آشپزی توصیهها و آداب
-
کوفته سوئدی را با این روش تهیه کنید
به محض اینکه اسم کوفته روی غذایی گذاشته میشود، به سرعت کوفته تبریزی تداعی میشود؛ غافل از اینکه حتی سوئدیها هم کوفته خودشان را دارند که برخلاف کوفته تبریزی سرخ میشود.
-
این آلبالو پلو شفته نمیشود
آلبالوپلو از آن غذاهایی است که اگرچه رنگ و لعاب خوبی دارد و برای مهمانها مناسب است ولی با توجه به اینکه به خاطر شهد آلبالو و شکر احتمال شفته شدن پلوی آن زیاد است، خیلیها از پختن این غذا برای مهمانیهای رسمی صرفنظر میکنند ولی یک راهکار وجود دارد.
-
یک پیشنهاد پذیرایی رسمی از مهمانان، بدون مرغ یا گوشت
تابستان است و فصل صیفیجاتی مثل کدو و بادمجان. پس از فرصت استفاده کنید و با بادمجانهای تازه و خوشمزه تابستانی علاوه بر خورشها و خوراکیهای معمولی و متداول، غذای گیاهی متفاوتتری هم بپزید.
-
۷ غذای محبوب که اصلا نباید در هواپز یا سرخکن پخته شود
سرخکن بدون روغن وسیله مناسبی برای جوشاندن و بخارپز کردن نیست. پختن برنج از ابتدا به آب نیاز دارد، بنابراین بهتر است برای این کار به آرامپز یا قابلمه روی اجاق بچسبید.
-
این کتلت را فقط مردان باید درست کنند
نترس! قرار است یک غذای سهل و ممتنع درست کنیم؛ یعنی غذایی که اولش فکر میکنی خیلی ساده است ولی وقتی واردش میشوی آنقدر سخت میشود که دلت میخواهد فرار کنی. ولی مرد برای روزهای سخت آفریده شده.
-
با این دمپخت آب بدنتان را تامین کنید!
بوشهریها سبزیپلو ماهی مخصوصی دارند که در پلوی آن به جای سبزیپلویی از گشنیز استفاده کرده و با تمبرهندی آن را مزهدار میکنند.
-
با این روش پرانرژیترین و کاملترین املت دنیا را بپزید
یکی از سریعترین و شاید بتوان گفت خوشمزهترین غذاهای سریع املت است. حالا که دیر به خانه رسیدهاید و زمان زیادی تا شام باقی نمانده یا اینکه نمیدانید برای فردا چه غذای مقوی و پرانرژیای درست کنید، دو قوطی کنسرو تنماهی و ذرت بخرید و دست به کار شوید.
-
یک «شامی» متفاوت برای شام
اگر از مادربزرگتان بپرسید که فهرستی از غذاهای نانی که قدیمها سر سفره میگذاشتند تهیه کند، حتما شامی لپه یا به قول آذریهای قدیمی شامی پوک یکی از غذاهای آن فهرست است.
-
با خوردن این آش نفخ نمیکنید
با اینکه آش رشته یکی از پرطرفدارترین آشها است ولی به خاطر داشتن حبوبات زیاد و رشته معمولا خوردن آن برای شام از سوی متخصصان تغذیه توصیه نمیشود.
-
رنگینک را اینبار با طعمی متفاوت درست کنید
اهالی جنوب کشور از استان فارس گرفته تا خوزستان و استانهای مابین اینها، شیرینی خوشمزه و مقویای دارند که مخصوص رمضان است. با خوردن این دسر به همراه شیر یا چای کمرنگ به عنوان افطار، بخش زیادی از گرسنگیهای یک روز روزهداریتان جبران میشود.
-
«مُشکوفی» یک دسر سنتی و مقوی
یکی از دسرهای خوشمزه و متفاوت که به خاطر استفاده از نشاسته در آن به مسقطی بیشتر شبیه است، مشکوفی است. مشکوفی یک دسر دوملیتی است که هم شمالیها آن را دارند هم لرستانیها.
-
با این آموزش اکثر نانهای فانتزی را در خانه بپزید
بعضی فصول مانند ماه رمضان ماه رونق کسب و کار نانواییهاست؛ از نانواییهای سنتی گرفته تا انواع و اقسام نانواییهای فانتزیای که نانهای جور واجور میپزند.
-
خوراکیهایی که مغز را تقویت میکنند
دست روی هر خوراکیای که بگذاریم، میتوانیم درصدی هیدرات کربن در آن پیدا کنیم؛ از انواع میوه و سبزی تا غلات. در واقع هرچند در نوع و میزان هیدرات کربن موجود در انواع خوراکیها تفاوتهایی وجود دارد؛ اما بیشتر خوراکیهای مصرفی ما بویی از هیدرات کربن بردهاند.
-
بهترین برنامه غذایی برای کودکان ورزشکار در فصل تابستان
از بچههای بیشفعال که بگذریم- یادمان باشد هر کودک پرتحرکی بیشفعال نیست- بالا و پایین پریدن، شیطنت و سرزندگی ویژگی کودکانهای است که اگر در کودکی نباشد، باید به سلامت جسم و روان او شک کرد.
-
حلوای شیر عسلی در پوست گردو روسی
اگر برای چند روز آیندهتان مهمان دعوت کردهاید و میخواهید با دسرها و شیرینیهای سنتی متنوع از آنها پذیرایی کنید، به فهرست تهیه شده، حلوای شیر عسلی را هم اضافه کنید.
-
رژیم غذایی، مخصوص کسانی که دچار اماس هستند
اولین باری که اسم بیماری اماس را نه به طور مستقیم که غیرمستقیم شنیدم یا بهتر بگویم روند پیشروی و مشکلات این بیماری را شناختم در کتاب «سهشنبهها با موری» بود.
-
یک غذای مقوی برای نوزادان زیر یک سال
برای بچههای زیر یکسال هیچ غذایی بهتر از انواع و اقسام پورهها نیست ولی برای اینکه آنها را با طعم مواد مختلف هم آشنا کنید و از ویتامینها و خواص سبزیجات فصل هم بینصیب نگذارید.
-
آخرین مدل شربتهای عطشزدا ؛ معجونی برای گرمای تابستان!
تا پیش از این وقتی میخواستیم یک شربت ترش عطشزدا برای رفع تشنگی ناشی از گرمای تابستان آماده کنیم، فوری سراغ شربت آبلیمو یا آلبالوی ترش میرفتیم ولی برای آن دسته از افرادی که از طعم ترش استقبال میکنند، یک پیشنهاد ویژه هم داریم. شربت تمبر هندی را امتحان کنید.
-
یک روش کاملا متفاوت برای درست کردن بلال در خانه | با این بلالها دل بچهها را ببرید
تابستان که میشود، بچهها و البته همه دلشان خوردنی جدید میخواهد؛ یک خوردنی جدید و هیجانانگیز که هم یک وعده غذایی کامل باشد و هم خیلی خوشطعم و مزه.
-
یک عصرانه یا شام خیلی خاص با سبزیجات شفابخش
تا حالا فکر کردی که بهتره کمی تغییر در رژیم غذاییات بدی یا روش پذیراییات رو عوض کنی تابستون بهترین فصله برای این تغییر و تحول. حتما میپرسی چرا.
-
راز محبوبیت قدیمیترین غذای ایرانی
«آبگوشت شاید - البته شاید نه حتما – باشد، معروفترین غذای ایرانی معروفترین و البته خوشرنگ و لعابترین.
-
غذایی که باید در فصل امتحانات بچهها درست کنید
همینطوری هم نشاندن بچهها به خصوص پسربچهها سر سفره کار هر کسی نیست ولی وقتی فصل امتحانات است و غذا خوردن آن هم با ترکیبات مفید، واجب، باید سراغ ترفندهای دیگر رفت.
-
روش تهیه نودل تایلندی با سس ویژه
همان اندازه که ما ایرانیها به بودن برنج در رژیم غذاییمان اهمیت میدهیم، کشورهای آسیای جنوب شرقی نودل را عضو ثابت سفرههایشان میدانند. در آن کشورها نودل انواع و اقسام مختلفی دارد و با سسهای متنوعی هم مصرف میشود.
-
یک استیک خاص ایتالیایی برای عاشقان غذای گوشتی
در دنیا تعداد افرادی که عاشق خوردن گوشت هستند، کم نیست. استیک یعنی همان گوشت تکهای کباب شده (گریل شده) هم یکی از پرطرفدارترین غذای همین دسته از افراد است.
-
این کوکوی متفاوت را حتما امتحان کنید
کوکو از جمله غذاهایی است که زمستان و تابستان ندارند ولی از آنجا که مجبور نیستیم آن را داغ داغ مصرف کنیم و سرد آن هم معمولا به همان خوشمزگی گرمش است، میتوان آن را یکی از مناسبترین غذاهای تابستانی در نظر گرفت.
-
طرز تهیه برنج سرخشده، به سبک مکزیکی
اگر یکی از دوستانتان شما را به صرف برنج سرخ شده مهمان کند، احتمالا سعی میکنید قبل از رفتن به مهمانی یک پرس غذا بخورید تا گرسنه نمانید، ولی این اشتباه بزرگی است.
-
بهترین سالاد برای وعده شام
دیگر کمکم دارد فصل باقلا تمام میشود. آنهایی هم که باقلا دوست دارند، این روزها مشغول خرید آن و فریز کردن برای مصرف زمستانیشان هستند.
-
این سالاد را برای پیشغذا در مهمانیهای ویژه درست کنید
سالادهای پاستا انواع و اقسام دارند. در همه آنها هم معمولا پاستا (در شکل و فرم مورد نظر) با مواد مختلف و سس یا طعمدهندههای متنوع مخلوط میشود که نتیجه آن هم ظاهر جذاب و متفاوتی ندارد.
-
یک خورش خیلی خاص با سیب و آلبالو
یک خورش میوهای، ارمغانی از شهر دامغان؛ یک غذای همه چیز تمام و مقوی. به جای گوشت در این خورش میتوانید از مرغ هم استفاده کنید اما تجربه این خورش با گوشت گوسفندی بسیار دلچسب است.
-
طرز تهیه ۱۰ سس خوشمزه، جادویی و مشهور مخصوص غذاهای سرخکردنی و فینگرفود
سسها ازجمله خوشمزهترین چاشنیها هستند که در کنار انواع غذاهای سرخکردنی، فستفود و ساندویچ سرو میشوند و بسیار متنوع هستند.