همشهری آنلاین- فهیمه طباطبایی: در ۲ هفته اخیر که چند روز مدارس بهعلت سرما و آلودگی هوا در نقاط مختلف کشور بهصورت مجازی برگزار میشد، این موج انتقادات شدت گرفت. حضور ۱۳میلیون کاربر معلم و دانشآموز در این سامانه آموزشی با مشکلات متعددی همراه است که تیتروار برخی را به نقل از آنها روایــت میکنیم:
۲ساعت برای همه درسها
داود سماواتی، پدر دانشآموز در گفتگو با خبرنگار همشهری گفت: یادگیری با شاد یعنی حتما یکی از والدین برای رفع اختلال شدید در شاد از کار بیکار شود و در خانه بماند. یا معلم وصل نمیشود یا بچهها وصل نمیشوند. کل ۲ساعت آموزش ابتدایی در شاد، به رفع این اختلال میگذرد و در نهایت باید خودمان همان درس را به بدترین شکل به فرزندمان یاد بدهیم.
اختلال در ارسال فایل صوتی
فاطمه علیزاده، مادر دانشآموز در مورد مهمترین مشکل شاد، توضیح داد: مهمترین مشکل این است که یک فایل صوتی ساده در شاد ارسال نمیشود، بهخصوص اگر یک فایل صوتی یا ویدئویی ضبط شده بیشتر از یک دقیقه که آنلاین هم نیست، باشد.
۵سال برای بهبود کیفیت شاد کافی نبود؟
نارون اقدسی، دانشآموز پایههشتم با گلایه از رفع نشدن مشکلات شاد در 5 سال گذشته، گفت: چرا شاد؟ در این ۵سال این سامانه چه پیشرفتی کرده است و چقدر آن را ارتقا دادهاند؟ اینکه فقط معلم یا ما میتوانیم صدا یا متن آن هم با هزار مصیبت بفرستیم یعنی آموزش؟ آموزش در شاد فقط وقت تلفکردن است. یک نفر را بیاورید که از شاد راضی باشد.
کوچ به اپلیکیشنهای دیگر
البرز فتاح به عنوان یک دانش آموز از دردسرهای اپلیکیشن شاد گلایه کرد:« ما کلاسمان را مخفیانه از شاد به آدوبی کانکت و اسکای روم منتقل کردیم و در شاد ادایبودن را برای مدیر مدرسه در میآوریم. این دو برنامه در این سالها چندین دسترسی جذاب مثل بورد برای معلم، امکان کلاس تصویری با کیفیت و ارسال راحت فایلها را ایجاد کرده و کلاس در آن بهمراتب راحتتر و با کیفیتتر برگزار میشود. چرا باید وقتمان را در شاد تلف کنیم؟»
رفع اختلال به جای تدریس
سعید فتاح که به عنوان یک معلم از این سامانه استفاده می کند، دردسرهای معلمها را اینگونه شرح داد:«آموزش و پرورش با اینکه میداند به این سامانه نیاز دارد اما کمترین ارتقا را در آن داده است. نیمی از وقت ما به ارسال فایل و باز کردن دسترسی صوتی و...میگذرد. تا بهخودت میآیی، فرصت کلاس از دست رفته و والدین شاکی میشوند که چرا فرزند ما چیزی یاد نگرفته است؛ ای کاش برای این اپلیکیشین هزینه کنید و سرعت اینترنت را افزایش دهید. ۱۳میلیون کاربر با این سامانه ضعیف واقعا؟»
قبول داریم مشکل نرمافزاری داریم
خشایار فهیم، مدیر پلتفرم شاد در گفتگو با همشهری توضیح داد: اولا ما به مدارس گفتهایم که زمانبندی برگزاری کلاسها در شبکه را بهگونهای طراحی کنند که در ساعات اوج مصرف نباشد و همچنین از ظرفیت کلاسهای مجازی استفاده کنند.دوما پیشنهاد ما استفاده از سرویس کلاس مجازی است که امکانات بیشتری در اختیار دانشآموزان و معلمان قرار میدهد تا آنان یک کلاس تعاملی را به کمک تخته هوشمند، ارتباط دوسویه تصویری، اسکرین شاد، پرسش و پاسخهای کلاسی و … داشته باشند؛ درحالیکه فضای کنونی شاد بیشتر برای ارسال متن و صدا طراحی شده است.
او افزود: سوم اینکه من هم معتقدم که باید مشکلات این نرمافزار برطرف شود؛ ضمن آنکه میتوانیم ظرفیت کلاسهای مجازی را نیز که هم اینک حدود ١٠٠ هزار کاربر در لحظه است، افزایش دهیم تا حجم بیشتری از دانشآموزان بتوانند از آن استفاده کنند.
نظر شما