مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۲
۰ نفر

موزه‌ آب سعدآباد در جنوب‌شرقی کاخ سبز مجموعه‌ سعدآباد، در غرب ساختمان تشریفات ریاست جمهوری احداث شده است تا بتواند آثار و سوابق ارزشمند تاریخی و فنی مهندسی آب کشور را به همگان نشان دهد.

موزه آب سعدآباد

همشهری آنلاین: این موزه سعی کرده تا به همراه معرفی پیشرفت‌های شگرف در شاخه‌های مختلف مهندسی آب و سدهای ساخته شده در این دوران را به همراه ایجاد خودباوری در نسل کنونی و آینده قدم‌های ارزشمندی بردارد.در کاخ موزه‌ آب سعد آباد عملیات استحصال، انتقال، توزیع و بهره‌برداری و فنون بکار رفته که مرتبط با آب بوده و یک جا جمع‌آوری شده‌ و تاریخ آب و آبیاری که تحولی از گذشته تا به حال داشته را در معرض دید علاقه‌مندان این هنر قرار داده ‌است.

موزه آب

موقعیت: جنوب شرقی کاخ سبز

معرفی: در این موزه تاریخ آب و آبیاری که تحولی از گذشته تا به حال داشته در معرض دید علاقمندان به این هنر قرار داده ‌شده است.

داستان آب از قدیم تا کنون

در ورودی موزه یک مجسمه گاو قرار دارد که مشغول کشیدن آب از چاه است و ماکتی از بادگیرهای کویری را هم می توانید ببینید.

در سالن اول دفترچه میرآب، وقف نامه ها، ابزار و ادواتی مانند : فنجان آبی، ساعت آبی، لوازم حفر چاه و قنات و تندیس هایی از دانشمندان آب شناس و میرآب نگهداری می شوند.

داستان آب در را در سعدآباد بخوانید

در سالن دوم ماکت‌هایی از آثار و ابنیه قدیمی سد قوسی کریت طبس، کمایستان خراسان، نمایش وسایل سنتی آب از قبیل وسایل حفر قنات و چاه، وسایل اندازه‌گیری آب مثل پیمانه‌ها و ساعت آبی را مشاهده می‌کنید.

در بخشی از موزه، ماکتی از سیستم آبی شوشتر به چشم می‌خورد که به‌عنوان یکی از حرفه‌ای‌ترین سازه‌های جهان شناخته شده و ثبت جهانی شده است. ماکت هایی از سد های ساخته شده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در طول سالن دیده می شوند در انتهای سالن ماکتی قرار دارد که تندیس دو مرد میراب را به نمایش گذاشته اند که در کنار یک رود نشسته اند و در زیر پایشان آب روان است. این ماکت چگونگی تقسیم آب در زمان های گذشته را نشان می دهد.

داستان آب در را در سعدآباد بخوانید

سالن سوم به نمایش وسایل سنتی آب از قبیل وسایل حفر قنات، چاه، گونیای چوبی، قرقره، کوزه سفالی، مشربه، روغن دان، خمره، زاویه سنج، وسایل اندازه گیری آب مثل چارچوب رقم، پیمانه های آبی، ساعت آبی و ...، وسایل شیب سنجی قنات مانند تراز چوبی، تراز شیشه ای و ... دیده می شود.

نمایش انواع ظروف سفالی مرتبط با آب از زمان های گذشته تا کنون، خمره های تاریخی، کوزه های قدیمی و مشریه های گلی تا مسی از دیگر وسایلی هستند که در این سالن به چشم می خورند.

درخت آزاده

یکی از جذابیت های این موزه درختی تنومند است که در سالن میانی موزه قرار دارد و اطراف آن با شیشه پوشانده شده است وشاخه های آن در بیرون از سقف موزه قرار دارند. تندیس زن قشقایی که یک مشک آب بر دوش دارد در کنار ماکتی از مشک دوغ اهمیت آب در زندگی عشایر را نشان می دهد. نحوه تقسیم آب و سیستم های آب و آبیاری در تهران قدیم و جدید از طریق ساخت ماکت دیواری سه بعدی از دیگر جذابیت های این موزه است.

داستان آب در را در سعدآباد بخوانید

کد خبر 914717
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روز هفتم

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha