این در حالی است که این افزایش قیمت در کمیسیون تنظیم مقررات تایید نشده و به تصویب نرسیده است.دبیر انجمن شرکتهای اینترنتی در گفتوگو با مهر با اشاره به تصمیم ناگهانی و غیرقانونی تعرفه خطوط E1 و تبیین آسیبهای ناشی از اتخاذ این تصمیم، گفت: ارائه خدمات اینترنت تا پیش از واگذاری خطوط ADSL به شکل دایلآپ بود؛
به این معنی که کاربران از طریق شرکتهای ISP و تلفن منزل خود از اینترنت استفاده میکردند. هنوز هم براساس گزارش مرکز آمار ایران و سرشماری از کاربران اینترنت، نزدیک به 91 درصد کاربران بهویژه در مناطق محروم از اینترنت دایلآپ استفاده میکنند.
علیرضا علمی با بیان اینکه شرکتهای اینترنتی (ISP) از طریق خطوط E1 که از مخابرات دریافت میکنند، اینترنت را با سرعت 56 کیلوبیت بر ثانیه به کاربران ارائه میکنند، اضافه کرد: از هر خط E1 حدود 30 کاربر بهصورت همزمان میتوانند به شبکه اینترنت وصل شوند. علمی گفت: تا پیش از این، شرکتهای اینترنتی برای دریافت هر خط E1 مبلغ 3میلیون تومان بهعنوان ودیعه به مخابرات پرداخت میکردند که این مبلغ قابل بازگشت بود. علاوه بر آن ماهانه نیز مبلغ 25 هزار تومان به ازای هر خط E1 بهعنوان هزینه نگهداری به مخابرات پرداخت میشد اما از یک ماه پیش متأسفانه شرکت مخابرات به شکل ناگهانی و غیرقانونی در محاسبه این تعرفهها تغییر رویه داده است.
وی ادامه داد: طبق اعلام شرکتهای مخابراتی، ISPها مجبورند از این پس به جای ودیعه بابت هر خط E1 مبلغ 5/1 میلیون تومان بهعنوان هزینه به مخابرات پرداخت کنند و ماهانه نیز به جای 25 هزار تومان، مبلغ 95 هزار تومان هزینه نگهداری بپردازند؛ یعنی قیمت ماهانه هر لینک E1 ،4برابر شده است.
به گفته دبیر انجمن شرکتهای اینترنتی، تاکنون حدود 4 هزار لینک E1 از سوی مخابرات به شرکتهای اینترنتی واگذار شده است. این نکته به این معناست که ارزش این خطوط معادل 12 میلیارد تومان است که با وضعیت فوق این مبلغ که تاکنون به شکل امانت نزد مخابرات بود با یک تصمیم به نفع این شرکت ضبط و مصادره شده است.وی ادامه داد: این تصمیم و تغییر تعرفه تاکنون در مراجع ذیصلاح مانند کمیسیون تنظیم مقررات تایید و تصویب نشده است.