همشهری آنلاین: حرمت الله رفیعی با اعلام این که دولت باید فکری به حال ساماندهی این وضعیت کند افزود: در جلسه ای که با آقای عارف معاون اول رییس جمهوری داشتیم، اعلام کردم که از فردای این نشست بلیت پروازهای داخلی به یزد و کیش ۸ تا ۱۰ میلیون تومان قیمت می خورد و همین اتفاق هم افتاد.
دولت توان حل مشکلات گردشگری را ندارد
او افزود: دولت مدام بر برداشتن موانع گردشگری کشور تاکید دارد اما یکی از مهمترین موانع گردشگری در ایران گران بودن هزینه سفر است. بی تعارف باید به دولت گفت که هزینه حمل و نقل در ایران بسیار گران است و این موضوع منجر به افزایش بی حساب و کتاب هزینه های سفر در کشور شده است. دلیل آن هم زیاده خواهی صاحبان محصول حمل و نقل در کشور است که بانیان اصلی فساد اقتصادی در این بخش هستند و نمی گذارند گردشگری در جای خود قرار بگیرد و هر طور که دوست دارند اعلام نرخ می کنند.
به گزارش همشهری از انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران، حرمت الله رفیعی تاکید کرد: متاسفانه دولت توان برخورد با ایرلاین ها و نظارت بر آن ها را ندارد. به همین دلیل است که صاحبان اصلی بخش حمل و نقل هوایی هر کار که دلشان می خواهد می کنند و نتیجه آن می شود که بلیط پرواز تهران استانبول که البته هزینه های مازاد سوخت و کیفیت بالای خدمات رسانی را دارد ۱۰ میلیون تومان است و بلیت پرواز به کیش هم بدون هزینه مازاد سوخت و کیفیت پایین خدمات همین مبلغ تمام می شود. با این تفاوت که بلیت کیش در ایام تعطیلات بالای ۲۰ میلیون تومان هم قیمت خورده است.
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اعلام این که در زوطهای آینده شاهد افزایش ۵۰ درصدی هزینه سفر در ایران ایرلاین ها بانی اصلی این مفسده هستند و دولت هم فقط نظاره گر است و نمی تواند جلوی آن ها را بگیرد. چون توان مقابله با آن ها را ندارد.
هزینه های سفر ۵۰ درصد گران می شود و دولت فقط نظاره گر است
رفیعی با اشاره به انتقادات مطرح شده بخش خصوصی گردشگری در نشست با معاون اول رییس جمهوری درخصوص گرفتن مالیات بر ارزش افزوده از سفرهای هوایی مردم گفت: به چه دلیل یک مسافر ایرانی که تصمیم به سفر خارجی مثلا به مالزی دارد باید مالیات بر ارزش افزوده در پروازهای خروجی به دولت بپردازد و سفر گرانتر را تجربه کند در حالی که تنها نیم ساعت در آسمان ایران پرواز می کند و مابقی سفر را در آسمان کشورهای دیگر است؟ این تصمیم اخاذی از مردم است و باید ملغی شود و ما به عنوان بخش خصوصی گردشگری آنقدر این موضوع را تکرار می کنیم تا شاید در ردولت یکنفر شرمنده شود و به داد صنعت گردشگری ایران برسد.
رییس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران اعلام کرد: از همین امروز ایرلاین ها تصمیم به افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیت پرواز دارند که نتیجه آن افزایش هزینه های سفر خواهد بود. این ها مسایل واقعی صنعت گردشگری ایران است که دولت هیچ درمانی برای آن ندارد و فقط نظاره گر است. چون زورش به ایرلاین ها نمی رسد و توان نظارت و مقابله با آن ها را ندارد.
حرمت الله رفیعی با اعلام این که این موارد نه تنها به آقای عارف معاون اول رییس جمهور و آقای صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفته شده است که پیشتر حتی به شخص رییس جمهوری نیز با همین صراحت گفته شده اما تا به امروز هیچ برخوردی با متخلفین صورت نگرفته است.
او با اشاره به تخلف دیگر ایرلاین های خارجی در فروش بلیت ۴۰ میلیون تومانی به قیمت ۱۵۰ میلیون تومان در ایران اعلام کرد: دراین روش آن ها بلیت گران در ایران می فروشند و اعلام می کنند برای خرید بلیت ارزان باید از دفاتر خود در کشورهای خارجی آن هم با پرداخت دلار و یورو خرید کنند. در نتیجه روزانه میلیون ها دلار ارز از کشور خارج می شود و دولت هم با وجود آن که از این موضوع اطلاع دارد سکوت کرده و هیچ برخوردی با این خیانتی که از سوی برخی ایرلاین ها در حال انجام است نمی کند.
ضرورت تشکیل کمیته حل مشکلات گردشگری در دولت
رییس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران با اعلام این که گران شدن ۵۰ درصدی نرخ بلیت پرواز بر تمامی بخش های حمل و نقل در کشور نظیر بلیت تاکسی و اتوبوس و ریلی و حتی دریایی تاثیر می گذارد افزود: همه این موارد را نه تنها به آقای عارف معاون اول رییس جمهور که به وزیر میراث فرهنگی و حتی شخص رییس جمهور گفته ایم ولی هیچ اثری نداشته و اقدام و دستور و بخشنامه و مکاتبه ای از سوی دولت برای جلوگیری از این وضعیت ندیده ایم. آن ها فقط شنیده اند و در عمل کاری انجام نداده اند.
رفیعی گفت: موضوع دیگری که هم به رییس جمهوری و هم به معاون اول ایشان و وزیر میراث فرهنگی هم گفته ایم مالیاتی است که از فروش بلیت هواپیما از دفاتر مسافرتی گرفته می شود. به همه این عزیزان گفته ایم که گرفتن این مالیات کاملا اخاذی است. چون دفاتر مسافرتی فروشنده بلیت ایرلاین ها هستند و بابت این کار روی هر بلیت فروخته شده کارمزد از ایرلاین ها می گیرند. در حالی که اداره مالیات قیمت تمام شده بلیت را برای گرفتن مالیات از دفاتر مسافرتی لحاظ می کند نه آن که مالیات را از کارمزدی که آن ها بابت فروش محصول ایرلاین ها می گیرند لحاظ کند. محصول مال جای دیگری است و در اصل ایرلاین باید مالیات پرداخت کند نه آژانس مسافرتی که محصول ایرلاین را فروخته و بابت آن کارمزد فروش از ایرلاین مذکور گرفته است.
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با اعلام این که این موضوع را به شخص رییس جمهور گفته ایم و پیشنهاد دادیم تا کمیته ای برای حل موانع بی جایی که برای صنعت گردشگری ایران ایجاد شده تشکیل دهد افزود: موضوع تشکیل کمیته مشترک حل موانع گردشگری را با آقای عارف معاون اول رییس جمهوری هم مطرح کردیم و نمی دانیم آیا این پیشنهاد به مرحله اجرا می رسد یا نه؟
نظر شما