همشهری آنلاین -مجید جباری: دو محقق ایرانی پس از ۵ سال پژوهش موفق شدند یک گونه جدید عقرب را در بندرعباس کشف و ثبت جهانی کنند. ماجرای کشف گونه جدید حیات وحش ایران زمانی آغاز شد که آمار عقربگزیدگی مردم بندرعباس بهویژه در بین کودکان افزایش پیدا کرده بود. استان هرمزگان از مناطق عقربخیز کشور است و طبق آمارهای رسمی، هر سال چندین هزار مورد عقربگزیدگی و موارد فوتی ناشی از آن در این استان گزارش میشود. از آنجا که شناساسی عقرب و مناطق انتشار آن برای پیشگیری از عقربگزیدگی و درمان مصدومین اهمیتی زیادی دارد، دکتر مهران شاهی، عضو هیأت علمی دانشکده بهداشت بندرعباس و دکتر حسین براهوئی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه زابل تحقیقات خود را برای شناسایی گونههای عقرب در استان شروع کردند. این ۲محقق پس از ۵سال پژوهش موفق شدند یکی از عوامل مهم عقربگزیدگی بهخصوص در بین کودکان را در مناطق ساحلی شهرستان بندرعباس شناسایی و نام عقرب زرد پارسی را ثبت جهانی کنند.
قاچاق و تجارت عقرب در بازارهای زیرزمینی ایران | این تجارت می تواند به تولید سلاحهای بیولوژیک ختم شود | قیمت عقرب برای قاچاق به خارج چقدر است؟
افعی ها تکثیر می شوند | آشنایی با مرگبارترین مارهای ایران | ۹۰ گونه مار در ایران شناسایی شده است
۶۰گونه عقرب در ایران زیست میکند، اما براساس آمار، بیشترین تلفات و آسیبهای واردشده به افراد عقربگزیده مربوط به ۳گونه عقرب است که حالا با کشف عقرب زرد پارسی تعداد گونههای کشنده عقرب ایران به ۴مورد رسید.
نظر شما