تاریخ انقلاب اسلامی ایران
-
راویان خاموش شهر-۷؛ حسینیهای که چریکی و مذهبی را پای منبر کشاند
چهرههای مذهبی و جوانانی که شور انقلاب داشتند تنها مهمانان حسینیه ارشاد نبودند بلکه برخی از مبارازان چریکی علیه رژیم پهلوی چون اعضای سازمان مجاهدین خلق نیز در خیل شنوندگان و حاضرین مراسمهای حسینیه ارشاد قرار داشتند.
-
ببینید | روایت حدادعادل از سوابق مبارزات انقلابی مردم ایران از دهه ۲۰
غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به همشهری گفت: اگر کسی بخواهد کتابی در معرفی انقلاب اسلامی بنویسد، بخش اول این کتاب را باید با فصلی انتخاب کند که شامل مبارزات ملت ایران از سال ۲۰ تا ۴۱ باشد، تجربههایی که در طول این دوره و حتی تا بهمن ۵۷ بهدست آمد، قابل توجه است و نشاندهنده زمینه سیاسی ـ اجتماعی ایران برای وقوع انقلاب اسلامی است.
-
ژنرال ۴ستاره آمریکایی چگونه راه به جایی نبرد؟ | طراح کودتای لحظه آخری؛ به هر دری زد و نشد!
هایزر عملکرد یکماهه خود در ایران را در کتابش اینگونه جمعبندی میکند: «... توانسته بودم با توجه به سنت وفاداری عمیق فرماندهان ارتش به شاه، آنها را وادار به حمایت از رئیس غیرنظامی دولت بختیار کنم. فرماندهان ارتش را ترغیب کرده بودم که طرحهای لازم برای کودتا را تهیه کنند. آن طرحها تهیه شده بود.»
-
واپسین گفتوگو با آخرین سفیر شاه در امریکا
نظر اردشیر زاهدی درباره رئیسی و احتمال حمله به ایران | اپوزیسیون خارج از کشور حالت بادکنک دارند؛ خیلی جدیشان نگیرید
گفتوگوی پی آمده، واپسین مصاحبه با مرحوم زاهدی است و او به فاصلهای اندک پس از انجام آن، رهسپار ابدیت شد. وی در این مصاحبه درباره مقولاتی چون کارنامه دونالد ترامپ، رفتارهای احتمالی جو بایدن با ایران، واکنشهای جماعت موسوم به اپوزیسیون در خارج از کشور، ترور شهید دکتر محسن فخریزاده و انتخاب سیدابراهیم رئیسی به ریاستجمهوری ، سخن گفته است.
-
انقلابی در صراط مستقیم اولیه | اهمیت شعارهای انقلاب از نگاه عضو دفتر رهبر انقلاب
مهدی فضائلی، معاون دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در یادداشتی نوشت: شعارهای انقلاب عباراتی آهنگین و قابل فهم برای عموم هستند که پیامها، مطالبات سیاسی - اجتماعی، ارزشها و نگرشهای موجود در رأس یا متن نیروهای انقلابی را با صراحت بیان میکنند؛ لذا یکی از منابع مهم پژوهش در انقلاب اسلامی سال۱۳۵۷ همین شعارها هستند.
-
ببینید | انقلاب از ایران شروع شد اما به آن ختم نشد
موسی نجفی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به همشهری گفت: نیاز نیست مردم برای پذیرش یک واقعیت آن را حتما ببینند
-
ببینید | چگونه مسجد مادر ناصرالدین شاه سنگر حمله به پهلوی شد؟ | راویان خاموش شهر-۶
مساجد روایتگران بخش مهمی از تاریخ معاصر ایرانند؛ مثل مسجد لرزاده و ارگ که نقش به سزایی در مردمی شدن قیام ۵۷ علیه رژیم پهلوی داشتند.
-
ببینید | راویان خاموش شهر؛ چگونه مسجد مادر ناصرالدین شاه سنگر حمله به پهلوی شد؟
مسجد ارگ به دستور مادر ناصرالدین شاه در محدوده ارگ سلطنتی ساخته و همان ایام به مسجد مادرشاه معروف شد؛ مسجدی برای میزبانی مراسم مذهبی زنان دربار... طبقه نخست مسجد متعلق به زنان درباری و طبقه دوم برای کنیزان بود.
-
ببینید | چرا امام(ره) با مجاهدین مخالفت کرد و سهمی به آنها نداد؟
غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به همشهری گفت: امام با برخی اقدامات جریانهای سیاسی مخالف بود. سازمان مجاهدین(منافقین) با اقداماتی مانند هواپیماربایی، ایجاد خانه تیمی، ترور مستشاران آمریکایی یا افسران ساواک تلاش میکرد با رژیم طاغوت مبارزه کند، اما امام معتقد بود این حرکتها به پیوستن مردم و بسیج عمومی در مقابل رژیم منتهی نمیشود.
-
۱۳ عملیات مسلحانه وصالی ساواک را سردرگم کرده بود
شهید علیاصغر وصالی تهرانیفرد معروف به اصغر وصالی فرمانده گروه دستمال سرخها و از اولین فرماندهان شهید دفاع مقدس بود که ۲۸ آبان ۵۹ در دومین ماه شروع دفاع مقدس به شهادت رسید. اصغر وصالی، اما سابقه طولانی در فعالیتهای انقلابی داشت
-
ثروت رضاشاه هنگام مرگ چقدر بود؟ | چند نکته درباره یک ادعا؛ «شاه با هر فسادی قاطعانه برخورد میکرد»
برخلاف آنچه شیادهای رسانهای ضدانقلاب تبلیغ می کنند نه قانون و نه اسلام اجازه کشتن همسر را به بهانه واهی تعصبات سیاه نمیدهد و آنچه قاتل اهوازی مرتکب شده است هیچ نسبتی با غیرت دینی ندارد و باید قصاص شود.
-
ببینید | دو میدان انقلابساز | راویان خاموش شهر-پنج
تهران میدانهای زیادی دارد اما نام انقلاب با دو میدان آزادی و انقلاب گره خورده است. آزادی بزرگترین میدان تهران است و نماد پایتخت در آن قرار دارد. میدانی که برای نخستین بار از منشور حقوق بشر کوروش پادشاه هخامنشی در مراسم افتتاح آن رونمایی شد اما یک دهه بعد کانون اعتراضات علیه رژیم پهلوی بود.
-
خاطرات محسن رفیق دوست از دستگیری سران رژیم پهلوی
۲ درخواست مهم هویدا از انقلابیون؛ چه کسی هویدا را کشت؟ | گفتم کم مردم را اذیت کردهای، حالا میخواهی به هتل ببریمت؟!...
محسن رفیقدوست در خاطراتش می گوید: من معتقد بودم که هویدا باید میماند و حرف میزد، چون بالاخره ۱۳ سال نخستوزیر کشور بود و نباید زود اعدام میشد.
-
ببینید | دو میدانی که انقلابساز شدند
بزرگترین میدان تهران است و نماد آزادی در آن قرار دارد. این میدان را مهندس حسین امانت سال ۱۳۴۵ به دستور محمدرضا پهلوی و برای یادبود جشنهای ۲۵۰۰ ساله طراحی کرد و سال ۱۳۴۸ با عنوان شهیاد رونمایی شد .کمتر از ده سال بعد یعنی در بهمن ۵۷ اما تبدیل به کانون تجمعات و راهپمیاییها علیه رژیم پهلوی شد.
-
هدیه شاهنشاه آریامهر به رحیم صفوی!
سیدیحیی(رحیم) صفوی درباره فعالیت انقلابیاش میگوید: در همان درگیریهای ۲۹ بهمن ماه تبریز، یک ماشین ساواک جلو ما پیچید و ما را به رگبار بست. من جلو نشسته بودم که در خیابان منصور یک تیر از در ماشین آمد و به پای چپ من خورد.
-
مردم دیگر خاتمی، احمدی نژاد و روحانی را نمی خواهند | قرار نیست انقلاب خود را برای افراد فدا کند | قطار انقلاب برای کسی توقف نمیکند
موسی نجفی معتقد است که قرار نیست انقلاب خود را برای افراد فدا کند، چون قرار نیست انقلاب در عقاید و ایدههای این افراد زندانی شود.
-
سفیر پهلوی در انگلیس:
خودمان را مقابل غرب پست و حقیر میدانیم
پرویز راجی، آخرین سفیر پهلوی در بریتانیا در خاطراتش می گوید: در رژیمی که وابستگی کامل به غرب، ارکان اصلی موجودیش را تشکیل میدهد، ما نیز به حالتی درآمدهایم که اعتقاد خارج از اندازه به قدرت و توانائی و متحدان اروپایی و آمریکائی خود پیدا کردهایم.