همشهری آنلاین: ماهواره فرانسوی Pleiades چند روز پس از وقوع زمینلرزه شدیدی که منجر به متولد شدن جزیرهای جدید در نزدیکی شهر گوادر پاکستان شد، تصاویر جدیدی از این جزیره به ثبت رساندهاست.
براساس گزارش فاکسنیوز، محققان دانشگاه هوستون میگویند شهر گوادر از مرکز این زمینلرزه بزرگ 380 کیلومتر فاصله داشته و احتمال میرود این زلزله 7.7 ریشتری در مرکز گسل چمن رخ داده باشد.
زمین شناسان براین باورند که این جزیره جدید که محلیها آن را زلزلهکوه نامیدهاند از گلهای فورانی که از بستر دریا بیرون آمده ساخته شدهاست. گلفشانهای دریایی حاصل ترکیب آب داغ زیرزمینی با رسوبات و گازها و دیاکسید کربن است که اگر این ترکیب پرانرژی منفذی مانند یک شکاف بیابد، گلفشان فوران میکند.
به گفته زمینشناسان محلی این جزیره از خود گاز قابل اشتعال ایجاد میکند، اما رسوبات بستر دریا معمولا دارای باکتریهای متانساز هستند از این رو ویژگی قابل اشتعال بودن گازهای این جزیره پدیده عجیبی برای آن محسوب نمیشود.
در سالهای 2001 و 1945 نیز جزیرههای مشابهی در همین منطقه پس از وقوع زمینلرزههای شدید سر از آب بیرون آوردند اما کمتر از یک سال دوام آورده و به تدریج توسط نیروی فرسایشی امواج دریا از بین رفتند.