این دیدگاه دو سیاستمدار کهنه کار آمریکایی (جیمز بیکر و لی همیلتون) است که ریاست گروه مطالعه عراق (گروه بیکر) را بر عهده داشتهاند. این دو تن از جورج بوش، رییس جمهوری آمریکا خواسته اند به پیشنهادهای این گزارش عمل کند.
جیمز بیکر، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا همراه با لی همیلتون در جمع اعضای یک کمیته سنای این کشور گفت 79 مورد پیشنهادی که در این گزارش مطرح شده "سالاد میوه" نیست که دولت آن را دستچین کند بلکه یک استراتژی فراگیر برای حل تمامی مسائلی است که آمریکا در عراق و منطقه خاورمیانه با آنها مواجه است. بیکر گفت باید کل این گزارش را پذیرفت.
خبرنگار بی بی سی در واشنگتن می گوید اما به نظر می رسد که جورج بوش از هم اکنون دو پیشنهاد مهم این گزارش را رد کرده که یکی پایان دادن فوری به نقش رزمی و نظامی آمریکا در عراق و دیگری انجام گفتگوی مستقیم و بدون پیش شرط با دو همسایه عراق یعنی ایران و سوریه است.
خبرنگار بی بی سی در امور دیپلماتیک می گوید هنوز مشخص نیست آمریکا تا چه حد آمادگی دارد که در این راه، تلاش به خرج دهد.
گزارش بررسی اوضاع توسط گروهی ده نفره متشکل از پنج دمکرات و پنج جمهوریخواه به ریاست جیمز بیکر، وزیر خارجه پیشین آمریکا و لی همیلتون، نماینده سابق حزب دمکرات در کنگره تهیه شده است. گزارش فوق خاطرنشان می کند که هیچ فرمول معجزه آسایی برای حل مشکلات عراق وجود ندارد.
به نظر تهیه کنندگان این گزارش، سیاست کنونی آمریکا در عراق بیش از این قابل دوام نیست و برای جلوگیری از "آشوب همه جانبه در عراق" سیاست تازه ای لازم است.
این گزارش اگرچه از لزوم تغییر در سیاست ها سخن می گوید اما از تعیین قطعی زمان بندی خروج نیروهای آمریکایی از عراق خودداری کرده است.
گروه مطالعه عراق، خواهان تلاش های جدید دیپلماتیک برای جلوگیری از لغزش عراق به سوی هرج و مرج شده و هشدار داده که هیچ راهی که بتواند موفقیت در عراق را تایید کند، وجود ندارد، اگرچه چشم اندازها بهبود یافته است.