به گزارش همشهری آنلاین، «کمیته ارزیابی بودجه دستگاه دفاعی و موازنه قدرت» این هشدار را مطرح کرده است.
این کمیسیون که ریاست آن را «یاکوف نیجل»، مشاور امنیت داخلی سابق اسرائیل بر عهده دارد سال ۲۰۲۳ قبل از آغاز جنگ غزه برای ارائه پیشنهاداتی به وزارت جنگ رژیم درباره درگیریهای احتمالی پیش روی تلآویو تشکیل شد.
این کمیته درباره گروهی که در حال حاضر بر سوریه حاکم است گفته که تباید «سرمنشا این شورشیها و سران آنها» را نادیده گرفت.
این کمیته گفت: «بنا به این دلیل بایستی در نظر داشت که اسرائیل ممکن است با تهدید جدیدی در سوریه مواجه شود که از برخی جهات کوچکتر از تهدیدهای قبلی نخواهد بود.»
این کمیته همچنین افزوده است: «این تهدید میتواند شکل یک نیروی سنی را بگیرد که میتواند از به رسمیت شناختن اسرائیل خودداری کند.»
در ادامه گزارش این کمیته آمده است: «علاوه بر این، از آنجا که شورشیهای سنی از طریق کنترل مرکزیشان در سوریه به قدرت سیاسی دست خواهند یافت ممکن است تهدیدی بزرگتر از ایران از سوی آنها ظاهر شود.
این کمیته هشدار داد چنانچه سوریها به عنوان بخشی از آرمانهای ترکیه برای احیای امپراتوری عثمانی به نائبان ترکیه تبدیل شوند این مشکل میتواند تشدید شود.
این گزارش ارزیابی میکند حضور نائبان ترکیه یا نیروهای ترکیه در سوریه میتواند خطر درگیری مستقیم آنکارا-تلآویو را افزایش دهد.
کمیته مذکور همچنین درباره خطر تسلیح مجدد گروههای مقاومت در لبنان و سوریه هشدار داده است.
تحریر الشام و گروههای هم پیمان آن در ۸ دسامبر ۲۰۲۴ بدون هیچگونه مقاومتی از سوی ارتش سوریه وارد شهرهای حماه و حمص شدند و دمشق را به تصرف خود درآوردند.
این تحول باعث شده که آمریکا و رژیم صهیونیستی سیاستهای اشغالگرانه خود در سوریه را با جدیت بیشتری دنبال کنند.
در پی این تحولات، جنگندههای رژیم صهیونیستی بلافاصله پس از سقوط دولت سوریه، بمباران گستردهای را در سراسر این کشور انجام دادهاند.
جنگندههای اسرائیلی تمامی حملات خود را متمرکز به پایگاههای نظامی، فرودگاهها و تجهیزات ارتش سوریه کردند و تقریباً تمامی تجهیزات نیروهای سوری را از بین بردند.
این در حالیست که گروههای شورشی حاکم بر دمشق تاکنون هیچ گونه موضعگیری در قبال اینگونه حملات نداشتهاند. افزون بر این، ارتش رژیم صهیونیستی پیشرویهای در قنیطره و اطراف دمشق داشته و شماری از روستاهای مناطق را اشغال خود درآورده است.
برخی از کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران، مصر و امارات، اردن، کویت و عراق این اقدام اشغالگران رژیم صهیونیستی را محکوم کردند ولی صهیونیستها بدون توجه به هیچ گونه هشداری و صرفاً در پی تحقق مطامع خود در حال پیشروی و اشغال هرچه بیشتر خاک سوریه هستند.
ارتش رژیم صهیونیستی چند هفته پیش مدعی شده بیش از ۷۰ درصد توانمندیهای نظامی ارتش سوریه را در حملاتی که بعد از سقوط بشار اسد انجام داده نابود کرده است.
رژیم صهیونیستی نام «پیکان باشان» را برای عملیات منهدم کردن تجهیزات ارتش سوریه را انتخاب کرده است. باشان نام عبری منطقهای در سوریه امروزی است که بخش غربیاش به نام بلندیهای جولان شناخته میشود.
رژیم صهیونیستی بعد از سقوط دولت بشار اسد توافقنامه سال ۱۹۷۴ برای جداسازی نیروهای اسرائیل و سوریه را ملغی اعلام کرده است.
این توافق تحت نظارت سازمان ملل و در ارتباط با قطعنامه ۳۳۸ شورای امنیت برقرار شد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفته که ارتش اسرائیل تا زمانی که ساز و کار جدیدی مشخص شود در مناطقی که تازه اشغال شده باقی خواهد بود.
یک کمیسیون مرتبط با کابینه رژیم صهیونیستی هشدار داده که دولت کنونی سوریه میتواند به تهدیدی بزرگتر از ایران تبدیل شود.
کد خبر 915914
منبع: فارس
نظر شما