روزنامه تایمز، در یکی از شمارههای هفته گذشته خود، گزارشی منتشر کرد که در آن به پیامدهای کمرنگ شدن ارزشهای اخلاقی بر سلامت و هوش دختران جوان پرداخته بود. طبق این گزارش، تحقیقات جدید، نشان میدهد چنین رفتارهایی، در طولانی مدت، به سلامت روانی و جسمی زنان جوان آسیب میزند.
در این گزارش آمده است: گریس، دختر 15سالهای که صفحهای ویژه خود در یک سایت اینترنتی دارد میگوید: پدر و مادرم از زندگی آنلاین من هیچ آگاهی ندارند، وگرنه دیدگاهشان نسبت به من که میگویند لباسهایت خیلی سنتی است، عوض میشود.
این در حالی است که قوانین، استفاده از اینگونه سایتها را برای افراد بالای 14سال مجاز میداند، حال آنکه شمار زیادی، نگران سوءاستفاده افرادی در این محدوده سنی، از این امکانات هستند.
همچنین برخی ایالات بهدنبال تصویب قوانینی هستند که رضایتنامه والدین را برای ثبتنام نوجوانان در این سایتها اجباری کند. این در حالی است که چندی پیش، یکیازسایتهای اینترنتی، آماری از 29 هزار عضوخود ـ که مجرم جنسی سابقهدار هستندـ را منتشر و عضویت آنها را لغو کرد.
تحقیقات یک دهه اخیر، نشان داده است که دختران غربی الگوی رفتاری خود را از زنانی که در رسانهها هستند، میگیرند؛ بهگونهای که در یک نظرسنجی 63درصد دختران، مدل شدن را به پزشک یا معلمشدن ترجیح دادهاند.
این گزارش که بنا بر تحقیقات انجام شده در 30 سال گذشته است، نتیجه میگیرد که شیفتگی دختران به ظاهر و جذابیتهای جنسی خود، میتواند پیامدهای نابودکنندهای را برای سلامت جسمی و روانی آنان در پی داشته باشد.در این زمینه دکتر باربارا فردریکسون نگرانکنندهترین تحقیق را انجام داده است.
استاد دانشگاه کارولینای شمالی، نتیجه گرفته نوجوانانی که تصوراتشان در این زمینه بسیار قوی است، بسیار بیشتر در معرض اختلالات تغذیهای، افسردگی و ناتوانیهای جنسی قرار میگیرند.
همچنین تحقیق مؤسسه آ.پ.آ در سال 1998 نشان داد، دختران دانشگاهی که پوشیدن لباسهای غیرمتعارف را به روپوش ترجیح میدادند، عملکرد ضعیفتری در ریاضیات داشتند. دکتر لمب نیز در این باره میگوید: این تحقیق نشان میدهد که این دختران، آنقدر غرق در ظاهر هستند که مغزشان، جایی برای محاسبات ریاضی ندارد و زنان حاضر در رسانهها، الگوی این افراد هستند.
دکتر لمب ادامه میدهد: زنان بازیگر، خواننده و مشهور، طراحان لباس و اسباببازی، مشوقان اصلی این دختران هستند. او میافزاید: معمولاً احساس مقبولیتی هم که در این دختران پدید میآید، زودگذر است و این افراد معمولاً پس از مدتی، از کارهایشان در برابر دوربینها و مردم پشیمان میشوند و آنان میمانند و تأثیرات منفی این کارشان.
بهرغم اینکه بیشتر کارشناسان، این تمایلات را معلول نقش اشخاص مشهور میدانند، دکتر لمب بر این باور است که رفع این مشکل، باید از خانهها و مدارس آغاز شود ضمن آنکه رقابت دختران با یکدیگر نیز از دیگر علل شیوع این رفتار است.
با این حال سایتهای اینترنتی بسیاری که داشتن چنین تمایلات و پوششهایی را ترویج میکنند، دور از دست والدین به ترویج این فرهنگ میپردازند. در این زمینه، کارشناسان عامل دیگر جلوگیری از این کار را کاهش ساعات دسترسی به اینترنت و در مواردی الگوپذیری از اشخاص مشهور و حتی کاهش زمان دیدن تلویزیون در میان کودکان و نوجوانان ذکر کردهاند.