به گزارش ایسنا، رئیس جمهور در این دیدار با تاکید بر این که دانشگاهها باید بانشاط، بالنده و سرشار از امید باشند، اظهارکرد: نباید در دانشگاه نسبت به توانمندیها و خودباوریها یأس و ناامیدی وجود داشته باشد، باید در دانشگاه نسبت به اصلاح امور، روحیه خودباوری و توانستن موج بزند و این هنر استادان دانشگاه است که این روحیه را به دانشجویان تزریق کنند.
رئیسجمهور، وابستگی به درآمدهای نفتی را مشکل اصلی کشور دانست و خاطرنشان کرد: نهاد و نیروی پیشرویی که باید در این زمینه سنتشکنی کند و برای خروج از این وضعیت راهکار ارائه دهد، دانشگاه است.
دکتر احمدینژاد با تاکید بر ضرورت وجود جهتگیری مناسب در مسیر حرکت یک جامعه اظهارکرد: اگر جهتگیریها و مقصد حرکت معلوم نباشد، همه تلاش میکنند، اما این تلاشها به همافزایی و امنیت خاطر منجر نمیشود؛ از این رو باید مسیر حرکت جامعه شفاف باشد؛ در چنین صورتی هر فردی وظیفه خود را میداند.
وی افزود: قبل از روشن شدن مسیر حرکت، باید مقصد مشخص باشد و اگر چنین نباشد، حرکت منسجم و یکپارچهای در مسیر پیشرفت کشور اتفاق نخواهد افتاد.
رئیسجمهور با بیان اینکه کشورهای غربی نقطه مطلوب و هدفی به نام جامعه توسعه یافته را برای خود ترسیم کردهاند و در آن مسیر حرکت میکنند، گفت: جامعه مطلوبی که ما میخواهیم به سمت آن حرکت کنیم کجاست؟ قطعاً اگر بخواهیم در همان مسیری که کشورهای غربی پیمودهاند، حرکت کنیم، چنانچه از همه توان خود هم استفاده کنیم، موفق نخواهیم شد، ضمن آن که امروز آنان به لحاظ نظری و عملی با شکست مواجه شدهاند.
دکتر احمدینژاد خاطرنشان کرد: سند چشمانداز تلاشی برای تصویر نسبتاً روشنی از نقطه مطلوب است و وظیفه دانشگاه این است که تصویر مطلوب را ترسیم و تبیین کند.
رئیسجمهور گفت: باید کشورمان را بسازیم و نباید مقایسه با دیگران مایوسکننده باشد، بلکه باید این مقایسه انگیزاننده و موجب تقویت خودباوری شود.
دکتر احمدینژاد با بیان این که شرایط جهانی به نفع ملت و فرهنگ ایران در حال تغییر است، تصریح کرد: امروز دوره تاریخی نظام فکری و اجرایی که بر دنیا حاکم بود، به پایان راه رسیده است و دنیا در آستانه انتخاب جدیدی است. تنها ملتی هم که ظرفیت لازم را برای پاسخگویی به نیازهای فرهنگی و انسانی جهان دارد، ملت ایران است و دانشگاهها باید خود را برای این شرایط تجهیز کنند.
رئیسجمهور در پایان گفت: باید در کشورمان اقدامات و تصمیمات انقلابی و بزرگی در بخشهای مختلف اتخاذ کنیم که یکی از این بخشها اقتصاد است. برای اصلاح اقتصاد به این نتیجه رسیدهایم که از عوامل اصلی عدم کارآمدی اقتصاد نظام موجود یارانههاست که باید حتماً اصلاح شود و تا زمانی که این اصلاح صورت نگیرد شکوفایی اتفاق نخواهد افتاد. در این زمینه استادان دانشگاه و دانشگاهیان باید پرچمدار این انقلابات اصلاحی در کشور باشند.
بر اساس این گزارش پیش از اظهارات رئیسجمهور 14 نفر از استادان دانشگاهها در سخنانی دیدگاهها و پیشنهادهایشان را با وی در میان گذاشتند.