یکشنبه ۲۹ آذر ۱۳۸۸ - ۰۵:۰۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: توافق کشورهای صنعتی در اجلاس کپنهاگ برای کاهش آلاینده‌های محیط زیست با تردید جدی روبروست.

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدی زاده در حاشیه اجلاس جهانی تغییرات آب و هوا با اشاره به حضور سران و مقامات بیش از 150 کشور جهان در اجلاس کپنهاک افزود: اختلاف دیدگاه میان کشورهای گروه 77 با کشورهای صنعتی به دلیل پایبند نبودن کشورهای صنعتی به تعهدات خود در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای است.

رئیس سازمان محیط زیست اضافه کرد: عامل انتشار بیش از 50 درصد این گازها چین و آمریکا هستند اما این کشورها همواره از اجرای تعهدات خود طفره رفته اند.

وی افزود : اگر چه در دومین روز اجلاس کپنهاگ سران کشورها به نوعی همگرایی برای ضرورت کاهش آلاینده‌های محیط زیست دست یافتند اما این کشورها هیچ گونه تعهد و ضمانتی را برای این مطرح نکردند.

معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران  با اشاره به نطق رئیس جمهور آمریکا در اجلاس کپنهاگ مبنی بر تلاش این کشور برای اجرای اقداماتی به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ابتدا تا سال 2020 و سپس تا سال 2050 میلادی گفت: اوباما برای عملی شدن این کار با مشکلاتی مانند متقاعد کردن مجلس و کنگره این کشور مواجه است.

وی بیانیه اجلاس کپنهاگ را بیانیه‌ای سیاسی خواند و گفت: اگر چه این بیانیه نشان از یک اراده جمعی برای حل مشکلات زیست محیطی است اما هیچ تعهد عینی برای حل مشکل در آن وجود ندارد.

خبرگزاری فرانسه هم گزارش داد، لومومبا استانیسلاس دیا پینگ ، نماینده سودان در نشست تغییرات آب و هوایی کپنهاگ که کشورش ریاست گروه موسوم به 77 ( متشکل از 130 کشور در حال توسعه) رابرعهده دارد، گفت : توافق نامه حاصله در نشست کپنهاگ در پایان نشست سران جهان ، بدترین توافق نامه در طول تاریخ بشمار می رود.

خود غربی ها هم از نتایج اجلاس کپنهاک راضی نبودند به طوریکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا، پیشرفت های حاصل شده در نشست سران جهان درباره تغییرات اب و هوایی را ناکافی دانست.

نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه نیز از نبود هدف طولانی مدت در این توافقنامه برای مقابله با گرمایش زمین ابراز تاسف کرد.

همچنین هیات‌های نمایندگی حاضر در کنفرانس بررسی تغییرات آب و هوا در کپنهاگ دانمارک درگیر بحث و جدل شدند و گفتند: حصول این توافق به منزله کودتا علیه سازمان ملل متحد است. 

کلودیا سالرنو کالدرا نماینده ونزوئلا در سخنانی خطاب به لارس لوکه راسموسن نخست وزیر دانمارک و رئیس این کنفرانس گفت: شما قصد دارید این کودتا علیه سازمان ملل متحد را تصویب کنید.

نماینده تووالو که کشورش یکی از آسیب پذیرترین کشورها در زمینه گرم شدن دمای کره زمین است، گفت: تصویب این توافق به منزله خیانت به انجیل است.

همچنین دیروز در حالی که دو هفته از اعتراض های مردمی به کندی روند مذاکرات مربوط به آب و هوا در کنفرانس کپنهاگ می گذشت، مردم این شهر در واپسین ساعت این کنفرانس نیز به اعتراضات خود ادامه دادند.

براساس گزارش شبکه تلویزیونی یورونیوز، معترضان به روند کند مذاکرات آب و هوا در کنفرانس بین‌المللی کپنهاگ، در حالی که مشعل به دست داشتند در مقابل ساختمان برگزاری این کنفرانس تجمع کردند.

نشست سران و نمایندگان 120 کشور شرکت کننده در اجلاس جهانی تغییرات آب و هوایی دیروز درحالی درکپنهاگ دانمارک پایان یافت که با مخالفت کشورهای صنعتی، توافق مهمی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای حاصل نشد.

نمایندگان191 کشور جهان از 16 تا 27 آذر در کپنهاگ دانمارک گردهم آمدند تا درباره کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به یک توافق جهانی دست یابند که بتواند جایگزین پروتکل زیست محیطی کیوتو شود.

اعتبار پیمان کیوتو سال 2012 پایان می‌یابد.

کد خبر 97653

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز