به گزارش ایسنا، جو دوسر و مشتقات آن حاوی نوع خاصی از فیبر خوراکی موسوم به بتا ـ گلوکان است. این فیبر از نوع محلول در آب است که به کاهش کلسترول بد یا LDL کمک میکند.
یکی از ویژگیهای خاص درباره نحوه عملکرد جودوسر برخلاف سایر فیبرهای خوراکی این است که مقدار کلسترول بد خون را پایین می آورد، اما در عین حال سطح کلسترول خوب هیچ تغییری نمیکند. به این ترتیب نسبت بهتری بین کلسترول کلی و کلسترول خوب در بدن ایجاد میشود که حفاظت از قلب در برابر بیماریها را افزایش میدهد.
طبق مقاله تغذیه در شبکه خبری تورنتو نیوز، جو دوسر تنها غله سبوس دار است که از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا برای کاهش کلسترول خون تایید شده است، اما مواد خوراکی دیگری هم وجود دارند که میتوانند تاثیر مشابهی داشته باشند. این مواد عبارتند از:
ـ دانه سویا: پروتئین سویا، بدن را در برابر بسیاری از بیماریهای قلبی محافظت میکند و مقدار کلسترول بد را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و در عین حال سبب افزایش کلسترول خوب میشود.
ـ چای سبز:
آزمایشات متعدد نشان داده است که نوشیدن چای سبز یا چای سیاه میتواند کلسترول خون را پایین بیاورد، فشار خون را کاهش دهد و از لخته شدن خون جلوگیری کند که به این ترتیب در پیشگیری از بیماریهای قلبی ـ عروقی موثر خواهد بود.[راز سلامت در چای سبز]
هر دو نوع چای از اکسیده شدن کلسترول بد جلوگیری میکنند. به علاوه چای دارای مقادیر قابل توجهی فولیک اسید است که خطر بروز بیماری قلبی و سرطان را تقلیل میدهد.
ـ دانه جو: انواع محصولات جو در پایین آوردن کلسترول خون موثر هستند. جو اثرات منحصر به فردی برای حفظ سلامتی دارد که به ویژه برای قلب مفید است. تاثیر محافظتی جو برای مبارزه با کلسترول از جو دو سر هم بیشتر است. دانه جو همچنین حاوی ویتامین E است که تولید کلسترول توسط کبد را متوقف میسازد.