طرح نوسازی و زیباسازی محور خیابان انقلاب به عنوان یکی از پروژه‌های بزرگ شهری از سوی شهرداری تهران اجرا می‌شد. این طرح در یک الگوی یک‌پارچه، ظاهر بخش مرکزی شهر را تغییر خواهد داد.

خیابان و میدان انقلاب

همشهری - محمد سرابی: کمتر کسی پیدا می‌شود که در تهران گذرش به خیابان انقلاب نیفتاده باشد؛ یکی از شناخته‌شده‌ترین معابر پایتخت که این روزها خبرهای مختلفی از زیباسازی‌اش منتشر می‌شود که شامل ساماندهی تابلوهای اصناف، ایستگاه‌های بی‌آرتی، ورودی‌های مترو، مبلمان شهری، احجام شهری، المان‌های شهری، مخازن زباله جدید، ایجاد و ساخت وضوخانه در چند نقطه و... می‌شود. گشتی در این خیابان زدیم و حرف‌های کسبه را درباره طرح شنیدیم.

طرح‌های قبلی سرانجام نداشت

میدان انقلاب و خیابان‌های اطراف آن در نخستین ساعت‌های روز خلوت است. از خیابان ابوریحان به سمت میدان می‌رویم، بعضی از تابلوهای مغازه‌ها به هم شباهت دارند. شماره ۴رقمی پلاک مغازه‌ها روی صفحه مربع‌شکل قرمز نوشته و روی زمینه کامپوزیت در کنار نام مغازه نصب شده است. چون طرح ساماندهی تابلوی مغازه‌ها و پیاده‌روهای خیابان انقلاب چند دوره اجرایی شده و گویا از هر دوره‌ اثری باقی مانده است که تا ابتدای خیابان دانشگاه شباهت تابلوها دیده می‌شود. علی اسماعیلی، از کسبه محل می‌گوید: «شهرداری چند دوره طرح ساماندهی انجام داد، اما مشکل این محدوده اجاره‌ای بودن مغازه‌هاست؛ مثلا یک نفر برای مدتی تابلوی کامپوزیتی نصب کرده و با پایان یافتن مدت اجاره‌اش تابلو را می‌برد. نفر بعدی با تابلویی از جنس چوب می‌آید؛ به همین دلیل گاه تابلوها از یکدستی خارج می‌شوند.»

جانمایی نمادهای مختلف در مسیر

در محدوده میدان انقلاب به هر سمتی که نگاه می‌کنید، خیابان‌های منتهی به آن، شکل متفاوتی دارند؛ به‌عنوان مثال خیابان کارگر جنوبی رفیوژ میانی آن سبک بلوارها را دارد و در آن پایه چراغ‌های دوتایی منظم نصب کرده‌اند، اما خیابان کارگر شمالی به این شکل نیست. ابتدای خیابان کارگر جنوبی، خط‌کشی عابرپیاده با سنگفرش ساخته شده است که در ۳سمت دیگر میدان چنین خط‌کشی‌ای وجود ندارد. یکی از کسبه که از ۲۰سال قبل در میدان کاسبی می‌کند، می‌گوید: اینجا قبلا پل‌عابر قرار داشت، اما مردم بازهم از خیابان رد می‌شدند؛ برای همین شهرداری پل را جمع کرد، اما طرحی به اجرا گذاشت که با کل محدوده میدان تفاوت دارد.

بهسازی معبر مهم تهران

البته این نابسامانی‌ها در آینده نه چندان دور رفع می‌شوند. داوود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری تهران در این‌باره می‌گوید: محور خیابان انقلاب یکی از محورهای مهم و خاطره‌ساز محسوب می‌شود؛ بنابراین سیما و منظر شهری این محور باید به نحو مطلوب و شایسته‌ای در موضوعات مختلف خدمات شهری ساماندهی و زیباسازی شود. بهسازی محور آزادی، انقلاب، ولیعصر و دماوند در چند فاز اجرا خواهد شد. پالت رنگی و چگونگی استفاده از طیف‌های رنگی در این محور باید متناسب با هویت ملی و آیینی این محور و پس از انجام کارشناسی‌های لازم توسط سازمان زیباسازی و مجری طرح، انتخاب و اجرایی شود. همچنین مخازن زباله جمع‌آوری و به خیابان‌های فرعی منتقل می‌شود و از مخازن جدید استفاده خواهد شد.

نبود مسیر برای تردد

با نزدیک شدن به ظهر، دستفروشان میزهای خود را می‌چینند. نظم دادن به شکل تابلوها و سنگفرش پیاده‌رو بخشی از طرح‌های شهرداری برای محور انقلاب است، اما بیشترین عامل آشفتگی و بی‌نظمی این محور، یعنی از چهارراه تئاترشهر تا میدان انقلاب دستفروشان هستند. هنگام عبور از مقابل خیابان شانزده آذر، کتابفروشان می‌گویند که بساط فروش کتاب‌های زرد با تخفیف زیاد به فروش کلی کتاب لطمه وارد می‌کند و بازار کتاب را به هم می‌زند. بخشی از بساطی‌ها هم مربوط به پوشاک، زینت‌آلات، عود، صنایع‌دستی، لوازم تلفن همراه و... هستند. بساطی‌ها گاهی تا نیمی از پیاده‌رو را هم اشغال می‌کنند و بخشی هم در اختیار موتورسیکلت‌های پارک شده قرار گرفته است. در فضای باقیمانده از پیاده‌رو هم تابلوهای تبلیغ مغازه‌های زیرزمینی کتاب‌های درسی و دانشگاهی آویزان شده است. همه این موارد به آلودگی بصری در محور انقلاب کمک کرده است. مهران برومند، دانشجوی دانشگاه تهران می‌گوید: «وقتی تهران آمدم تا در دانشگاه درس بخوانم فکر نمی‌کردم که با چنین محیطی مواجه شوم.»

مسیر آزادی تا دماوند زیبا می‌شود

بیشتر بخوانیدجریمه‌های سنگین زباله‌ ریختن در شهرهای اروپایی

کد خبر 919194
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • احسان IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۳
    1 0
    این مسیر میخواد قشنگ بشه دستفروشان رو جمع کنید زیبا میشه