هزار خورشید ماندگار در دهه فجر به بهره‌برداری رسید، آن هم به دست پرتوان معلولان. یک نیروگاه ۵مگاواتی خورشیدی در دامنه شیرکوه یزد که سهامداران آن ۱۰۰۰معلول هستند.

نيروگاه خورشيدي

به گزارش همشهری، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره آن گفته است: «بهزیستی یزد در طرحی خلاقانه، ۱۰۰۰معلول جسمی و حرکتی را به مشارکت دعوت کرد و به هرکدام از آنها وام داد و حالا هم از محل فروش برق تولیدی، به هر سهامدار ماهانه ۳میلیون و۷۰۰هزار تومان سود تعلق می‌گیرد که یک‌میلیون و ۷۰۰هزار تومان آن بابت اقساط وام کسر ‌و مابقی به‌حساب مددجویان واریز می‌شود.»

ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی از برنامه‌های دولت چهاردهم برای تولید برق است؛ انرژی‌ای که به روایت رئیس‌جمهور و وزیر نیرو دچار ناترازی است و باید تا رسیدن فصل تابستان، با ساخت پنل‌های خورشیدی، بخشی از آن جبران شود. حالا یزدی‌ها که در کویر مرکزی قرار دارند و از موهبت آفتاب داغ بهره‌مند هستند، آستین بالا زده و یک نیروگاه ۵مگاواتی خورشیدی با کمک معلولان ساخته‌اند. میدری، وزیر رفاه می‌گوید: «در دامنه شیرکوه و دل بیابان، برای افتتاح نیروگاه ۵ مگاواتی خورشیدی رفتم؛ نیروگاهی که در زمینی به مساحت ۷.۵هکتار و طی ۵‌ماه احداث شده بود. نام نیروگاه با شیوه ایجادش همخوانی داشت: هزار خورشید ماندگار.»

میدری گفته است: «گامی کوچک در جهت حل ناترازی برق و گامی بزرگ برای ایجاد همبستگی، از جنس نیازهای امروز ایران. این طرح،‌ هم به هزار معلول فرصت کسب درآمد می‌دهد و هم در این شرایط دشوار، بار کوچکی از دوش شبکه تولید برق کشور برمی‌دارد. چنین ایده‌هایی در استان‌های دیگری که امکان اجرا دارند نیز قابل پیاده‌سازی است. ایران را ایده‌های نو و فرصت‌های تازه می‌سازد. من کنار ایده‌های نوآورانه و سازنده خواهم ایستاد.»

ماجرای از یک نیروگاه خورشیدی که ۱۰۰۰معلول، سهامدار آن هستند | درآمد هر معلول چقدر است؟

کد خبر 923948
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha