به گزارش همشهری آنلاین، در روز دوشنبه (۱۷ دی ماه) شاخص آلودگی هوا در ایستگاه حمیدیه بر روی عدد ۴۷۶ قرار گرفت. نوع آلاینده هوا در شهرستان حمیدیه PM۱۰ بود. ۱۰ PM ذرات جامد یا مایع موجود در هوا هستند که دارای قطری کمتر از ۱۰ میکرون بوده و بر اثر سوزاندن چوب، احتراق ناقص در ترکیبات هیدروکربنی، احتراق سوخت موتورهای دیزل و ...، واحدهای صنعتی، کشاورزی، جادههای آسفالت نشده و فعالیتهای ساختمان سازی و آلایندههای غیر گازی، ایجاد و منتشر میشود. این ذرات به علت ابعاد ریز خود میتوانند از سیستم دفاعی مجاری تنفسی عبور کند.
PM۲.۵
در این روز بخش های بسیاری از استان تهران با آلودگی هوا مواجه بود. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های سلامت (۱۶۹)،
شهرداری منطقه ۱۹ (۱۶۵)، قرچک (۱۶۵)، شریف (۱۶۳)، شهرداری منطقه ۱۱ (۱۶۰) و فرمانداری شهرری (۱۶۰) چنین وضعیتی داشت. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های پیروزی (۱۵۸)، تربیت مدرس (۱۵۸)، شادآباد (۱۵۷)، پارک شکوفه (۱۵۷)، پاکدشت (۱۵۵)، شهرداری منطقه ۲۱ (۱۵۴)، شهرداری منطقه ۱۵ (۱۵۴)، شهرداری منطقه ۲۰ (۱۵۳)، وردآورد(۱۵۲)، لواسانات (۱۵۲)، دانشگاه تهران (۱۵۱) و دانشگاه علم و صنعت (۱۵۱) به این ترتیب بود.
در استان اصفهان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های احمد آباد (۱۶۴)، خمینی شهر (۱۶۱)، کردآباد (۱۵۸)، کاوه (۱۵۷)، پارک زمزم (۱۵۳)، ایستگاه دانشگاه صنعتی اصفهان (۱۵۲)، زینبیه (۱۵۲)، سپاهان شهر (۱۵۲) و ولدان (۱۵۱) رسید.
در استان خوزستان به غیر از ایستگاه حمیدیه، شاخص آلودگی هوا در دو ایستگاه حفاری و خرمشهر بر روی عدد ۱۵۱ قرار گرفتند. در استان البرز نیز شاخص آلودگی هوا در ایستگاه مترو کرج به عدد ۱۵۴ رسید.
نوع آلاینده هوا در این استان ها ذرات PM۲.۵ است که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که میتوانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیتهای هستند که در آنها سوخت های فسیلی مانند نفت، گاز و زغال سنگ سوزانده می شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ها.
SO۲
در استان بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس - پارس ۲ به عدد ۱۷۹ رسید. نوع آلاینده در این ایستگاه SO۲ بود؛ گازی سمی که عوارضی از جمله خسخس سینه، تنگی نفس و احساس فشار در قفسه سینه، کاهش توانایی عملکرد ریه و بروز علائم تنفسی، افزایش مشکلات بیماران مبتلا به آسم، افزایش تحریک و التهاب در غشای مخاطی مانند چشمها، بینی، گلو و ریه را بهدنبال دارد.
نظر شما