سه‌شنبه ۱۸ آبان ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: متخصصان تغذیه تاکید دارند: سبزی‌جاتی که دارای برگ‌های سبز رنگ و پهن هستند، یکی از غنی‌ترین منابع به لحاظ دارا بودن ریزمغذی‌های مفید و حیاتی برای بدن محسوب می‌شوند.

کلم بروکلی

به گزارش ایسنا، با وجودی که تقریبا همه می‌دانند سبزیجات سبز رنگ برای بدن مفید هستند، اما هنوز بسیاری از ما از مصرف آن‌ها پرهیز می‌کنیم.

در این مقاله جدید که در شبکه خبری تورنتونیوز به چاپ رسیده است، نام چند سبزی اصلی سبزرنگ عنوان شده که تاثیرات آن‌ها روی سلامت بدن شگفت‌انگیز و فوق‌العاده است.

ـ کلم بروکلی: تاثیر فوق‌العاده و قابل توجهی در پیشگیری از سرطان دارد و برای افرادی که سابقه ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی داشته‌اند، توصیه می‌شود. این سبزی همچنین منبع غنی از آهن بوده و به همین خاطر برای افرادی که کم خونی ناشی از فقر آهن دارند، بسیار مفید است. گل‌های کلم بروکلی را با بخار یا آب جوش با حرارت خیلی ملایم بجوشانید و مصرف کنید تا خواص تغذیه‌ای خود را حفظ کند.

ـ کلم پیچ: یکی دیگر از این سبزی‌جات پرخاصیت است که مصرف آن بسیار توصیه می‌شود. این سبزی چه خام و چه پخته مصرف شود، مزایا و خواص بسیار دارد. کلم پیچ به دلیل این که سرشار از ویتامین A است، برای پوست و چشم‌ها فوق‌العاده مفید است.

این سبزی همچنین به دلیل دارا بودن فتوریزمغذی‌ها به بدن برای مقابله با مولکول‌های مضر رادیکال آزاد کمک می‌کند. همچنین در پیشگیری از سرطان‌های ریه، معده، روده و پروستات مفید است. متخصصان تغذیه برای کسانی که قصد بدنسازی دارند، کلم پیچ را توصیه می‌کنند، چون منبع غنی از ید است و به رشد ماهیچه‌ها کمک می‌کند.

ـ سبزی مفید بعدی جوانه لوبیا است که اگر در سالاد یا به صورت میان وعده مصرف شود، مواد مغذی مهمی را به بدن می‌رساند. جوانه های لوبیا سرشار از ویتامین C هستند و مصرف مشتی از آن‌ها سه چهارم نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می‌کند.

جوانه لوبیا همچنین حاوی ویتامین‌های A ، B ، E و کلسیم و آهن و پتاسیم است.

ـ اسفناج هم جزو سبزی‌جات اصلی است که باید در رژیم غذایی گنجانده شود. این سبزی حاوی کاروتنوئید است که در پیشگیری از سرطان موثر می‌باشد. به علاوه اسفناج به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین C و A برای سلامت پوست و چشم‌ها بسیار مطلوب ست.

این سبزی به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی پتاسیم برای مبتلایان به فشار خون بالا بسیار مفید است. اسفناج همچنین ماهیچه‌ها را تقویت می‌کند و برای مبتلایان به کم خونی هم مفید است.

ـ یکی دیگر از منابع متنوع ویتامین‌ها، کاهو است. کاهو منبع غنی از ویتامین‌های A ، B ، C و فولیک اسید، منگنز و کروم است و همچنین کالری را پایین می‌آورد. کاهو منبع غنی از آهن هم هست که به تشکیل خون کمک می‌کند. به علاوه به دلیل دارا بودن منیزیم برای سلامت مغز و اعصاب ضروری است.

کد خبر 120324
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز