به گزارش روابط عمومی وزارت بازرگانی، دکتر سید مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی در مراسم افتتاحیه این پروژه با اشاره به اینکه تجارت الکترونیک در سال گذشته 54 درصد رشد داشته است افزود: امروز اقتصاد جهانی در مقایسه با تولید توجه بیشتری به تجارت دارد چنانکه رشد جهانی تجارت در سال گذشته 9 درصد در مقابل 4 درصد رشد تولید جهانی بوده است.
وی با ابراز خرسندی از راهاندازی پروژه صدور گواهی الکترونیکی تصریح کرد: این پروژه برای اولین بار در ایران راهاندازی شده و آمادگی دارد تا در سراسر کشور و همچنین در امر تسهیل تجارت با دیگر کشورها خدمترسانی کند.
دکتر میرکاظمی گفت: امیدواریم با همکاری و مشارکت بخش غیردولتی بتوانیم این طرح را توسعه داده و با گسترش مفاهیم و زیرساختهای آن موجبات توسعه تجارت و رشد صادرات و بهینهسازی تولید را فراهم نماییم.
وی با تأکید بر اینکه بازرگانی مؤثر است که بتواند تولید را از داخل مرزهای کشور بیرون برده و در بازارهای جهانی عرضه نماید خاطرنشان کرد: شرکت راهبر با بهرهگیری صددرصدی از کارشناسان توانمند داخلی توانسته است این پروژه را تکمیل و به مرحله بهرهبرداری برساند.
وزیر بازرگانی کشورمان در پایان با ابراز امیدواری از ادامه اینگونه نوآوریها و انتقال تکنولوژی به داخل کشور راهاندازی این پروژه مهم ملی را به متولیان، مجریان و مخاطبین آن تبریک گفت.
در ادامه مراسم دکتر مسعود موحدی معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی با تشریح مراحل اجرا، اهداف و برنامههای پروژه مرکز صدور گواهی دیجیتال گفت: اجرای این پروژه در سال 1381 آغاز و با توقف چند ماهه در سال 1383 به دلیل ناتوانی شرکت مجری اولیه، ادامه کار داد تا امروز به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به اینکه چالشهای امنیتی فضای مجازی در مبحث تجارت، راهاندازی این طرح را به عنوان یک ضرورت مطرح کرده است افزود: کپیبرداری اسناد، اطلاعات نادرست، سوءاستفاده از جایگاه دیگران، تقلب در تولید اسناد، و توقف و مخدوش شدن اطلاعات چالشهای پیشروی تجارت الکترونیک است.
دکتر موحدی تصریح کرد: گواهی دیجیتال به افراد حقیقی و حقوقی اطمینان میدهد که بدون روبرو شدن با این موارد میتوانند در فضای مجازی به تجارت و مبادله اسناد بپردازند.
وی ادامه داد: این فضای تجارت امن براساس ارکان آن یعنی انکارناپذیری، تمامیت، محرمیت و خدشهناپذیری از امکاناتی است که گواهی الکترونیکی برای مخاطبین خود فراهم میسازد.
معاون وزیر بازرگانی با بیان اینکه ایجاد مرکز صدور گواهی الکترونیکی ریشه ملی، مرکز خدمات امنیت حوزه بازرگانی، انتقال فناوری به داخل کشور، ایجاد بستر توسعه کاربری و خدمات امنیت از اهداف اصلی این طرح میباشند افزود: ایجاد زیرساخت اعتماد الکترونیکی، دستیابی به تکنولوژی CA ، نهادینه شدن دانش مدیریت و اجرای پروژه CA و امکان ارائه خدمات به کشورهای دیگر از مزایای ثانویه این طرح میباشند.
وی گفت: محصولات و خدمات این طرح شامل پست الکترونیکی امن، گواهی الکترونیکی، امنیت سایتهای اینترنتی و مهرزمانی میباشد.
در ادامه این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزرای بازرگانی و ارتباطات و فناوری اطلاعات این پروژه افتتاح و از تجهیزات آن بازدید به عمل آمد.
همچنین برای ارائه خدمات به بخشهای مختلف میان معاونتهای مختلف وزارت بازرگانی به صورت داخلی و همچنین با معاونتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تفاهم نامههایی منعقد گردید.