به گزارش خبرگزاری مهر، اولین نانی که انسان مدرن تهیه کرده است یک نان برشته خوش طعم و مغذی بوده که روی سنگهای گداخته پخته شده است.
تاکنون اعتقاد بر این بود که انسان مدرن از 18 هزار سال قبل شروع به تولید آرد و طبخ نان کرده است. اکنون گروهی از محققان "موسسه ماقبل تاریخ و ابتدای تاریخ"(Iipp) کشف کردند که انسانهای مدرن در دوره بلافاصله پس از دوره انسانهای اولیه در 30 هزار سال قبل طرز تهیه نان را پیدا کرده بودند.
همچنین تاکنون تصور میشد که جمعیتهای شکارچی- جمع کننده عصر پارینه سنگی متاخر کاملا گوشتخوار بودند اما این کشف نشان میدهد که این انسانها از یک نان غنی از هیدراتهای کربن تغذیه میکردهاند. این نان به آنها کمک میکرده که انرژی لازم برای زندگی در محیطهای سخت و زمانهای بسیار سرد را تامین کنند. در حقیقت این نان، غذایی ساده برای نگهداری و سبک برای حمل بوده است.
از سویی دیگر این کشف پیشنهاد میدهد که خاستگاه اولیه استفاده از غلات اروپا و نه خاورمیانه بوده است. آثار قدیمیترین نان دنیا در یک سایت باستانی ماقبل تاریخ در استان توسکانا کشف شده است.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "ما دو تکه عجیب ماسه سنگ را پیدا کردیم که به نظر میرسید سنگ آسیاب باشند. با بررسی محیط اطراف این سنگها ما نشاستههایی را کشف کردیم که در لا به لای حفرههای دو سنگ آسیاب باقی مانده بودند. ما این نشاستهها را استخراج کردیم و با میکروسکوپ الکترونیکی مورد بررسی قرار دادیم."
این باستانشناسان با مقایسه این نشاستهها و نشاستههای دیگری که در سایر سایتهای باستان شناسی کشف شده بود توانستند نوع گیاهی که این ماده از آن تهیه شده بود را پیدا کنند. این گیاه، نوعی چغندر قند مردابی بوده است که ریشههای آن شکلی متورم و بلند داشته و غنی از نشاسته بودهاند.
این محققان افزودند: "ما تردیدی نداریم که این اولین آرد تاریخ است."
این باستانشناسان مراحل تهیه این نان را بازسازی کردند و دریافتند که انسانهای 30 هزار سال قبل این ریشهها را جمع آوری کرده، آنها را خشک می کردند، سپس آسیاب کرده و روی یک سنگ تنور گداخته میپختند.
براساس گزارش آنسا، نتایج این بازسازها تائید کرد که نانهای طبخ شده بسیار خوش طعم بودهاند.