ایران در طول این سال‌ها تجربه مذاکرات را با خود به همراه دارد؛ اما باید پرسید که در آخر نتیجه و دستاورد این مذاکرات و جلسات چه بوده است. ایران در برجام پای میز مذاکره نشست، تعهد داد، به تعهداتش عمل کرد، حتی بیش از آنچیزی که لازم بود حسن نیت خودش را به طرف های مقابل نشان داد.

ایران و آمریکا

به گزارش همشهری آنلاین، بهنام سعیدی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: 1-آنچه که وجود دارد این است که رهبر معظم انقلاب در ادوار گذشته و به مناسبت‌های گوناگون وقتی در باب موضوعی سخن گفتند، حرف‌هایشان بر مدار درایت، حکمت، مصلحت و عزت نسبت به ایران و منافع ملی بوده است و مردم ایران هم در طول این سال‌ها بارها و بارها این مسأله مهم را تجربه کردند. نمونه بارز این ادعا را می‌توان در مارجای جنگ بیش از یکسال اخیر که در غزه و برخی کشورهای منطقه جریان داشت دید. در ابتدا رژیم غاص صهیونیستی انواع جنایات را در غزه و لبنان مرتکب میشد، اما رهبری پیروزی نهایی و فتح را با نیروهای مقاومت فلسطینی و لبنانی میدانستند. شاید در ابتدای امر برای برخی در این مورد تردیدها و شبهاتی ایجاد شده بود، اما دست سر آخر دیده شد که اسرائیل بدون آنکه در عرصه نظامی و امنیتی دستاوردی داشته باشد شکست خورد و هرچه که انجام داد نه تنها پیروزی را برایش به ارمغان نیاورد بلکه جنایت و تبهکاری اش را به پیش جهانیان روشن ساخت.

2-سخنان رهبری درمورد مذاکره را باید اینطور تحلیل کرد که ایران در طول این سال‌ها تجربه مذاکرات را با خود به همراه دارد؛ اما باید پرسید که در آخر نتیجه و دستاورد این مذاکرات و جلسات چه بوده است. ایران در برجام پای میز مذاکره نشست، تعهد داد، به تعهداتش عمل کرد، حتی بیش از آنچیزی که لازم بود حسن نیت خودش را به طرف های مقابل نشان داد. به هرحال باید در نظر داشت که در یک مذاکره طرف ها باید به طور متقابل از منافعی بهره مند شوند. اما موضوع این است که در شرایطی که ایران به تعبیر رهبری بسیار سخاوتمندانه به تعهداتش در برجام عمل نمود، آمریکا با روی کار آمدن دونالد ترامپ از برجام بیرون آمد و آن را پاره کرد. حتی سایر کشورهای طرف در برجام هم تعهداتشان نسبت به برجام را عملی نکردند و ما شاهد آن بودیم که در طول این سالها سخت ترین و ناجوانمردانه ترین تحریم ها به ایران و مردمش تحمیل شد.

3- در این راستا مقام معظم رهبری یک دیدگاه را بیان می نمودند و آن ایستادگی بر روی پای خود و اتکا به توان داخلی است. در این دیدگاه و رویکرد دولت و سایر دستگاه های داخلی نگاهشان باید به توانمندی‌های داخلی، نخبگان ملی و ظرفیت های بومی باشد. اگر این مهم محقق شود شاهد خواهیم بود که دشمن دیگر راه به جایی نخواهد برد و اهدافش عملی نخواهد شد. در مذاکره آنچه که به عنوان اولویت اهمیت دارد این است که طرف های مذاکره به یکدیگر اعتماد و اطمینان داشته باشند. حال آیا مردم ایران با توجه به اقداماتی که آمریکا انجام داده است به این کشور اعتماد دارند؟ مگر ایرانیان ظلم هایی که آمریکا به آنها کرده است را فراموش میکنند؟ این مردم فراموش نخواهند کرد که عزیزترین فرمانده ملی‌شان یعنی سردار سلیمانی توسط آمریکا و همین رئیس جمهور حال حاضر به شهادت رسید.

5-اعتقاد بر این است که مذاکرات با آمریکا و غرب تا به اینجای کار بر مبنای احترام متقابل نبوده است. این موضوعی است که هم مردم ایران به آن واقفند هم مذاکره کنندگان میتوانند بیایند بگویند تا به امروز چه چیزی عاید شده است. در اصل آمریکا از این مذاکرات تنها به دنبال این است که نفع خودش را ببرد و به پیشبرد اهداف خودش فکر میکند.

کد خبر 923789

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۰۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    0 0
    کل متن بالا درست ولی اما اگر دارد. طبق گفته مقامات مربوط بیش از سی میلیون نفر بیمه ندارند از نوع بازنشستگی. همه که عضو مجلس نیستند جیب پر باشه تحریمها اثر کرده در سفره کارگر
  • IR ۰۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    0 1
    شیفتگان مذاکره با آمریکا ،: قبول دارید ترامپ ی بار با وقاحت تمام پیمان بین المللی برجام را پاره کرد و رسماً گذاشت تو کاسه تون یا نه ؟ اگه قبول دارید و عاقل. پس از ی سوراخ چندبار باید گزیده شویم. حاضریم بدتر از این رو تحمل کنیم بار دیگه اجنبی تو کاسه مون نذاره
  • م IR ۰۷:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    1 0
    برای امثال شماها تحریم یک نعمت است ولی برای حداکثر مردم ایران چه؟