به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، مصرفکنندگان استقبال چندانی از مصرف گوشت بوقلمون به عمل نمیآورند و برای توجیه این امر فرهنگ تغذیهای و گران بودن گوشت بوقلمون را ذکر میکنند. در سالهای اخیر تولید و مصرف گوشت بوقلمون در بسیاری از کشورهای اروپایی و به ویژه آمریکا از یک روند افزایشی برخوردار بوده است.
پروتئین موجود در گوشت بوقلمون از هر گوشتی بیشتر است
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با اشاره به مزیت گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشتها، اظهار داشت: گوشت بوقلمون به علت عدم وجود چربی میان بافتی در هنگام پخت از نظر حجم بر عکس گوشت مرغ، گوساله و گوسفند کم نمیشود.
وی افزود: بوقلمونهای تحت مطالعه و پرورش شامل چهار رنگ سیاه، الوان، سفید و طلایی است که از استانهای اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی جمعآوریشده و مورد مطالعه و بررسی و رکورد برداری انفرادی در طول سالیان متمادی قرار گرفته است.
حسین لطفعلی زاده خاطرنشان کرد: مردم روستاها نیز به دلایل مختلف از جمله بومی و اقتصادی بودن پرورش بوقلمون در منطقه و داشتن شرایط خاص فیزیولوژیکی دستگاه گوارش برای استفاده از علوفه مرتعی و پَسچَر مزارع مبادرت به نگهداری این حیوان بهصورت گلهای در جوار فعالیتهای کشاورزی و دامداری میکنند.
فسفر موجود در بوقلمون ۴ برابر میگو است
وی با اشاره به میزان فسفر موجود در گوشت بوقلمون، یادآور شد: فسفر موجود در بوقلمون ۴ برابر میگو است (۸۰% عامل تشکیل کلسیم در استخوانهای بدن فسفر است) و میزان فسفر در بوقلمون ۲۳۸ میلیگرم در ۱۰۰ گرم است که این مسئله با توجه به پروتئین ۸۱/۲۸ درصدی موجود در گوشت بوقلمون بدین معنی است که پروتئین آن از هر گوشتی بیشتر است.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه با توجه به ظرفیتهای مساعد منطقه و توان علمی همکاران مرکز تاکنون فعالیتهای زیادی در ایستگاه تحقیقات بوقلمون انجام شده است، گفت: در کنار کارهای تحقیقاتی پرورشدهندگان بیشماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یکماهه از ایستگاه تحقیقات بوقلمون علاقه نشان میدهند.
در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا-۳ وجود دارد
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به مزایای گوشت بوقلمون به خبرنگار تسنیم گفت: در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا-۳ وجود دارد که باعث باز شدن مجاری عروق بدن و پایین آورنده کلسترول میشود و از مزمن شدن بیماریها جلوگیری میکند.
علیرضا فانی افزود: بوقلمون دارای انواع ویتامین B ازجمله ۱ B، ۳ B، ۶ B و ۱۲ B به میزان ۷/۷ میلیگرم در ۱۰۰ گرم است و برای جلوگیری از افسردگی و بیماری MS و از بین بردن کمخونی مؤثر است و سدیم موجود در گوشت بوقلمون ۳۳ میلیگرم در ۱۰۰ گرم است که از بیماریهای قلبی جلوگیری کرده و باعث تنظیم فشارخون میشود.
فانی با اشاره به افزایش مصرف گوشت بوقلمون در کشور اظهار داشت: گوشت بوقلمون بهعنوان یکی از ۱۴ ماده غذایی معجزهگر معرفی شده است و این انتظار دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک، با گسترش شیوه تولید گوشت بوقلمون در کشور، شاهد جایگاه اصلی این محصول و سایر فرآوردههای جنبی آن در سبد مصرفی خانوادههای ایرانی باشیم.
مصرف گوشت بوقلمون به دلیل وجود ویتامین A در این نوع گوشت نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد، از طرف دیگر به دلیل وجود نوعی مواد خاص به نام اسیدآمینه تریپتوفان در گوشت بوقلمون به افرادی که مبتلا به افسردگی هستند، توصیه میشود تا از این ماده غذایی مصرف کنند، چراکه بهصورت گذرا و کوتاهمدت موجب آرامش و سرحالی در این افراد میشود.