-
۲ روایت خواندنی از روزهای حضور آیتالله جوادی آملی در تهران
آیتالله عبدالله جوادی آملی، فیلسوف، فقیه، مفسر قرآن، مدرّس حوزه علمیه قم و از مراجع تقلید شیعه است که از حضورشان در تهران خاطرات خواندنی دارند.
-
مسجد سادات هندی یادگار یک گاراژدار | ماجرای مکانیک محله امیربهادر و مسجد سادات هندی
مسجد سادات هندی محله امیربهادر را نه هندیها ساختند نه در آن نماز خواندند. اینجا یادگار یک گاراژدار مومن به نام «حاج حبیب الله سادات» است که چون پدر بزرگش مبلغ دینی در هند بوده به این نام معروف شده. حاج حبیب با وقف اموالش یک کافه عرق فروشی را به مسجد و کتابخانه و یک گاراژ را تبدیل به حسینیه کرد.
-
شهادت چهل سیده از نوادگان امام موسیکاظم(ع) به دستور مامون عباسی در محله دولاب
در این نقطه از تهران چهل زن در یک زمان قتل عام شدند
وقتی صحبت از «امامزاده چهلتنان(ع)» میشود همه ذهنها به سمت آستان این امامزاده در محله بازار بزرگ تهران میرود. اما جالب است بدانید با همین عنوان در محله دولاب هم امامزادهای هست. گفته میشود اینجا مدفن ۴۰ دختر سید از نوادگان امام موسی کاظم(ع) است که به دستور مامون عباسی سر از تن آنها جدا شده.
-
گزارشی از بازارچه خیریه در لویزان که برای کمک به جبهه مقاومت برپا شده است
همدلی مومنانه بانوان لویزان با کودکان غزه
این روزها که مردم شهر در پی امر رهبری، برای حمایت از جبهه مقاومت لبیک گو شدهاند، بانوان خوشفکر و اندیشه «نهضت مادری» محله لویزان دست به کار شده و ۳ روز بازارچهای مقاومتی با رویکرد استکبار ستیزی راه اندازی کردند. قرار است درآمد حاصل از این بازارچه به کودکان غزه، لبنان و فلسطین اهدا شود.
-
روزانه حدود ۴تن پسماند از داخل کانالهای هدایت آبهای سطحی غرب تهران جمعآوری میشود
«لایروبی ۲۴هزار متر از کانالهای جمعآوری آبهای سطحی»؛ این تیتر خبری بود که در رسانهها به نقل از روابطعمومی منطقه ۹منتشر شد، اما نکته جالب، عکسهایش بود. در عکسها کارگران وارد لولههایی با عرض بسیار کم میشدند و سطلی از زباله را با خود حمل میکردند.
-
فیلم | یک تولیدی با نیروهای خاص
سید محمد موسوی، کارآفرین محصولات بهداشتی و حامی معلولان، در ۲ سالگی ویلچرنشین شد.
-
مادربزرگ محله پونک به سبک روزهای جنگ تحمیلی، این بار برای کودکان غزه دستکش میبافد
دوست دارم دستکش هایم به دست رهبری برسد
ننه عصمت دستکشهایش را رج به رج با عشق بافته و با مهر به رزمندهها هدیه داده است. از رزمندههای روزهای جنگ تحمیلی گرفته تا مدافعان حرم و مرزبانان. این روزها هم، قلب این مادربزرگ اهل محله پونک برای کودکان غزه میتپد و قرار است دستکشهای کاموایی او به دست این کودکان جنگ زده برسد.
-
مادر بزرگ اهل پونک دست به یک کار جالب زده است
فیلم | دستکشهای ننه عصمت راهی غزه شد
ننه عصمت دستکشهایش را رج به رج با عشق بافته و با مهر به رزمندهها هدیه داده است. از رزمندههای روزهای جنگ تحمیلی گرفته تا مدافعان حرم و مرزبانان. این روزها هم، قلب این مادربزرگ اهل محله پونک برای کودکان غزه میتپد و قرار است دستکشهای کاموایی او به دست این کودکان جنگ زده برسد.
-
هیئت کوچکی که به مسجد جامع چندمنظوره تبدیل شد
هیئت نوجوانان قاسم ابن الحسن(ع) با تلاش چند نوجوان برای برپایی روضههای خانگی از سال ۱۳۴۴ تشکیل شد، هیئتی که در منزل یکی از نوجوانان برگزار میشد کمکم پیرغلامان و ذاکران اهلبیت را به سمت خود کشاند از جمله یکی از سخنرانهای هیئت نوجوانان شهید مفتح بود.
-
گفتوگو با بانوی خیری که نگاهی متفاوت به دستگیری از نیازمندان دارد
حمایت از دو هزار مددجو با دست خالی
خانمها مشغول بستهبندی ارزاق هستند و هر کدام گوشهای از سالن سرشان به کاری گرم است؛ یکی نوشتافزار را برای دانشآموزان کمبرخوردار در کیسههای مخصوص مرتب و دیگری به مراجعان رسیدگی میکند. از نحوه کارشان مشخص است که مدتها در اینجا فعالند و رضایتمندی از این فعالیت در چهرهشان هویداست.
-
آتشنشانی که به جشن عروسی دخترش نرسید
«حسن زردانی فلاح» نخستین شهید تاریخ آتشنشانی شهر تهران است که در دهه پنجاه در زمان انجام ماموریت به شهادت رسید. در اینجا به ماجرای شهادت نخستین شهید آتشنشانی و شهیدان شاخص سازمان آتشنشانی تهران نگاهی داریم.
-
چگونه آتشنشان شدم؟ | خاطرات شنیدنی یک پیشکسوت آتشنشانی، جلال ملکی
آرام و قرار ندارند وقتی از سر غفلت شعلههای آتش زبانه می کشد و اسیر و گرفتار میکند. دست از جان و مال میشویند و برای نجات جانی که در آتش گرفتار شده به دل آتش میزنند.
-
بازار تهران همچنان پرخطر و پرحادثه
بازار تهران یکی از حادثهخیزترین بخشهای تهران در سوانح غیرطبیعی مثل آتشسوزی و حواشی آن است. به گفته جلال ملکی، سخنگوی آتشنشانی تهران، حوادث تهران اطلس جغرافیایی مشخصی ندارد و تابع بعضی از شرایط زمانی است که در یک محدوده کم و زیاد میشود.
-
غم ماندگار پلاسکو
یکی از تلخترین حوادث در یک قرن فعالیت آتشنشانی در تهران، قصه غمانگیز آتشسوزی ساختمان پلاسکو است؛ حادثهای که بیش از ۹ روز تمام نیروی جان بر کف آتشنشانی شبانهروز مشغول اطفای حریق و آواربرداری آن بودند و ۱۶ آتشنشان به فیض رفیع شهادت نایل شدند.
-
سخنگوی آتش نشانی تهران به بهانه روز آتشنشانی از بیشترین حوادث پایتخت در یک قرن گذشته میگوید
فیلم | حریق؛ حادثه جدانشدنی از پایتخت
نام سازمان آتشنشانی ابتدا بهعنوان اداره اطفائیه حریق بوده است. یعنی عمده فعالیتش به حوزه مهار آتش مربوط میشده است. اما به مرور زمان چون تهران چاه زیاد داشت تقریباً دومین و سومین حادثه سقوط در چاه بود. اما همچنان حریق بیشترین حادثه در تهران از گذشته تا کنون است.
-
نخستین همایش بزرگ رزمندگان شاغل در شهرداری تهران
به مناسبت هفته دفاع مقدس اولین همایش بزرگ رزمندگان شاغل در شهرداری تهران با حضور دکتر علیرضا زاکانی، شهردار تهران، دکتر کیانی، مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران و تنی چند از مسئولان چهارشنبه هفته گذشته در تالار وزارت کشور با حضور رزمندگان دوران دفاع مقدس برگزار شد.
-
کشف و پرورش ناشناختههای کشتی در پازل هفدهم تهران
مهدی عبداللهی از مدالآوران و قهرمانان رشته کشتی از اهالی محله فلاح است. عبداللهی سال ۱۳۶۰ در این محله متولد شد و از همان دوران نوجوانی پا به تشک کشتی گذاشت و تا مرحله قهرمانی کشوری و کسب مدال رنگین طلا پیش رفت. این ورزشکار بدون هیچ چشمداشتی در رشته کشتی و مداحی استعدادیابی می کند.
-
انجمن صنفی آشپزان و سرآشپزان کشور و دبیرخانه گردشگری خوراک ایران برگزار میکند
مسابقه بزرگ آشپزی | سفره ایرانی را باید چشید
برای احیا و شناخت غذاها و سفره ایرانی و ترویج سنت سالمخواری، اولین مسابقه بزرگ آشپزی در دو بخش قنادی و آشپزی با شعار «سفره ایرانی را باید چشید» در ماه جاری برگزار میشود.
-
خانواده ایرانی در قاب دوربین | هشتمین جشنواره عکس ایران من
خانواده قلب تپنده هر جامعهای محسوب میشود و حفظ تحکیم بنیان آن از مهمترین رویکردها برنامهریزان و متولیان فرهنگی برای گام نهادن به مسیر پیشرفت و رشد و توسعه هر ملتی محسوب میشود و به همین بهانه، هشتمین جشنواره عکس ایران من، با موضوع خانواده ایرانی برگزار میشود.
-
آیهها زندگیات را چراغانی میکنند | ۳۰ فراز راهگشا از قرآن کریم
یادمان باشد هر وقت دلگیر و تاریک شدیم، قلبمان سخت و نفسهایمان تنگ شد، روشنایی ازلی جایی در همین حوالی است. فقط کافی است گردوغبار فراموشی را از آن پاک کنیم و کتاب خدا را در دست بگیریم.
-
«شگون نوروزی» طرشتیها با غذاهای مخصوص شب عید | عیددیدنی برای زنان کنی قدغن بود | چه موقع کنیها سر صاحبخانه را لگد میکردند؟
رسم «شگون نوروز» طرشتیها و عیدیهای خاص بچههای محله کن خاطراتی است که همچنان میان اهالی قدیمی این محلهها نقل به نقل میچرخد و روزهای خوش گذشته را تداعی میکند.
-
طرح ملی زندگی با آیهها و رازهای سفر بزرگی که در پیش است
مفاهیم قرآنی، باید تبدیل به ادبیات گفتمانی، اجتماعی و مسلمات فکری تمامی اقشار جامعه شود و این یک هدف مهم در سیر تمدنی جامعه اسلامی است.طرح ملی مسطورا با هدف زندگی با آیههای قرآن بهطور ویژه در ماه مبارک رمضان اجرا میشود.
-
رونمایی از کتاب «لوازم تنهایی» در محفل شعر خوانی «سیب نقره ای»
آیین رونمایی از کتاب «لوازم تنهایی»، نقد صد شعر کوتاه معاصر به قلم حمیدرضا شکارسری، با حضور این شاعر و منتقد، در دومین ویژه برنامه «خط به خط» در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار میشود.
-
شکست بیسابقه لشکر سایبری منافقین
گروهک تروریستی منافقین فکرش را هم نمیکرد دیوار امنی که دور خود چیده بود تا با خیالی راحت به فعالیتهای شرورانهاش در کشور آلبانی ادامه دهد یکباره فرو بریزد و چهره واقعی آنها برای مدافعانشان برملا شود.
-
مرد نیکوکار بازار تهران را بشناسید | او چطور برای زلزلهزدگان و سیلزدگان خانه میساخت؟
بازاریان به او لقب زعیم و بزرگ بازار داده بودند، چون مرحوم حاج احمد کریمی اصفهانی، دبیر کل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار علاوه بر انجام مسئولیتهای تعریف شدهاش در بازار، بانی فعالیتهای خیریه بازاریان بود. در ادامه به برخی از اقدامات خیریه حاج احمد در بازار تهران پرداختهایم.
-
بانی تشکیل شورای مذهبی بازار برای حفظ سنت ۱۲۰ ساله
سنت چهارپایهخوانی یکی از سنتهای کهن عزاداری در بازار تهران است؛ رسمی ۱۲۰ ساکه اصناف مختلف بازار در آن را زنده نگه داشتهاند و هنوز هم وقتی محرم از راه میرسد این سنت در دل بازار اجرا میشود. در ادامه به نقش مرحوم احمد کریمی اصفهانی دبیرکل انجمنهای اسلامی بازار در زنده نگه داشتن این سنت پرداختیم.
-
چه کسی ساماندهی باربران بازار را کلید زد؟
بازاریها به مرحوم احمد کریمی اصفهانی، دبیر کل جامعه انجمنهای اسلامی اصناف و بازار، لقب زعیم بازار داده بودند چون حاج احمد به همه مسائل بازار اشراف کامل داشت؛ از حل و فصل اختلافات بازاریان تا شناسایی و رفع مشکلات و کاستیهای بازار.
-
پیادهراه بازار، یادگار ماندگار حاج احمد
مراجعه روزانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر به راستههای تجاری محدوده بازار لزوم تعریض برخی معابر و فراهم کردن زمینههای لازم برای تردد و خرید آسانتر مشتریان را دوچندان میکرد. ۱۵ سال پیش با پیگیریهای احمد کریمی اصفهانی، دبیرکل انجمن اسلامی بازار، پروژه پیادهراه ۱۵ خرداد به سرانجام رسید.
-
بساط عقربفروشهای بازار چگونه برچیده شد؟
در بساطشان همه جور جانوری پیدا میشد؛ از مار و عقرب تا انواع حیوانات درنده. بساطیهای خیابان مولوی را میگوییم؛ همانها که سالیان طولانی محدوده بازار را به مکانی بدمنظره تبدیل کرده بودند. مرحوم احمد کریمی اصفهانی، دبیرکل انجمنهای اسلامی بازار، در جمع شدن بساط این افراد نقش موثری ایفا کرد.
-
یک غروب پاییزی را در جوار لالههای سرخ کهفالشهدا گذراندیم
کهف را عاشق شوی آخر شهیدت میکند
دانشگاه شهید بهشتی در محله ولنجک را که پشت سر میگذارید و به محض اینکه در انتهای بلوار دانشجو روی کوه تابلوی بزرگ کهفالشهدا دیده می¬شود، عطر وجود شهدا به مشام میرسد و روحت را نوازش میدهد.