به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، حجتالاسلام و المسلمین حمید محمدی، قائممقام امور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور، امروز 29 شهریورماه در مراسم اختتامیه جشنوارههای فرهنگی، آموزشی و قرآنی سازمان بهزیستی کشور که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، ضمن بیان این مطلب با محکوم کردن اهانت به قرآن کریم توسط دشمنان اسلام و قرآن گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ازای سه قرآنی که در آمریکا سوزانده شده، سه میلیون قرآن با ترجمه انگلیسی در آمریکا منتشر خواهد کرد.
ساماندهی نوینی در عرصه معلولان جهان اسلام بر محوریت قرآن ایجاد شود
وی با توجه به توانمندیهای خانواده بهزیستی افزود: باید یک سازمان جدید و یک ساماندهی نوینی در عرصه معلولان و نابینایان جهان اسلام بر محوریت قرآن ایجاد شود. برگزاری اولین دوره مسابقات معلولان و نابینایان جهان اسلام که به همت سازمان بهزیستی کشور و مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر سازمانها و نهادها در کشور برگزار خواهد شد، گام بزرگی است که به این سو برخواهیم داشت.
محمدی در ادامه سخنانش تصریح کرد: باید تمام ظرفیتهای جهان اسلام را بسیج کرد تا این جشنواره عظیم را سالانه برگزار کنیم تا کشورهای مختلف اسلامی در آن شرکت کنند و از تمام سفرای کشورهای اسلامی میخواهم که تمهیدات و مقدمات لازم را برای برگزاری این جشنواره و مسابقه عظیم فراهم کنند تا روحیه جدیدی در مجموعه معلولان جهان اسلام ایجاد شود تا آنها بهرهمند از سطحی از کیفیت و مطلوبیت و مهارت برتر در حوزه قرآن شوند تا توانمندیهای خود را به رخ جهانیان بکشند.
قائممقام قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور گام های مهمی برای آموزش قرآن برای نابینایان و معلولان برداشته است، چاپ چند هزار جلد قرآن به خط بریل برای نابینایان و گسترش برنامهها در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن از جمله این کارهاست و هر خواسته را با کمال افتخار در خدمت خواهیم بود.
وی با محکوم کردن اهانت به قرآن کریم توسط دشمنان اسلام و قرآن گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ازای سه قرآنی که در آمریکا سوزانده شده، سه میلیون قرآن با ترجمه انگلیسی در آمریکا منتشر خواهد کرد.
دو رسالت بزرگ قرآن کریم
محمدی با قرائت آیه شریفه «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِینَ وَلاَ یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إَلاَّ خَسَارًا؛ و ما آنچه را براى مؤمنان مایه درمان و رحمت است از قرآن نازل مىکنیم و[لى] ستمگران را جز زیان نمىافزاید.» (آیه 82 سوره اسراء)، گفت: آیهای که تلاوت شد، اشاره به دو رسالت بزرگ قرآن کریم دارد.
وی افزود: حقیقتا قرآن کریم برای اینکه بتواند انسان را به سمت خداوند حرکت کند و آنها را به فلسفه خلقتشان رهنمون کند از دو طریق وارد عمل میشود؛ طرق اول رسالت شفا است و طریق دوم ایفای رسالت رحمت است. انسانها در مسیر حرکت به سمت حضرت حق نیازمند پالایش وجودی و پاکسازی نهادی از هر نوع آلودگی و هر نوع ناپاکی هستند.
رئیس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور در بخش دیگری از سخنانش گفت: رسالت شفای قرآن در مرحله پالایش وجودی و تطهیر وجود از هر نوع آلودگی نقش مهمی را ایفا میکند. شفای حقیقی در منطق قرآن شفای روحی، معنوی نیست، اساسا در نگاه قرآن کریم فقدان اعضای حسی هیچ گونه نقص و کاستی برای انسان محسوب نشده است.
وی افزود: چون آن چیزی که مانع جدایی انسانها از حیوانات میشود، روح الهی است و روح انسانی و الهی هم به اعضای حسی مربوط نمیشود. اعضای حسی کانالهای ورودی اطلاعات و معلومات برای ذهن و فکر انسان هستند، اما آنچه که شرافت انسانی را رقم میزند روح بلند انسانی که در انسانها اعم از معلول و سالم، نابینا و بینا و ناشنوا و شنوا و ... وجود دارد.
محمدی در ادامه سخنانش تصریح کرد: لذا بسیاری از کسانی که واجد بینایی، شنوایی و گویایی هستند در قرآن کریم مرده تلقی شدند. انسانهایی که نمیتوانند حق را ببینند قرآن در مورد آنها میفرماید: «صُمٌّ بُکْمٌ عُمْیٌ فَهُمْ لاَ یَرْجِعُونَ» بینای حقیقی کسی نیست که چشم سر داشته باشد، کسی است که چشم سر داشته باشد. چشم سر به داشتن باطنی پاک و روحی الهی است، لذا در منطق قرآن کریم در روز قیامت سؤال نمیشود که شما دست، پا، چشم و ... داشتید یا نه؟! اینها ابزارها و وسایل آزمایش این دنیاست.
حجتالاسلام محمدی تأکید کرد: آنچه که مهم است این است که با آنچه که انسان داشت چه کرد و چگونه توانست نقش خود را در این جهان ایفا کند و رسالت بزرگ انسانی خود را به سامان برساند. این موضوع، موضوع مهمی است، لذا قرآن نازل شده است تا انسانها را در رسالت اول خود از نظر باطنی پالایش کند و آنها را تطهیر کند و به سوی پیمودن مسیر بلند صعود الی الله کمک کند.
وی در مورد رسالت دوم قرآن تصریح کرد: رسالت دوم قرآن کریم، رسالت رحمت است، رحمت نوسازی و بازسازی و تجهیز وجود به آنچه که بایسته این حرکت بزرگ است، بهرهمند کردن انسان از مجموعه امکانات و ظرفیتهایی که بتواند او را در این مسیر به پیش ببرد. این رسالت فوقالعاده مهمی است.
محمدی تأکید کرد: رسالت اول رسالت پالایش بود و رسالت دوم رسالت آرایش است. رسالت اول رسالت تخلیه وجود از هر نوع ناپاکی بود، رسالت دوم که رحمت است رسالت تخلیه وجود به حلیه و زیور زیبای کمالات الهی است، لذا برای کسانی که مؤمن به قرآن هستند و با تمام وجود قلب و روح خود را به قرآن کریم سپردند حتما بهرهمندی از دو رسالت شفا و رحمت وجود دارد.
وی در پایان سخناشن گفت: بر عکس کسانی که فاقد ایمان هستند و مصداق ظالم به نفس هستند در برخورد با قرآن کریم، قرآن کریم نه رسالت شفا برای آنها دارد و نه رسالت رحمت، بلکه در حقیقت خسارت برای آنها دارد. «وَلاَ یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إَلاَّ خَسَارًا»
مراسم اختتامیه جشنوارههای فرهنگی، آموزشی و قرآنی سازمان بهزیستی کشور صبح امروز، 29 شهریورماه، با حضور صادق محصولی، وزیر رفاه و تأمین اجتماعی، حجتالاسلام و المسلمین حمید محمدی، قائممقام امور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور، «احمد اسفندیاری» سرپرست سازمان بهزیستی کشور و «سیدشهابالدین صدر» نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و جمعی از سفرای کشورهای اسلامی در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
در پایان مراسم از 18 نفر از مددجویان برگزیده جشنواره قرآنی به نمایندگی از 450 فعال برتر قرآنی سازمان بهزیستی کشور، با حضور وزیر رفاه و تأمین اجتماعی، سرپرست سازمان بهزیستی، حمید محمدی تجلیل و هدایایی به رسم یادبود به آنها اهدا شد.