همشهری آنلاین: وزیر امور اقتصادی ودارایی گفت: قانون هدفمند کردن یارانه‌ها حدف آن نیست ، بلکه اصلاح و قرار دادن یارانه ها در مسیر درست و صحیح است

سید شمس الدین حسینی

به گزارش ایرنا، سید شمس الدین حسینی روز شنبه در گردهمایی بزرگ مبلغان حوزه علمیه قم افزود : با اجرای این قانون، ‌متناسب با افزایش هزینه ها منابع مالی نیز باز توزیع می‌شود.

وی افزود: قرار نیست هزینه های دهک های مرفه جامعه از جیب قشر ضعیف و متوسط جامعه پرداخت شود.

وی با بیان ضرورت اصلاح روش پرداخت یارانه ها، تصریح کرد: این اقدام مثبت وسازنده بر خلاف برخی از تصورات نوعی اصلاح در شیوه پرداخت است که می تواند شرایط نابسامان اقتصادی را تا حد بسیار زیادی سامان دهی کند.

وی هدفمند سازی یارانه ها را برطرف کننده بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور دانست و گفت: اجرای آن گامی موثر برای پیشرفت و عدالت است.

حسینی هدفمند کردن یارانه ها را اقدامی کاملا برنامه ریزی شده همراه با مطالعه وکارشناسانه دانست و گفت: این طرح از سطح نظریه گذشته و امروز به قانون تبدیل شده است وبدون شک همه مدیران اجرایی کشور برای اجرای هرچه زودتر آن دغدغه فراوانی دارند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی شیوه کنونی پرداخت یارانه‌ها را یک نوع بی عدالتی محض و تنها به نفع طبقه مرفه و به زیان قشر مستضعف جامعه دانست وافزود: در حالی که بسیاری از طبقات کم در آمد جامعه در روستاها و حتی شهرها از بسیاری از امکانات محروم هستند، شرایط به گونه ای است که طبقه ثروتمند جامعه به لطف داشتن درآمد مضاعف و مصرف بیشتر از یارانه بیشتری برخوردار می شود.

حسینی تصریح کرد: پرداخت یارانه در کشور ما در حالی صورت می گیرد که دهک هایی که از نظر در آمد در وضعیت خوبی قرار دارند نسبت به دهک های کم در آمد بیشتر از منابع انرژی و نفت و گاز استفاده می کنند که این هیچ گاه منطبق بر عدالت نیست.

وی در ادامه به تشریح ابعاد مختلف ضررهای وارده از ناحیه یارانه ها پراخت وافزود: پرداخت یارانه از جنبه های گوناگون مانند اتلاف انرژی ، انحراف و فساد موجب ضرر و زیان های متعددی شده است.

حسینی با بیان اینکه در کشور بیشترین یارانه مصرفی به بخش انرژی اختصاص می یابد، اظهار داشت: سالانه 80 هزار میلیارد ریال یارانه به بخش انرژی ومصرف انواع سوخت اختصاص دارد و این در شرایطی است که کل بودجه اختصاصی دولت برای عمران و سازندگی، 20 هزار میلیارد ریال است یعنی 4 برابر بودجه عمرانی یارانه برای مصرف انرژی تعلق می گیرد.

وی زیان های مصرف در بخش انرژی را برای جامعه واقتصاد کشور فراوان دانست و افزود: اختصاص یارانه مضاعف به بخش انرژی موجب می شود تا در میان مردم استفاده از سوخت های فسیلی و کربنی که طبق آمار ارایه شده از سوی سازمان محیط زیست معادل 7 هزار میلیارد تومان اثرات تخریبی بر محیط طبیعی دارد ، تبلیغ شود.

حسینی با بیان اینکه در کشور ما سالانه سه برابر کل مالیات دریافتی یارانه به بخش انرژی تعلق می گیرد، تصریح کرد: این رقم در کشور ترکیه که در همسایگی ما قرار دارد به گونه ای دیگر است واین کشور از یک سوم مالیات وضع شده بر انرژی مصرفی شهروندان خود درآمد کسب می کند.

وی همچنین افزود : متوسط بهره وری انرژی در دنیا 770 دلار به ازای هر بشکه نفت است ولی در کشور ما این آمار 220 دلار است.

وزیرامور اقتصادی و دارایی هشدار داد: اگر این رویه مصرف و اختصاص یارانه در کشور ما تداوم یابد ما نه تنها به اهداف سند چشم انداز توسعه نخواهیم رسید بلکه در سال 1405 با نبود امکانات انرژی در کشور مواجه خواهیم شد.

وی همچنین قاچاق کالا را یکی از دیگر عوارض منفی پرداخت یارانه به انرژی دانست و افزود: هنگامی که یک کالا مثل بنزین به قیمت ارزان به دلیل اختصاص یارانه به فروش می رسد، سودجویان را بر این می دارد که این کالا را به آن سوی مرزها قاچاق کنند که این برای اقتصاد کشور امری زیان بار است.

کد خبر 113334
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز