دکتر عاملی در خلاصه مقاله خود آورده است: در محیط دو فضایی شده ارتباطات انسانی، از یک سو با ماشینی شدن انسان در بستر محیطهای کلیشهای بورکراتیک و از سوی دیگر با انسانی شدن ماشین مواجه هستیم.
در هر دو وجه ارتباطات انسانی نیازمند نظام اخلاقی تعریف شدهای است که ماشینی شدن انسان، منتهی به بی روح شدن و بیاخلاق شدن و بی عاطفه شدن انسان نشود و از سوی دیگر جایگزین شدن ماشین برای رفتار و تعامل با انسانها منجر به غیر انسانی شدن رفتار ماشینهای ارتباطی نشود.
در روابط عمومی ماشینی، همواره الزامات اخلاقی رفتار ماشینی را باید در نظر داشت و در استاندارد شدن کدهای ارتباطات انسانی و به تعبیری ماشینی شدن انسان، از صنعتی شدن انسان یا تصنعی شدن رفتار انسان پرهیز نمود.
وی در بخش دیگری از خلاصه مقاله خود تأکید کرده است: یکی از ارکان مهم روابط عمومی ایجاد حس علاقه و دلبستگی در اعضاء و مشتریان است. برخورداری از این رکن، از یک سو نیازمند اخلاق ارتباطی است. اخلاق ارتباطی مرتبط است با مجموعهای از قواعد اخلاقی که موجب سلامت و تعالی ارتباطات انسانی میشود و از سوی دیگر نیازمند تقویت حس عاطفی به خانواده و تولیدات و خدمات یک سازمان است. لذا اخلاق نه صرفا با ابعاد حقوقی و قانونی آن بلکه در پیوند با جنبه عاطفی و احساس یک ضرروت ارتباطی است.
دکتر عاملی روابط عمومی اخلاقی را دارای دو سطح ارتباطی؛ ارتباطات حقوقی مبتنی بر قواعد اخلاقی وارتباطات عاطفی دانسته و تلاش کرده است به بیان تعاریف کدهای اخلاقی روابط عمومی دو فضایی بپردازد. گفتنی است دکتر سعیدرضا عاملی مدرس و پژوهشگر حوزههای ارتباطات، دنیای مجازی، و جهانی شدن، متولد سال ۱۳۴۰ است.
وی فارغالتحصیل از دبیرستان جان اف کندی ـ ایالات متحده آمریکا بوده و تحصیلات حوزوی - مقدمات، سطح و درس خارج - منطق و فلسفه را گذرانده است. فوق لیسانس جامعهشناسی ارتباطات - دانشگاه دوبلین ـ و دکترای جامعه شناسی ارتباطات از دانشگاه رویال هالووی لندن ـ از دیگر مدارج علمی است که دکتر عاملی طی کرده است. جهانی شدن، آمریکایی شدن و هویت مسلمین بریتانیا عنوان تحقیق دکتر عاملی در مقطع دکتراست. مؤسس و عضو هیئت امنای کالج اسلامی مطالعات پیشرفته (لندن)، مؤسس و رئیس موسسه مطالعات اسلامی (لندن)، مؤسس و عضو هیئت امنای موسسه اسلامی حقوق بشر (لندن)، عضو کمیته بینالمللی مطالعات جهانی (لندن) عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، مؤسس و رئیس موسسه مطالعات امریکای شمالی و اروپا، عضو پژوهشی گروه مطالعات آمریکایی و کانادایی دانشگاه بیرمنگام و رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران از جمله سوابق اجرایی گذشته و حال دکتر عاملی است. وی کتابهای مختلفی به زبان انگلیسی منتشر کرده و مقالات متعددی نیز در کنفرانسهای بینالمللی و داخلی ارایه کرده است.
دکتر عاملی هم اکنون دانشیار گروه ارتباطات در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و معاون برنامهریزی دانشگاه تهران است.
نظام کامپیوتری فراگیر: کاربردهای روابط عمومی در جهان دو فضائی شده عنوان مقاله وی در نخستین همایش روابط عمومی الکترونیک بود که طی روزهای 11 و 12 مهر ماه 1384 در تهران - مرکز همایشهای مؤسسه اطلاعات - ارایه شد. همچنین دکتر عاملی در دومین همایش روابط عمومی الکترونیک -27اردیبهشت ماه 86 - به ارایه مقاله دولت موبایل شرکتهای موبایل و روابط عمومی موبایل: ارتباطات تقویت شده و روابط عمومی الکترونیک بدون سیم پرداخت و در سومین همایش روابط عمومی الکترونیک - 26 اردیبهشت 87 - مقاله روابط عمومی دو فضایی: مفاهیم، نظریهها و برنامه عمل را ارایه کرد. [گزارش سخنرانی: رویکرد دو فضایی به مطالعات جهان]
اولین کتاب وی به زبان فارسی نیز با همین عنوان، توسط دبیرخانه دایمی همایش روابط عمومی الکترونیک و با همکاری انتشارات علمی و فرهنگی به چاپ رسید. [روابط عمومی دوفضایی منتشر شد]
دکتر عاملی همچنین به عنوان استاد پیشگام روابط عمومی الکترونیک در سومین همایش روابطعمومی الکترونیک معرفی شد. [دکتر عاملی استادپیشگام روابط عمومیالکترونیک شناخته شد]
وی در چهارمین دوره همایش روابط عمومی الکترونیک که 27 اردیبهشت ماه سال 88 برگزار شد برای نخستین بار، عضویت در کمیته علمی را پذیرفت و در همین همایش به ارایه مقاله روابط عمومی سبز؛ انتقال از نگاه تک فضائی به نگاه دو فضائی با رویکرد سلامت و تعالی انسان و طبیعت پرداخت. [هدف روابط عمومی سبز سلامت و تعالی انسان و طبیعت است]
اضافه مینماید پنجمین همایش روابط عمومی الکترونیک 28 اردیبهشت ماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد. استادان، دانشجویان، مدیران و کارشناسان روابط عمومی قادر خواهند بود مقالات خود را حداکثر تا تاریخ 2۵ فروردین ماه 89 به آدرس info@eprcenter.ir ارسال کنند.