تشکیل کارگروه حقوقی برای توجه به حق مالکیت هنرمندان درارشاد و گلایه از تخصیص بودجه‌ اندک در حوزه فرهنگی موضوعاتی است که نادره رضایی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گو با همشهری به آن اشاره می‌کند.

معاون هنری

همشهری آنلاین: نادره رضایی معاون هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق و صنایع فرهنگی در گفت‌وگو با همشهری درباره فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه کودک‌ونوجوان و عرضه آثارشان در حوزه فرهنگ‌وهنر می‌گوید: «در حوزه کودکان و نوجوانان اتفاق‌های خوبی هم در حوزه آموزش و مهارت آموزی و هم در حوزه بازی‌های رایانه‌ای افتاده و معتقدم مجموعه دستگاه‌های مرتبط دولت، خاصه مراکز فرهنگ و هنر با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد و همچنین بودجه‌های محدود این حوزه و در عین‌حال تعدد وظایف و دشواری‌هایی که در این زمینه وجود دارد؛ باید در راستای یاری‌رساندن به صنایع خلاق سهم مهمی داشته باشد تا بارهای به زمین مانده تسهیل شود.»

وی در ادامه تأکید می‌کند: «حوزه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی ازجمله حوزه‌هایی است که اگر در آن توفیقی حاصل شود می‌تواند کمبودها و ناداشته‌های سالیان در حوزه بودجه را مرتفع و در عین حال گردش اقتصادی را در دنیا ایجاد کند.»
رضایی که عنوان کرده بود تنها ۴۶صدم درصد از آن بودجه فرهنگی و هنری است، با بیان این مطلب گردش اقتصادی حوزه صنایع خلاق در دنیا بیش از ۳ هزار میلیارددلار است؛ تأکید می‌کند: «برای حوزه‌های فرهنگ در کشور ما که بودجه‌های بسیار نازل به آن تخصیص داده می‌شود و با توجه به این موضوع که هنوز به شکل متمرکز روی این حوزه کار نشده، می‌توان به حوزه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق امید داشت. زیرا با توجه به ارزیابی‌های انجام شده همین اندک حضور هم تاکنون توانسته برکات بسیاری را از جهت مالی و فرهنگی به ارمغان بیاورد.»
رضایی در ادامه عنوان می‌کند که باید فعالیت‌ها در این حوزه بیشتر شود. به‌خصوص اینکه ایران از لحاظ فرهنگ‌وهنر سرزمین غنی است و وجب‌به‌وجب این خاک دارای برکات فرهنگی و هنری بسیاری است که اگر فناوری نوین در خدمت این هنر قرار گیرد؛ نویددهنده این مهم است که میراث ملی و هویتی روزآمد می‌شود.معاون هنر وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی درباره حقوق مالکیت هنرمندان به‌عنوان مطالبه جدی آنها می‌گوید: «یکی از کاستی‌ها در این نهاد ساختاری، مربوط به حوزه حقوقی است. که در این راستا کارگروه حقوقی در معاونت هنری با حضور حقوقدان‌های حاذق تشکیل شده که به واسطه این کارگروه حقوقی جلسات مختلفی با صنوف هنری برگزار کرده‌ایم تا مسائل حقوقی و مالیاتی آنها را احصا کنیم و امیدوارم در قالب این کارگروه و همکاری با هنرمندان این اتفاق نیکو بیفتد.».
وی همچنین با اشاره به نوآوری نسل‌جوان در حوزه فناوری‌های نرم و محصولات فرهنگی می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین نکات حضور و فعالیت نسل نو و جوان ایرانی مبتنی بر نیاز روز و سبک زندگی امروز است که با توجه به روند فزاینده و پرشتاب تغییرات این روزآمدی تحسین‌برانگیز و ستودنی است. به اعتقاد من جوانان در حوزه‌های مختلف به‌خصوص در حوزه فناوری‌های نرم توانسته‌اند به دستاوردهای قابل توجهی دست یابند در واقع سعی کردند عرضه را براساس تقاضا و نیاز جامعه تطبیق و ارائه دهند. انجام برخی از فعالیت‌ها در عرصه فناوری‌های نوین و صنایع خلاق بود که اتفاقا یا به‌صورت مستقیم و یا غیرمستقیم به حوزه‌های فرهنگ‌وهنر و البته حوزه مأموریتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرتبط است. بنابراین بخش‌های مختلفی که در حوزه‌های تخصصی در این نمایشگاه دیدم؛ می‌تواند برای هنرمندان مفید واقع شود و در عین حال نیاز آنها را برطرف کند.»

کد خبر 915797
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تئاتر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha