همشهری آنلاین – شهره فرجی: از آن جا که قلب، از جمله حساسترین اعضای بدن است حفظ سلامت و رسیدگی به آن، دارای اهمیت فراوانی است.
میوهها و سبزیهایی که دوستدار قلب هستند عبارتند از:
• سبزیجات تازه
اگر بتوانید سبزیجات را جایگزین نمک،چربی و کلسترول در غذا کنید خدمت خوبی به سلامت قلبتان کردهاید. شما با این کار از بروز بیماریهای قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت پیشگیری میکنید.
در گیاهان معطر رزماری،مریم گلی، ارگانو و آویشن مقادیر بسیاری آنتیاکسیدان وجود دارد.
• روغن زیتون
این روغن سرشار از آنتیاکسیدانهای مفید برای قلب، موسوم به پلی فنولها بوده و نیز حاوی چربیهای سالم اشباع نشده است که به سلامت قلب کمک میکند. وقتی روغن زیتون جایگزین چربی اشباع شده مانند کره میشود، میتواند کمک خوبی برای پایین آوردن مقدار کلسترول بد شود.
پلی فنولها ممکن است از رگهای خونی نیز محافظت کنند.
نکته: از این روغن میتوانید در تهیه انواع سالادها و سبزیجات پخته همراه با نان استفاده کنید.
• گردوها
خوردن یک مشت کوچک گردو در روز، ممکن است کلسترول را پایین آورده و التهاب درون رگهای قلب را کاهش دهد.
گردوها منبع خوبی از امگا 3، چربیهای اشباع نشده، و فیبر هستند.
گردوها دارای خواص فراوانی هستند و زمانی این خواص بهتر شناخته میشوند که جایگزین چربیهای بد مانند چربیهایی که در چیپس وجود دارند، شوند.
مطمئن باشید با خوردن گردو، مقدار زیادی به کالریهای دریافتی شما اضافه نخواهد شد. (یک مشت گردو حاوی 300 کالری دارد)
• بادامها
بادامها نیز از غذاهای مفید برای قلب بوده که سرشار از ویتامین K، فیبر و چربیهای مفید هستند. بادامها ممکن است سطح کلسترول LDL را پایین آورده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهند.
• پرتقالها
این میوه شیرین و آبدار دارای فیبر پکتین و نیز پتاسیم بوده که برای کنترل فشار خون مفید هستند.
نکته: یک پرتقال متوسط به طور میانگین دارای 62 کالری و 3 گرم فیبر است.
• هویجها
طی نتایج حاصله از آخرین تحقیقات بر روی این سبزی ترد و شیرین، مصرف آن میتواند موجب کنترل سطح قند خون شده و از پیشرفت دیابت نیز پیشگیری کند. هویجها از جمله بهترین غذاهای ضد کلسترول بوده و دارای فیبر فراوان قابل حل هستند.
• جو
به جای استفاده از برنج برای شام یا ناهار، از جو استفاده کنید. فیبر موجود در جو میتواند مقدار کلسترول و نیز سطح گلوکز موجود در خون را کاهش دهد. جو چه به صورت کامل و چه به صورت پوست کنده دارای خواص تغذیهای فراوانی است.
• ماست کم چرب
فرآوردههای لبنی کم چرب، علاوه بر سلامت و تحکیم استخوانها، میتوانند فشار خون بالا را نیز کنترل کنند.
شیر سرشار از کلسیم و پتاسیم بوده و ماست به اندازه دو برابر شیر حاوی این دو ماده معدنی است.
برای افزایش واقعی کلسیم و به حداقل رساندن مقدار چربی در بدن، ماست کمچرب و حتی در صورت در دسترس بودن، ماست بدون چربی را انتخاب کنید.
نکته: در تهیه انواع سوپ، به جای آب میتوانید از شیر استفاده کنید.
• فلفل قرمز
تحقیقات نشان می دهد، فلفل تند در پیشگیری ار بروز دیابت و بیماریهای قلبی موثر است. فلفل میزان کلسترول خون را پایین میآورد که این امر باعث کاهش فشار خون نیز میشود. این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگها جلوگیری میکند. این خواص فلفل به پیشگیری از بیماریهای قلبی نظیر آرترواسکلروز (سخت شدن رگها) کمک فراوانی میکند.
• گیلاسها
گیلاسها سرشار از آنتوسیانین بوده که این ترکیب، آنتیاکسیدانی است که از رگهای خونی محافظت میکند.
www.webmd.com