شنبه ۲۶ تیر ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۰
۰ نفر

گروه ادب و هنر - ندا انتظامی: طبق روال چندین و چند ساله تمام جشنواره‌هایی که در ایران برپا می‌شود

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران- مبارک‌- هم با شعار حمایت از آثار سنتی، توجه به شهرستان و جوانان برگزار خواهدشد.

البته امسال تمامی آثار جشنواره که از 31تیرماه تا 5 مرداد ماه در تهران به نمایش درمی‌آیند با محور هویت ایرانی خواهد بود؛ چرا که شعار امسال جشنواره «هویت ایرانی، فرهنگ جهانی» است.

اردشیر صالح‌پور، دبیر جشنواره، حمید رضا اردلان، مدیر نشست‌های تخصصی و پیمان شریعتی، مدیر اجرایی جشنواره، دیروز در نشستی خبری که در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شده بود، به تشریح برنامه‌ها و سیاست‌های جشنواره پرداختند.

5 روز دیگر، سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران- مبارک - برگزار می‌شود؛ جشنواره‌ای که امسال قرار است با محور فرهنگ ایران برگزار شود. اردشیر صالح‌پور با اشاره به قدمت نمایش عروسکی و خیمه شب بازی در ایران گفت: «امسال تصمیم گرفتیم موضوع جشنواره را به هویت ایران و فرهنگ ایرانی اختصاص دهیم و نمایش‌های ایرانی را متمرکز بر فرهنگ ایرانی کرده‌ایم. ما در عرصه فرهنگ و هنر 4 وجه؛ معنویت، خیر، کمال و فضیلت را دنبال کرده‌ایم.»

با توجه به محور جشنواره، این نگرانی وجود داشت که دست هنرمندان برای انتخاب سوژه بسته شود، اما به گفته صالح‌پور با توجه به 319 متن متقاضی این نگرانی برطرف شد. نکته مهم در این میان این است که جشنواره‌ای که تا پیش از این 12 دوره با موضوع‌‌ ‌آزاد برگزار شده‌است، انتخاب محور برای کارهای جشنواره امری درست است یا خیر. دبیر جشنواره در این مورد گفت: در این مدت همه هنرمندان به موضوعات گوناگون پرداخته‌اند.

آیا معرفت ایرانی نباید مورد توجه قرار بگیرد؟ اجازه بدهید اکسیر نمایش عروسکی به مفاهیم ایرانی رسوخ کند. البته ما در این رویکرد به ادبیات کهن اکتفا نکرده‌ایم و بسیاری از آثار جشنواره امسال سنتی نیستند بلکه معاصرسازی شده و ظرفیت روز پیدا کرده‌اند. ما حتی به ادبیات معاصر هم نزدیک شده‌ایم.

روال عادی تمامی جشنواره‌ها، نوید اجرای عمومی آثار شرکت‌کننده است؛ هرچند در این نشست خبری از وعده‌ همیشه فراموش شده اجرای عمومی نشد اما صالح‌پور اظهار داشت: یکی از دغدغه‌هایم، گرفتن نوبت اجرای عمومی برای همه آثار شرکت‌کننده در جشنواره است اما کیفیت، مطلوبیت و ارزش هر اثر شایستگی آن را برای اجرا تعیین می‌کند.

ما فقط مسئولیت برگزاری جشنواره را داریم، اجرای عمومی مقوله‌ای است که به هماهنگی بیشتر نیاز دارد.  این جشنواره در 13بخش برگزار می‌شود. در بخش صحنه‌ای از میان 319 اثر متقاضی 21 نمایش جهت اجرا،  در بخش خیابانی از میان 42 اثر رسیده، 25 نمایش در بخش میدانی و خیمه شب‌بازی، در بخش دانشگاهی از میان 26 اثر رسیده 6 نمایش،  در بخش قصص قرآنی 6 اثر، در بخش کودک و عروسک نیز 6 اثر انتخاب شدند.

همچنین در بخش پیشکسوتان 6 نمایش از میان پیشکسوتان و استادان به بخش میهمان جشنواره دعوت شدند.  در بخش نمایشنامه‌نویسی از میان 42 اثر رسیده 3نمایشنامه برگزیده شد.

همچنین در بخش بین‌الملل از میان 127 اثر رسیده، 11 اثر از 8 کشور در بخش فضای باز و صحنه‌ای توسط ستاد برگزاری انتخاب شد. کشورهای شرکت‌کننده، هلند، انگلستان، ایتالیا، سوئیس، آلمان، بوسنی و هرزگوین، آرژانتین و فرانسه هستند.

ایجاد کارگاه‌های آموزشی، انتشار 8 عنوان کتاب، برگزاری موزه تئاتر عروسکی در فرهنگستان، برگزاری نشست‌های تخصصی و انتشار نخستین دایره‌المعارف تئاتر عروسکی از جمله برنامه‌های این دوره از جشنواره است.

کد خبر 111777

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز