به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیتوته، لپه پلو با زیره، از غذاهای سنتی کرمان است، همان طور که از اسم آن مشخص است از لپه و زیره و گوشت تهیه میشود. عطر و طعم زیره در این غذا بینظیر است.
مواد لازم لپه پلو با زیره برای ۲ نفر
لپه نصف پیمانه
برنج ۲ پیمانه
گوشت گوسفندی ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد
زیره سیاه ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
نحوه درست کردن لپه پلو با زیره
لپه را از قبل خیس کنید و بپزید و آن را آبکش کنید و کنار قرار بدهید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز بدهید.
سپس گوشت چرخ کرده را به صورت قلقلیهای کوچک درآورید و در روغن کم سرخ کنید. رب گوجه را به آن اضافه کنید و تفت بدهید و به آن مقداری آب و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و اجازه بدهید با هم خوب بپزند تا گوشتها مغز پخت شوند و طعم دار شوند.
داخل قابلمهای مناسب آب بریزید و اجازه بدهید جوش بیاید، آب برنج را خالی کنید و آن را به آب در حال جوش اضافه کنید. مقداری نمک به آب آن اضافه کنید. پس از اینکه برنج نیمپز شد، لپههای پخته شده را به آن اضافه کنید. اگر لپهها کامل نپخته بودند، همان اوایل به آب برنج اضافه کنید. زمانی که اطراف برنج نرم شد و وسط آن کمی سفت بود آبکش کنید.
کف قابلمه روغن بریزید و تهدیگ مورد نظر را قرار بدهید. سپس لایهای از برنج و لپه را داخل قابلمه بریزید و بعد یک لایه گوشت و یک لایه زیره بپاشید. و باز این لایهها را تکرار کنید تا موادتان تمام شود. سپس روی آن را چند سوراخ بزنید و دمکنی قرار بدهید. زیر آن را زیاد کنید، زمانی که بخار افتاد شعله را کم کنید و اجازه بدهید برنج شما دم بکشد.
اگر دوست داشتید میتوانید زمان دم گذاشتن برنج روی آن زعفران آبکرده بریزید.
نکاتی برای تهیه لپه پلو با زیره
۱- لپه پلو با زیره را میتوانید با گوشت چرخ شده قلقلی درست کنید و یا گوشت چرخ شده و گوشت تکهای تهیه میشود. اما در اصل با گوشت قلقلی تهیه میشود.
۲- برای تهیه لپه پلو با زیره میتوانید از رب گوجهفرنگی استفاده کنید و میتوانید آن را حذف کنید و از زعفران استفاده کنید تا برنج شما زرد شود. اما اصل این غذا با رب گوجه است. حتی میتوانید از هر دو با هم استفاده کنید.
۳- برای از بین بردن نفخ لپهها حتما آنها را خیس کنید.
۴- این غذا را میتوانید با ماهیچه گوسفندی و مرغ سرخ شده و پخته شده هم سرو کنید.