به گزارش همشهری آنلاین احمد مسجد جامعی که در مراسم گشایش طرحهای فرهنگی و اجتماعی منطقه هفت تهران حضور یافته بودبا توجه به تاکید برنامه 5 ساله چهارم و چشم انداز بیست ساله توسعه نظام بر دانایی محوری و هم چنین تاکید بر دانش پایه بودن تهران، دانایی را محور پرسش گری بر شمرد و گفت : معرفت های بشری به هم وابسته است و پیشرفت و توسعه بدون توجه به اترباط معارف و دانش ها با هم شکل نمی گیرد و نمی توان در یک زمینه رشد و پیشرفت داشت و در زمینه ای دیگر پیشرفت نداشت.
مسجد جامعی رشد علمی را حاصل پرسشگری دانست و گفت: بدون پرسشگری جامعه رشد علمی نخواهد داشت و هیچ حرکت تازه ای در حوزه اندیشه و فکر اتفاق نمی افتد .
وی افزود: فکر تازه و اندیشه وقتی ررنق می گیرد که پرسش های اساسی شکل بگیرد . تجربه تاریخی ما هم نشان داده است ما در دوره هایی که در برابر سوال های اساسی و بزرگ قرار گرفته ایم ، رشد کرده ایم و دوران طلایی فرهنگ ما در این دوره هاست . ما نباید از پرسش گری نگران باشیم . ما خود باید زمینه پرسش ، گفت و گو و مشارکت در گفت و گو را فراهم کنیم .
احمد مسجد جامعی در بخشی دیگر از سخنانش به رابطه کتاب و توسعه علمی پرداخت و گفت : مهمترین شکل تجلی اندیشه در قالب کتاب و کتابت است ، اگر ما بخواهیم به سنت کهن آیینی خودمان توجه کنیم توجه به کتاب جایگاه دارد.
او سپس به دسترسی آسان شهروندان به کتاب تاکید کرد و ایجاد کتابخانه های مدارس و گسترش کتابخانه ها و فضاهای فرهنگی را لازمه دسترسی آسان شهروندان به کتاب دانست
او در همین زمینه به ذکر خاطره ای از دوره فعالیتش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت و گفت که سال ها پیش تلاش داشتند که لوح تقدیر ناشران به امضای بالاترین مقام اجرایی کشور برسد و این لوح ها را روسای جمهور امضا می کردند ، اما در سال های اخیر این روال از بین رفته است.
او به یکی دیگر از طرح های موفقی پرداخت که پیش تر اجرا شده است و آن کتابخانه های خانگی بود که کتابخانه های غیر رسمی خانه ها ، مجتمع های مسکونی ، محیط های کار ، کلاس ها و ...را شامل می شد.
مسجد جامعی از کتابخانه های خانگی به عنوان یکی از راه هایی نام برد که ظرفیت خوبی به حوزه فرهنگ و هنر کشور اضافه می کند. او در همین زمینه گفت بسیاری از شخصیت ها هستند که کتابخانه های شخصی را در منزل دارند ما می توانیم با نوعی برنامه ریزی و تدبیر و سرمایه گذاری ومشارکت کتابخانه های شخصی این شخصیت ها را دراختیار گروه های دیگر اجتماعی بگذاریم و این تجربه ای است که در سطح محدود اجرا شده و زمینه اجرای وسیع تر این طرح بیش از سابق فراهم است