در بازدید از این نمایشگاه که از سراسر کشور، با حضور ادارات دولتی و بخش خصوصی و به انگیزه بسترسازی شرایط برای مشارکت بیشتر سرمایهگذاران در بخشهای مختلف بر پا شده بود، به نکاتی در خور تأمل دست یافتم. [آشنایی با تاریخچه جزیره کیش]
این نمایشگاه 146 غرفه داشت و مراکزی چون بانکها از جمله بانک توسعه، عمران و صنایع پتروشیمی در آن حضوری فعال داشتند این مراکز بهدنبال ایجاد انگیزه برای حضور سرمایهگذاران خارجی بودند اما تنها کشوری که غرفه داشت چین بود.
حضور سرمایهگذاران در نمایشگاه بسیار کمرنگ بود و در مدتی که در نمایشگاه حضور داشتم، حتی برای بازدید هم فردی را مشاهده نمیکردم و تنها صاحبان غرفهها برای احوالپرسی از غرفههای یکدیگر بازدید میکردند! .[آشنایی با جاذبههای گردشگری جزیره کیش]
شرکت مسکنسازان و میراث فرهنگی حضور قابل توجهی داشتند، اداره دارایی که دبیری ستاد سرمایهگذاری استان را نیز بهعهده داشت، فعالانه در این نمایشگاه فعالیت داشت.
فعالیتهای شهرداری گرگان نیز در کتابچه نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری به چاپ رسیده و به تمامی استانها و افرادی که حضور یافته بودند، اطلاعرسانی شده بود
در این کتابچه، از طرحهای قابل اجرا و یا در دست اجرا، نظیر عدالت 17، فرهنگسرا و هزارپیچ که میتوانست شرایطی را برای حضور سرمایهگذاران فراهم سازد، اطلاعرسانی شده بود.
اما نکته قابل توجهی که سبب حیرت و تأسفم شد، این بود که تعدادی از صاحبان غرفهها از وجود استانی به نام گلستان اظهار بیاطلاعی میکردند. این عدم شناخت ناشی از ضعف اطلاعرسانی است و لازم است سازمانهای مسئول شکل مناسب استانی چون گلستان را به شهروندان سراسر کشور معرفی کنند.
از مسائل مهم دیگری که پس از بازدید از نمایشگاه فرصتهای سرمایهگذاری میبایست به آن توجه و تأکید کرد، وجود برخی ضعفهای اساسی در قوانین شهرداریها است که نیاز به تغییرات اساسی دارد و این زمینه لازم است شهرداریها برای سرمایهگذاری با بخش خصوصی بهصورت جدی وارد مذاکره شوند، زیرا اعتقاد دارم قوانین موجود پاسخگوی نیاز امروز شهر گرگان نیست، بنابراین، برای ورود سرمایهگذاران، به قوانین شفاف احتیاج داریم تا شهرداریها به دور از نگرانی، بتوانند شرایط را برای حضور سرمایهگذاران فراهم سازند.
* عضو شورای اسلامی شهر گرگان