به گزارش همشهری آنلاین؛ پرویز سروری؛ نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران در روزنامه همشهری نوشت،یکی از موضوعات مهم و اولویتدار دوره ششم مدیریت شهری که در صدر فهرست مطالبات مردم از شهرداری تهران نیز قرار دارد، کاهش آلودگی هوای شهر است. امروزه متأسفانه شاهد تشدید آلودگی هوای شهر تهران و در پی آن تعطیلیهای پیدرپی شهر هستیم؛ البته این تعطیلشدنها در کنار موضوع تشدید آلودگی هوا، دلایل و ملاحظات دیگری نیز بهویژه در بحث ناترازی انرژی دارد که باید به آن هم توجه داشت. مدیریت ششم شهری تهران در همان ابتدای دوره، باتوجه به بررسیها و کارشناسیهای صورتگرفته، به این موضوع پی برد و تشخیص داد که در میان تمام مشکلات و مطالبات، اولویت و خواسته اصلی مردم کاهش ترافیک و آلودگی هوای شهر است. با توجه به این موضوع، ترافیک و آلودگی هوا در رأس برنامهها و اولویتهای شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران قرار گرفت.
شورای شهر تهران در اقدامی فوقالعاده و یک هدفگذاری بهاصطلاح انفجاری، در زمان کوتاهی بودجه شهر تهران برای حل معضل آلودگی هوا را که مرتبط با وظایف و ماموریتهای شهرداری تهران است، حدود ۵۰درصد افزایش داد. مسئولیت و وظیفه شهرداری تهران در حوزه کاهش آلودگی هوا هم منجر به توسعه حملونقل عمومی و توسعه حملونقل پاک شد؛ چراکه هرچه حملونقل عمومی فراگیر، ترکیبی و پرقدرتتر باشد، به همان اندازه استفاده از خودروهای شخصی کاهش پیدا میکند. از طرف دیگر به پشتوانه یک حملونقل عمومی قوی و کارآمد، برای سوقدادن مردم به سمت استفاده از حملونقل عمومی میتوانیم هزینههای استفاده از خودروهای شخصی و بهویژه تکسرنشین را بیشتر کنیم و بالاتر ببریم.
بدیهی است که بخش قابلتوجهی از آلودگی هوای شهر به آلایندههای متحرک یعنی انواع وسایلنقلیه مرتبط است و هرچه تعداد این وسایلنقلیه کمتر شود، به همان اندازه هوای تهران پاک و تمیزتر خواهد شد. در همین راستا شهرداری تهران با سرعت زیاد حرکت به سمت ایجاد و توسعه حملونقل فراگیر و ترکیبی را آغاز کرد.
منظور و هدفگذاری از حملونقل عمومی فراگیر و ترکیبی این است که هر شهروندی که از خانه بیرون رفت، پس از۳۰۰قدم به یکی از مدهای حملونقل عمومی مانند مترو، اتوبوس، تاکسی، ون و... برسد. هدفگذاری این است که در بحث حملونقل عمومی به این مرحله برسیم.
با وجود تمام مشکلات و موانعی که پشت سر بود و پیشرو قرار دارد، شهرداری تهران با سرعت و شتاب خوبی مسیر توسعه حملونقل عمومی و پاک را در پیش گرفته است؛ گرچه برای داشتن یک حملونقل کارآمد کف نیاز شهر تهران در بخش اتوبوسرانی داشتن ۷هزار دستگاه اتوبوس در ناوگان است. از طرفی با قراردادهایی که شهرداری تهران با تولیدکنندگان داخلی و خارجی بسته و بخش قابلتوجهی از آنها نیز از نوع برقی است، طی ۶ماه آینده تعداد ناوگان به کف نیاز شهر تهران یعنی ۷هزار دستگاه خواهد رسید.
از سوی دیگر نوسازی و برقیسازی ناوگان تاکسیرانی هم در حال انجام است. قرارداد خرید ۲۷هزارو ۵۰۰دستگاه تاکسی برقی منعقد شده که از این تعداد حدود ۲هزار دستگاه به کشور رسیده و طبق برنامهریزی صورت گرفته تا خردادماه سال آینده هر ۲۷هزار و ۵۰۰دستگاه را تحویل خواهیم گرفت. درخصوص ناوگان مترو نیز قراردادها منعقد و منابع ارزی تامین شده است. البته مشکلاتی بهوجود آمده که برطرف شدن آنها درحال پیگیری است و از بهمنماه شاهد آغاز فرایند ورود واگن های جدید برای متروی تهران خواهیم بود. در بحث ون و موتورسیکلتهای برقی هم تصمیم بر این شد که نیازها از طریق توجه به توان و ظرفیت تولید داخل برطرف شود. در مجموع رشد و تقویت حملونقل عمومی و پاک که لازمه داشتن هوایی سالم برای شهر تهران است در این دوره با سرعت و شتاب خوبی پیش میرود.
نظر شما