به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، حجت الاسلام و المسلمین حیدر مصلحی در نخستین نشست هیئت رئیسه دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری با طرح این سوال که چرا آمریکا در تهاجم به جمهوری اسلامی ایران از رویکرد نرم استفاده میکند افزود: تقابل آمریکا و هم پیمانانش با ایران در دهه 60 با رویکرد سخت بود، اما این رویکرد دچار تحول و رویکرد نرم جایگزین رویکرد سخت شده است.
وی در بیان دلایل این تغییر راهبرد به پرهزینه بودن رویکرد نظامی در مقابل هزینه اندک رویکرد نرم اشاره کرد و گفت: رویکرد سخت در اذهان مردم کشور هدف، ایجاد تنفر می کند و به سرعت در مقام قضاوت افکار عمومی قرار میگیرد اما رویکرد نرم نامحسوس است و در اذهان ایجاد تنفر نمی کند.
وزیر اطلاعات افزود: به همین علت است که واکنش بینالمللی به حمله نظامی آمریکا به عراق و افغانستان رو به گسترش است و تنفر بینالمللی از این اقدام آمریکا شکل گرفت.
مصلحی اضافه کرد: راهبرد نظامی تصرف زمین، کسب منابع و مراکز مهم اقتصادی با کشتار همراه است اما رویکرد نرم قبضه کردن باورها، ارزشها و فرهنگ یک ملت است.
وزیر اطلاعات در تبیین دیگر دلایل ترجیح آمریکا به جنگ نرم با ایران گفت: ویرانی ها، تلفات و خرابی ها در کارکرد نظامی و جنگ سخت، محسوس و ملموس است ضمن آنکه با هزینه کردن، قابل بازسازی است ولی در رویکرد نرم، ویرانی ها و تلفات و به تعبیر بهتر، آسیب ها نامحسوس است بنابر این تخریب فکری و فرهنگی به آسانی بازسازی نمیشود.
مصلحی با بیان این که جنگ با رویکرد نظامی پر سر و صداست، اما رویکرد نرم بی سر و صدا و نامحسوس است، افزود: رویکرد سخت و نظامی کوتاه مدت، خشک، سخت افزاری، کم بازده و پر دردسر، پرهزینه و تنفرآمیز است اما رویکرد نرم بلند مدت، پرجاذبه، پربازده، کم دردسر و کم هزینه است.
وزیر اطلاعات تصریح کرد: تحولات فکری و علمی، جهانی شدن و تکنولوژیهای مدرن، پیشرفت علمی و تکنولوژی زمینه را برای رویکرد نرم مساعدتر کرده است.
مصلحی با بیان این که تلفات در رویکرد سخت، انسانی است، گفت: معمولاً کسانی که در دفاع از وطن کشته میشوند نزد آن ملت با ارزش، ماندنی و در اسلام شهید محسوب میشوند، اما در رویکرد نرم چنین اتفاقی نمیافتد.
وی افزود: کانون حمله نظامی، مراکز حساس نظامی، اقتصادی و زیر ساختهاست اما در حمله نرم فرهنگ و فکر مردم است.
وزیر اطلاعات با بیان این که در حمله نظامی، قوای نظامی کشور هدف به حاشیه رانده میشوند، گفت: در حمله نرم فرهنگ ملی و دینی جامعه به حاشیه رانده و فرهنگ مهاجم جایگزین آن میشود.
مصلحی افزود: ابزار و ادوات رویکرد سخت جنگ افزارهای نظامی و ابزار رویکرد نرم، رسانه، اینترنت، رادیو ، تلویزیون و ماهواره است.
وزیر اطلاعات، افزایش بدبینی و ناامیدی در قشرهای مختلف جامعه و نفوذ و تاثیرگذاری در مطبوعات و رسانهها را از اهداف و سیاستهای آمریکا و هم پیمانانش در جنگ نرم با نظام جمهوری اسلامی ایران بیان کرد.
مصلحی گفت: بهره برداری از قشرها و اصناف مختلف در جامعه بویژه قشرها و جریانات دانشگاهی، اقوام و اقلیتها و هدایت، حمایت و بهره برداری از گروههای ضد انقلاب و تأثیر گذاری و اختلال در امور اقتصادی از دیگر اهداف جنگ نرم است.
وی هم چنین تلاش برای خرابکاری صنعتی و جریان سازی و تأثیر گذاری در مسائل سیاسی و اجتماعی و بهره برداری از سازمان های غیر دولتی را از اهداف جنگ نرم خواند.
وزیر اطلاعات گفت: اجرای طرحهایی در قالب دموکراسی خواهی و برگزاری انتخابات متناسب با اهداف مورد نظر و تمرکز بر جنگ سایبری و مجازی علیه جمهوری اسلامی ایران و اجرای عملیات های روانی در ابعاد وسیع بویژه به کمک شبکه های رادیو و تلویزیونی ماهواره ای مستقر در خارج از کشور از دیگر اهداف جنگ نرم برضد ایران است.
مصلحی در ادامه به تبیین اهداف مرحله ای آمریکا و هم پیمانانش در فتنه بعد از انتخابات پرداخت و گفت: انتخابات ریاست جمهوری به عنوان فرصتی برای عملیاتی سازی مرحله نهایی و تضعیف جایگاه ولایت فقیه بود.
وزیر اطلاعات افزود: رویکرد دشمنان و سرویسهای اطلاعاتی در قبال انتخابات، کاهش حمایت مردمی از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و القاء شکست وجهه نظام نزد افکار عمومی و بینالمللی از دیگر اهداف آمریکا از فتنه بعد از انتخابات بود.
مصلحی با بیان این که ناکارآمد نشان دادن نظام حکومتی جمهوری اسلامی و القاء فقدان حمایت و اعتماد مردم به برنامههای اجرایی کشور از دیگر اهداف فتنه بعد از انتخابات بود، گفت: تلاش برای افزایش اعتراضات مردمی، ایجاد و تشدید شکاف میان ملت و حاکمیت، ایجاد و تقویت جریانات قومی و مذهبی واگرایانه و هدایت و حمایت ضدانقلاب داخلی از دیگر اهداف این فتنه بود.
وزیر اطلاعات همچنین طراحی پروژه دموکراسی سازی در ایران، تشدید شکاف میان مردم و مسئولان، تشدید اختلافات داخلی و ایجاد همگرایی ضد انقلاب با معترضان داخلی و حمایت سیاسی، مادی و رسانه ای از گروه های تروریستی را از دیگر اهداف فتنه بعد از انتخابات بیان کرد.
مصلحی گفت: تقویت همگرایی اپوزیسیون داخل و خارج از کشور، فعال سازی جریانات حقوق شهروندی، جرایم سایبری، مبارزه به دور از خشونت و تشکیل کارگروه های ناظر بر انتخابات نیز از اهداف فتنه بعد از انتخابات بود.
ممانعت از جهش علمی در دانشگاهها از اهداف دشمنان
وزیر اطلاعات در ادامه گفت: آنچه امروز دانشجو و جوان ما را تهدید می کند، یک بسته و الگوی زیستی است که پذیرش و عمل به آن دو مرحله اصلی از راهبرد جنگ نرم آمریکا، یعنی تغییر نگرش و تغییر رفتار را به جوان تحمیل می کند.
مصلحی افزود: این بسته و سبک زندگی مبتنی بر طبیعت و غرایز بشری و بی توجهی به فطرت انسان هاست و اتفاقاً جذابیت آن نیز به دلیل همین انطباق آن با امیال بشر است.
وی اضافه کرد: امروزه هر ایسمی که در غرب مطرح است بر انسان محوری یا اومانیسم استوار شده است اما انسان با تعریف و مختصات مادی و نه انسان دارای فطرت الهی.
وزیر اطلاعات گفت: استقلال طلبی، خودباوری، پیشرفت و اخلاق محوری از ویژگی های بارز ایرانیان است که ریشه در فرهنگ و دین ما دارد، به همین دلیل نگاه وزارت اطلاعات به دانشگاه و دانشجو امنیتی نیست، نگاه به عنوان فرزندان و سرمایه های لایزال این ملت و انسان هایی با فطرت های پاک الهی و نگرش های مثبت به اسلام، ایران و استقلال و آزادی آن است.
مصلحی تصریح کرد: عموماً نگرش ها و گرایش های موجود در دانشگاه ها از نظر وزارت اطلاعات، سالم، طبیعی و مقتضای سن و نقش دانشجو و محیط های آموزش عالی است.
وی افزود: هیچ جنبش دانشجویی مترقی در هیچ کجای جهان تفکر لیبرالیستی ندارد و غالب آنها عدالتخواه و بر ضد نظام سلطه جهانی و مبارزه با ظلم و بی عدالتی در همه ابعاد هستند، بنابراین مواردی از گرایشهای غیر عدالت خواهانه در دانشگاهها ریشه در نگرش به انسان و ابعاد وجودی او و جوامع انسانی دارد.
وزیر اطلاعات گفت: از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است که تا این حد تنوع اندیشه و تضارب آرا در دانشگاهها وجود دارد، اما باید مراقب بود که به وابستگی فکری، مالی و سیاسی به بیگانگان منجر نشود.
مصلحی افزود: در این رویکرد وزارت اطلاعات به کمک خود دانشجویان و دانشگاهیان به عوامل و شرایط حفظ و صیانت از این فضا میپردازد و موانع و شرایط آسیب زای آن را برطرف می کند.
وزیر اطلاعات با بیان این که دهه چهارم انقلاب به فرموده رهبر معظم انقلاب دهه پیشرفت و عدالت است، گفت: دشمنان و بدخواهان این ملت طمع خام بسیاری برای دانشگاههای ما در سر دارند که این شعار محقق نشود.
وی، مهم ترین اقدام آنان را اخلال و وقفه در جریان تولید علم و فناوری دانست و گفت: عقیم گذاشتن روحیه خودباوری و ممانعت از جهش علمی در دانشگاهها از اهداف دشمنان است که برای نیل به آن از روشهای مختلفی استفاده میکنند.
مصلحی، ایجاد بدبینی در قشر دانشگاهی، استادان و فرهیختگان به اهداف، رویکردها و سیاستهای نظام در قبال این قشر و تلاش برای تطمیع و جذب نخبگان ایرانی و خروج آنان از کشور را از جمله این روشها بیان کرد.
وی گفت: تلاش برای جلب همکاری و بهره گیری از ظرفیتهای علمی اندیشمندان و ممانعت از پیوند آنان با دستگاههای اجرایی کشور از دیگر روش های دشمنان برای ممانعت از جهش علمی در دانشگاههاست.
وزیر اطلاعات افزود: استفاده از حربههای تهدید و ترور برای ایجاد رعب و وحشت در دانشمندان و ممانعت از حضور و مشارکت فعال آنان در فرآیندهای علمی و پژوهشی و مداخله و سناریوسازی برای ایجاد اشکال در دستگاهها و انتقال فناوری معیوب به کشور از دیگر شیوههای دشمنان است.
مصلحی گفت: با قطعیت میتوان گفت جذب، از کارانداختن، ایجاد بدبینی و استفاده از ظرفیت علمی دانشمندان، استادان و دانشجویان ایرانی و ایجاد شکاف و چند دستگی؛ انسداد در مسیر علمی ایران و پیشگیری از ورود جمهوری اسلامی ایران به عرصههایی مثل نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلولهای بنیادین و تکنولوژی هستهای و کشانیدن دانشگاهیان به عرصه مجادلات سیاسی و مهم تر از همه تلفیق و ایجاد فاصله میان دانشگاه و حاکمیت برای به هرز دادن و تخریب نیروی علمی و خلاقیت و ابتکار آنان، برای دشمنان یک الگو و هدف راهبردی محسوب میشود.
وزیر اطلاعات افزود: آنها دریافته اند تا فرهنگ، روح ملی و دینی، استعلاجویی، خدامحوری، تعهد به فرهنگ و اعتماد متقابل در بین مردم و مسئولان کشور باقیست، اهداف آنان محقق نخواهد شد بنابراین اساس کار خود را بر این قرار دادهاند که این قدرتها را در ایران نابود کنند و الگوهای خود را که بر لذت گرایی، انسان محوری، ماده گرایی، پوچ گرایی و از خود بیگانگی استوار است جایگزین الگوهای تعالی جویانه جامعه ایران کنند.
وی اضافه کرد: آمریکا در اسناد خودش اعلام می کند کشورهایی که بخواهند در برابر تغییرات مقاومت کنند شکست شان حتمی است و با بدترین وضعیت مواجه خواهند شد.
وزیر اطلاعات گفت: تغییری که مورد نظر آنان است تغییر به معنای نوسازی، مدرنیزاسیون، غربی سازی، رشد الگوهای رفتاری و هنجاری غربی و جایگزین کردن آنها به جای الگوها و ارزش های هویتی و سنتی کشورهای هدف است.
مصلحی افزود: این بیان در چارچوب تئوری پایان تاریخ و پایان ایدئولوژی که به معنای جایگزینی اندیشه لیبرال دموکراسی در همه جهان است، قابل تبیین و تحلیل خواهد بود، آنها باور کرده اند که باید این مسیر تغییر یابد و اگر کشوری مقاومت کرد، باید نابود شود.
وزیر اطلاعات تصریح کرد: همه ظرفیتهای آنان در چارچوب جنگ نرم هوشمند برای ایجاد تغییر در این باورها و ارزش ها متمرکز شده زیرا با فروپاشی این ارزشهاست که دیگر آرمانی برای ملتها نخواهد ماند، جز آرمان غربی شدن، دوستی، همانندسازی، تبعیت پذیری، همگرایی و همنوایی با آنچه غرب منادی آن است.