مجله نظامی جهان

  • آشنایی با موشک فکور ۹۰ ایران

    آشنایی با موشک فکور ۹۰ ایران

    فکور یک نوع موشک هوا به هوای میانبرد ایرانی است که بر روی جنگنده‌های اف ۱۴ تامکت نصب می‌شود. موشک فکور محصول مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع است. در مهرماه ۱۳۹۰ خبر از ساخت این موشک داده شد. موشک فکور بر روی اف ۱۴ تامکت‌های ایران تعبیه و سوار می‌شود. این موشک را جایگزین فینیکس امریکایی می‌خوانند.

  • آشنایی با بالگردهای بوئینگ سی‌اچ-۴۷ شینوک ایران

    آشنایی با بالگردهای بوئینگ سی‌اچ-۴۷ شینوک ایران

    تعداد ۵۱ فروند بالگرد بوئینگ سی‌اچ-۴۷ شینوک (Boeing CH-۴۷ Chinook) در بدنه ارتش جمهوری اسلامی ایران عملیاتی هستند. ۴۱ بالگرد شینوک در هوانیروز و ۱۰ فروند در نیروی هوایی مستقر می‌باشند.

  • آشنایی با هواگردهای جنگنده نسل چهارم جهان

    آشنایی با هواگردهای جنگنده نسل چهارم جهان

    ایالات متحده، هواپیماهای جنگنده نسل ۴٫۵ را به‌عنوان جنگنده‌های جت نسل چهارمی که با رادارهای AESA، لینک داده (Data link) با ظرفیت بالا، سیستم‌های اویونیک پیشرفته و «توانایی استقرار و استفاده از تسلیحات پیشرفته فعلی» ارتقا یافته‌اند، تعریف می‌کند.

  • آشنایی با شرکت هواگرد روسی میگ

    آشنایی با شرکت هواگرد روسی میگ

    شرکت هواگرد روسی میگ (Russian Aircraft Corporation MiG) شرکت هوافضا و صنایع دفاعی روسی است، که دفتر اصلی آن در شهر مسکو قرار دارد. شرکت میگ در سال ۱۹۳۹ توسط آرتیوم میکویان و میخائیل گورویچ بنیان نهاده شد و پیش‌تر به عنوان دفتر طراحی شماره ۱۵۵، دفتر طراحی میکویان و گورویچ، و دفتر طراحی میکویان نیز شناخته می‌شده‌است.

  • آشنایی با جنگنده چند منظوره میتسوبیشی اف ۲

    آشنایی با جنگنده چند منظوره میتسوبیشی اف ۲

    تولید میتسوبیشی اف ۲ ( Mitsubishi F-۲) از سال ۱۹۹۶ شروع شده و اولین هواپیما در سال ۲۰۰۰ وارد خدمت گردیده است. تاکنون ۹۴ فروند از این جنگنده ساخته شده است.

  • آشنایی با جنگنده میگ-۳۵ میکویان گورویچ

    آشنایی با جنگنده میگ-۳۵ میکویان گورویچ

    میگ-۳۵ جنگنده چندمنظوره تک‌سرنشین برتری هوایی است که توسط شرکت میکویان گورویچ در روسیه طراحی و ساخته شده‌است. اولین پیش نمونه این جنگنده اصلاح شده مدل اثبات‌گر تکنولوژی بود. ۱۰ نمونه دیگر تاکنون از این جنگنده ساخته شده‌است.

  • آشنایی با جنگنده میگ-۲۹ میکویان گورویچ

    آشنایی با جنگنده میگ-۲۹ میکویان گورویچ

    نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر ۴۳ فروند میگ-۲۹ در اختیار دارد. یک فروند میگ-۲۹ ایران در سال ۱۳۹۸ سقوط کرد. میگ-۲۹ از بهترین محصولات صادراتی برای شوروی در زمان خود و برای روسیه در حال حاضر است، این هواپیما همچنان توسط روسیه و بسیاری کشورهای دیگر استفاده می‌شود.

  • آشنایی با موشک ایم-۱۲۰ آمرام

    آشنایی با موشک ایم-۱۲۰ آمرام

    آمرام به سفارش نیروی هوایی و دریایی آمریکا طراحی شده و جایگزینی برای موشک‌های ایم-۷ اسپارو است. آمرام در مقایسه با اسپارو سریع‌تر، کوچک‌تر و سبک‌تر است و قابلیت بهتری برای درگیری با اهداف کم ارتفاع دارد. هزینه تولید هر فروند از موشک آمرام حدود ۳۸۶ هزار دلار اعلام شده‌است.

  • آشنایی با هواگردهای جنگنده نسل ششم جهان

    آشنایی با هواگردهای جنگنده نسل ششم جهان

    چندین کشور از جمله ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، روسیه، ژاپن، آلمان و فرانسه، برنامه توسعه جنگنده نسل ششم خود را علنی کرده‌اند.

  • آشنایی با جنگنده اف-۱۶ فایتینگ فالکن

    آشنایی با جنگنده اف-۱۶ فایتینگ فالکن

    اف-۱۶ به‌عنوان یک جنگنده سبک و ساده و ارزان برای نیروی هوایی آمریکا طراحی شده که بتوان شمار بسیاری از آن را در اختیار داشته و از این طریق برتری هوایی را به دست آورد. تا امروز بیش از ۴۵۰۰ فروند از این هواپیما تولید شده و واپسین خریدار آن نیز عراق است که ۱۸ فروند اف-۱۶ سفارش داده‌است. در مجموع ۲۵ کشور از این هواپیما استفاده می‌کنند.

  • آشنایی با قدرت مانورپذیری جنگنده سوخو-۳۵ روسیه

    آشنایی با قدرت مانورپذیری جنگنده سوخو-۳۵ روسیه

    همشهری آنلاین: سوخو-۳۵ توانایی انجام گستره‌ای از دشوارترین مانورها ازجمله مانور کبرا،مانور کولبیت، مانور زنگوله (بِل)، مانور تِیل اِسلاید و مانور هوک را در بالاترین کیفیت داراست. انجام این مانورها را در ویدیوی ذیل ببینید.

  • آشنایی با جنگنده چند منظوره سوخو-۳۵ روسیه

    آشنایی با جنگنده چند منظوره سوخو-۳۵ روسیه

    در دهه ۱۹۸۰، سوخو به دنبال ارتقای جنگنده سوخو-۲۷ بود. نتیجهٔ بهبود ویژگی‌های آیرودینامیکی سوخو-۲۷، جنگنده‌ای با نام سوخو-۲۷ام بود. سوخو-۲۷ام نخستین پروازش را در ژوئن ۱۹۸۸ انجام داد. پروژه سوخو-۲۷ درنهایت با چند ارتقا به سوخو-۳۵ تبدیل شد و محصول نهایی با نام «سوخو-۳۵ اس» شناخته می‌شود.

  • آشنایی با هواگردهای جنگنده نسل پنجم جهان

    آشنایی با هواگردهای جنگنده نسل پنجم جهان

    هواگرد نسل پنجم باید این ویژگی ها را به تمامی دارا باشد: رادارگریزی، مانورپذیری بسیار بالا برای درگیری‌های فاصله نزدیک، الکترونیک هوانوردی پیشرفته، حسگرهایی با قابلیت پیوند و شبکه و چندمنظورگی.

  • آشنایی با جنگنده  اف-۳۱۳ قاهر ایران

    آشنایی با جنگنده اف-۳۱۳ قاهر ایران

    قاهر اف-۳۱۳، یک هواپیمای جنگنده نسل پنجم سبک با قابلیت پشتیبانی نزدیک است که توسط سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح در دست ساخت است. پروژه ساخت جنگنده قاهر پروژه‌ای برای ساخت نوعی جت جنگندهٔ تک‌سرنشین و پنهان‌کار در ایران است که همه مراحل طراحی و ساخت جنگنده قاهر اف-۳۱۳ را دانشمندان و متخصصان ایرانی انجام دادند.

  • آشنایی با جنگنده‌های داسو میراژ اف۱ ایران

    آشنایی با جنگنده‌های داسو میراژ اف۱ ایران

    ۲۴ فروند میراژ اف - ۱ عراقی در جریان جنگ آزادسازی کویت (جنگ اول خلیج فارس) به ایران گریختند. ایران هم این میراژها را به عنوان بخشی از خسارت جنگ تحمیلی به غنیمت گرفت و این جنگنده‌ها را در نیروی هوایی ارتش بکار گرفته‌است.

  • آشنایی با جنگنده داسو رافال فرانسه

    آشنایی با جنگنده داسو رافال فرانسه

    طراحی این هواپیما به طرح مشترک نیروی هوایی و دریایی فرانسه در اواخر دهه ۱۹۷۰ به همراه چهار کشور دیگر اروپایی بریتانیا، اسپانیا، ایتالیا، آلمان برای ساخت یک جنگنده چابک بازمی‌گردد. اختلافات در مورد تقسیم کار و قابلیت‌های این هواپیما موجب شد تا فرانسوی‌ها از این طرح جدا شده و طراحی هواپیمای جداگانه‌ای را بر اساس دستاوردهای این طرح آغاز کنند.

  • آشنایی با جنگنده لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲

    آشنایی با جنگنده لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲

    اف-۳۵ سه مدل اصلی دارد: اف-۳۵ اِی با توان نشست و برخاست متعارف، اف-۳۵ بی با توان برخاست کوتاه و نشست عمودی و اف-۳۵ سی با توان ناونشینی. نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا، سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا، نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا، نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا، کره، ژاپن، ترکیه، ایتالیا و رژیم صهیونیستی از کاربران این هواپیما هستند.

  • آشنایی با جنگنده مک‌دانل داگلاس اف-۱۵ ایگل

    آشنایی با جنگنده مک‌دانل داگلاس اف-۱۵ ایگل

     نیروی هوایی ایران در دهه ۷۰ درگیر انتخاب اف-۱۴ و اف-۱۵ بود که در نهایت اف-۱۴ را سفارش داد. اگرچه اف-۱۴ یک هواگرد بی نظیر است اما قابلیت‌های استثنایی اف-۱۵ نیزغیر قابل انکاراست. اگر جنگنده مک‌دانل داگلاس اف-۴ فانتوم ۲ که در دههٔ ۱۹۶۰ زبانزد و معروف گردید، پس از آن جنگندهٔ تاکتیکی اف-۱۵ معروف به عقاب در تلاش بود که بدین شهرت برسد.

  • آشنایی با مدل‌های مختلف سوخو-۳۰ روسیه

    آشنایی با مدل‌های مختلف سوخو-۳۰ روسیه

    سوخو-۳۰ بر مبنای بدنه پروازی و طرح کلی جنگنده سوخو-۲۷ توسعه پیدا کرده‌است و در دو مدل مختلف در دو شرکت رقیب KnAAZ و ایرکوت تولید می‌شود. سوخو-۳۰ یک جنگنده برتر هوایی دوموتوره و چندمنظوره اَبَرچابک و دوسرنشین است که شرکت هوانوردی سوخو در روسیه طراحی کرده‌است. این جنگنده برای عملیات در تمام شرایط آب و هوایی طراحی شده است.

  • آشنایی با نورثروپ اف-۵ تایگر۲ ایران

    آشنایی با نورثروپ اف-۵ تایگر۲ ایران

    اولین پرواز «اف-۵ ئی تایگر» در سال ۱۹۷۲ انجام شد و در همین سال صادرات این هواپیما به متحدان آمریکا آغاز شد. یک مدل مخصوص شناسایی از این هواپیما با نام «آراف-۵ تایگرآی» هم توسط نورتروپ تولید شد. ایران از کشورهایی بود که از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۵ تعداد زیادی از مدل‌های مختلف جنگنده اف-۵ را خریداری کرد.

  • آشنایی با  اف-۱۴ تام‌کت‌های ایران

    آشنایی با اف-۱۴ تام‌کت‌های ایران

    طبق برنامه کنونی نیروی هوایی، ناوگان ۶۲ فروندی اف۱۴ تا سال ۲۰۳۰ در خدمت باقی خواهند ماند. اگرچه در کشور ما هواپیمای اف -۱۴ در اختیار نیروی هوایی می‌باشد، ولی اصلی‌ترین شرح وظیفه این هواپیما انجام ماموریت‌های رهگیری می‌باشد. در واقع اف-۱۴ یک هواپیمای جنگنده شکاری رهگیر و دارای خصوصیات منحصر به فرد است.

  • آشنایی با جنگنده مافوق صوت و چندمنظوره لاکهید مارتین اف-۲۲ رپتور

    آشنایی با جنگنده مافوق صوت و چندمنظوره لاکهید مارتین اف-۲۲ رپتور

    پیش از آغاز به کار رسمی اف-۲۲ در دسامبر ۲۰۰۵ با نام اف-۲۲ای، این هواگرد با نام‌های اف-۲۲ و اف/ای-۲۲ شناخته می‌شد. پس از دوره توسعه طولانی‌مدت و با وجود مشکلات عملیاتی، نیروی هوایی ایالات متحده قدرت هوایی-تاکتیکی این هواگرد را جزء مهمی از قدرت تاکتیکی هوایی این نیرو توصیف کرد. بیانیه نیروی هوایی بیان می‌کرد اف-۲۲ با تمام جنگنده‌های پیشین متفاوت است.

  • آشنایی با هواپیمای جنگنده چندمنظوره چنگدو جی-۱۰

    آشنایی با هواپیمای جنگنده چندمنظوره چنگدو جی-۱۰

    طراحی این هواپیما در اواخر دهه ۱۹۸۰ به عنوان پاسخی به دو جنگنده میگ-۲۹ و سوخو-۲۷ شوروی و با الهام‌گیری و تکامل جنگنده چنگدو جی-۹ آغاز شد. جی-۱۰ در سال ۱۹۹۸ اولین پرواز خود را انجام داد و تولید انبوه آن از سال ۲۰۰۲ آغاز شد.