به گزارش خبرگزاری مهر، در چهارمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی که روز شنبه، اول آبان ماه در سالن اجلاس سران برگزار شد، دکتر غلامرضا اعوانی، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، به دلیل مجموعه آثار و خدمات علمی ارزنده مورد تقدیر قرار گرفت و نشان طلای ابنسینا همراه با جوایزی ویژه به وی اهدا شد.
این استاد فلسفه با اشاره به جایگاه مهم علوم انسانی گفت: باید با علوم انسانی درگیر شد و آن را جدی گرفت و نه اینکه فقط حرف آن را زد. به همین دلیل است که ما در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و همین طور انجمن حکمت و فلسفه فعالیتهای بسیاری تاکنون داشتهایم.
وی افزود: به وجود آوردن مرکزی برای فلسفه در ایران، تأسیس دورههای دکتری آموزشی و پژوهشی، برگزاری همایشهای بینالمللی، شرکت در سمینارهای خارجی، همکاری با رایزنیهای فرهنگی در دیگر کشورها، انتشار نشریات علمی مانند جاویدان خرد و مولاناپژوهی و مواردی از این دست از جمله فعالیتهای ما در مؤسسه از آغاز تا به امروز بوده است.
عضو هیئت مدیره فدراسیون بینالمللی انجمنهای فلسفی (FISP) با اشاره به سابقه 120 ساله این نهاد بینالمللی گفت: با پیگیریهایی که داشتیم نه تنها انجمن حکمت و فلسفه ایران به عنوان عضو رسمی FISP پذیرفته شد، بلکه علاوه بر آن انجمن بینالمللی فلسفه اسلامی با همکاری ده کشور اسلامی تأسیس شده است که بنده به عنوان اولین رییس آن برای پنج سال انتخاب شدهام.
اعوانی با اشاره به اینکه مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در سال 87 حائز رتبه نخست در میان مؤسسات پژوهشی کشور شده است، تصریح کرد: در این مدت ما فعالیتهای بسیاری داشتهایم که یکی از مهمترین آنها، برگزاری همایش بزرگداشت روز جهانی فلسفه در سال 2010 در ایران و با همکاری یونسکو است. من از دو سال پیش این موضوع را پیگیری کردم که در نهایت با موافقت یونسکو، این همایش، سیام آبان و اول و دوم آذر سال جاری توسط مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در کتابخانه ملی برگزار خواهد شد.
وی افزود: در راستای برگزاری این همایش، تاکنون پیش همایشهایی مانند "فلسفه اسلامی و چالشهای جهان امروز"، "دین و فلسفه" و بزرگداشت سهروردی برگزار شده است.
رییس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ادامه داد: این همایش برای اولین بار است که در کشوری آسیایی برگزار میشود. کارها در حال انجام است و در هفته جاری سرکار خانم آلوارز، معاون علوم انسانی و اجتماعی مدیرکل یونسکو نیز برای بررسی وضعیت و اقدامات انجام شده برای برگزاری این همایش به ایران میآید.
اعوانی همچنین با تأکید دوباره بر توجه بیشتر به علوم انسانی، تصریح کرد: حداقل لازم است امکانات معنوی در اختیار علوم انسانی قرار داده شود. متأسفانه ما آن قدر به کمیت در علوم انسانی توجه کردهایم که در نتیجه آن از کیفیت غافل شدهایم. بنابراین استفاده از اساتید برجسته، جذب دانشجویان با استعداد، تجهیز کتابخانههای تخصصی، برقراری دورههای مطالعاتی و مانند آنها میتواند موجب افزایش کیفیت در رشتههای علوم انسانی شود.
این استاد فلسفه در پایان با تأکید بر این نکته که ما نباید گمان کنیم که از غرب بینیازیم، گفت: هر چند راهحلها متفاوتند اما مسایل را نمیتوان حذف کرد. بنابراین علاوه بر توجه به کمیت، باید به ارتقاء کیفی وضعیت اساتید و دانشجویان نیز توجه بسیاری شود.