به گزارش همشهری، بلوک 18 درصدی سهام سایپا یک ماه پیش در شرایطی فروخته شد که کنسرسیوم خریدار سهام بهدلیل اعتراض به نحوه انجام معامله از پرداخت مبلغ نقدی معامله در موعد مقرر خودداری کرد که این موضوع باعث شد مقامات بورس معامله سهام این شرکت را باطل اعلام کنند اما خریدار سهام این شرکت متشکل از کارکنان سایپا و قطعهسازان با طرح دلایلی از جمله اینکه معامله سهام این شرکت روی قیمت 495 تومان قطعی شده بود و همچنین حضور چند خریدار در میانه معاملات (به بهانه رد دیون دولتی) به طرح شکایت از نحوه انجام این معامله پرداخت.
بر این اساس شکایت کنسرسیوم تعاونی کارکنان سایپا از کارگزار فروشنده به این دلیل صورت گرفت که قیمت 495 تومان در روز چهارشنبه بیست و سوم تیرماه از سوی کنسرسیوم مزبور بهعنوان بالاترین قیمت در رقابتها ثبت شد اما بدون توجه به دستورالعمل بورس اوراق بهادار این بلوک به کنسرسیوم تعاونی کارکنان سایپا تعلق نگرفت.
همچنین شکایت از شرکت بورس تهران به واسطه صدور مجوز ادامه رقابتها برای خرید این بلوک 18 درصدی از روز شنبه 26 تیرماه صورت گرفته است.
در همین رابطه داوود جدیدبناب، مدیرعامل گروه سرمایهگذاری کارکنان سایپا به همشهری گفت:ما اعتقاد داریم معامله سهام سایپا براساس قوانین بورس تهران به قیمت 495 تومان قطعی شده بود؛ چرا که کارگزار خریدار از یک فرصت یک ثانیهای استفاده کرد و سهام این شرکت را روی این قیمت خرید و به این ترتیب بلوک سهام سایپا به نفع کنسرسیوم خریداری شد.
وی افزود: اگر معامله بلوک سهام سایپا روی قیمت 495 تومان قطعی نشده بود بورس تهران باید همان روز رسما این موضوع را اعلام میکرد؛ در شرایطی که معامله از روز شنبه بار دیگر آغاز شد.
وی تاکید کرد: در روز شنبه هم آخرین کارگزاری که در روز قبل سفارش خرید وارد کرده بود باید نخستین سفارش را در سامانه معاملات ثبت میکرد درصورتی که چنین اتفاقی رخ نداد، بنابراین تخلفی در معامله انجام شده است. بناب تاکید کرد: از سوی دیگر مسائل پشت پردهای نیز در این معامله وجود داشت که ما این موضوع را طی نامهای به رئیسجمهوری و دولت اعلام کردهایم؛ چرا که در میانه معاملات شرکتهای جدیدی برای خرید سهام این شرکت بهعنوان رد دیون وارد معامله شدند که این موضوع کاملا غیرقانونی است.
نماینده کنسرسیوم خریدار با بیان اینکه در حال حاضر 3شکایت از کارگزار فروشنده، بورس تهران و خصوصیسازی ارائه شده تا موضوع مورد بررسی قرار گیرد، گفت: کارکنان سایپا بهصورت مجزا به مجمع قضایی امور اقتصادی طرح شکایت کردهاند و ما نیز با شکایت به کمیته سازش سازمان بورس و دولت در حال بررسی این موضوع هستیم و درصورتی که به موضوع رسیدگی نشود، مراجع قضایی در این باره تصمیمگیری خواهند کرد.
تلاش برای اجرای قانون
عیسی حسینپناه، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری کارکنان سایپا نیز در گفتوگو با موج با اشاره به ورود کنسرسیومی به رهبری شرکت سرمایهگذاری سایپا و قطعهسازان برای خرید بلوک 18درصدی سایپا، گفت: چهارشنبه 23 تیرماه مطابق قوانین و مقررات بورس، کنسرسیوم موفق شد با ثبت قیمت 4هزار و 950ریال برنده این رقابتها برای خرید بلوک 18 درصدی سایپا شود. وی اضافه کرد: اما این برد کنسرسیوم از سوی بازار اعلام نشد، درحالیکه فروشنده اعلام کرده بود که مطابق قوانین و مقررات بورس این بلوک را عرضه میکند.
وی با بیان اینکه ما بهعنوان سهامدار شرکت سرمایهگذاری کارکنان سایپا در این رقابت و معامله ذینفع هستیم، اضافه کرد: اصل مطلب کنسرسیومی است که مرکب از قطعهسازان، واحدهای خدمات پس از فروش و شرکت سرمایهگذاری کارکنان سایپاست. وی تصریح کرد: ما درتلاش برای متقاعد کردن سیستم مطابق با قانون و اجرای آن هستیم.
پرونده خودروسازان بسته شد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به عدمقطعیت 2معامله شرکتهای خودروسازی در بورس، گفت: براساس مقررات بورس، تمام معاملات صورت گرفته در بازار سرمایه باید در موعد مقرر تسویه شوند.
علی صالحآبادی در گفتوگو با مهر درباره عدمقطعیت معاملات عمده 2شرکت خودروسازی در بورس یعنی ایران خودرو و سایپا، افزود: مقررات حاکم بر بازار سرمایه کشور مشخص و شفاف است، براساس این مقررات نیز تمام معاملات صورت گرفته در این بازار باید در موعد مقرر تسویه شوند.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه نمیتوانیم مقررات بورس را نادیده بگیریم، گفت: اینگونه اقدامات از قبیل عدمقطعیت معاملات ایران خودرو و سایپا باعث میشود که اطمینان به بازار سرمایه کشور افزایش یابد.