان حرکت کردند و این رویکرد همچنان ادامه خواهد داشت. درواقع دستیابی به این موفقیت حاصل اعتماد مدیریت ارشد شهر تهران و تلاش همه کارکنان است. همچنین ارتباط مستمر و تعامل سازنده مدیران ارشد منطقه با معتمدان و نخبگان محلههای ۱۳گانه و حضور هفتگی در مساجد و دیدار مستقیم با شهروندان از عوامل موفقیت و توجه به حل مسائل محلههای منطقه است که این رویکرد خوشبختانه موفقیتآمیز بوده و رضایت شهروندان و معتمدان را در پی داشته است.»
مدیران شهری کجا رفتند و چه گفتند؟
دیدار با ارامنه در کلیسا گریگور
عبدالمطهر محمدخانی، سخنگو و رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران: «با این حجم تولید و افزایش خودرو، باید آن قدر حملونقل عمومی ارزانقیمت و قابلدسترس باشد که افراد انگیزه چندانی برای استفاده از خودروی شخصی نداشته باشند. بر همین اساس هم حدود ۵۰درصد بودجه شهر تهران به مسائل حملونقل عمومی اختصاصیافته است.»آرا شاوردیان، نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از عملکرد شهرداری در اجرای پروژههای مختلف عمرانی و ترافیکی، درباره پروژه میدان سبلان تأکید کرد که بهرهبرداری از آن سبب کاهش ترافیک این محور میشود.
توسعه سرانههای خدماتی
داوود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیطزیست شهردار تهران هم در پویش قرار خدمت ضمن بازدید از باغموزه مینیاتور، بوستان تمدن و... تأکید کرد: «یکی از مهمترین وظایف حوزه خدمات شهری، پاکسازی، نظافت مطلوب و نگهداشت شهر است که باید بهدرستی انجام شود. در این حوزه زحمات زیادی کشیده میشود، اما تا رسیدن به نقطه ایدهآل فاصله داریم؛ بنابراین توسعه سرانههای خدماتی در این منطقه مانند ایجاد بازار میوه و ترهبار، گسترش فضای سبز و… برای خدماترسانی مطلوبتر به شهروندان باید بهطور جد در دستور کار قرار گیرد و پیگیری شود.»
نظر شما