دکتر کیومرث دانشور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار داشت: سبزیجات دارای رنگ سبز تیره همانند نعنا، سرشار از مواد آنتی اکسیدانی هستند، همچنین خشکبارهای رنگی مانند توت، انجیر و خرمای خشک دارای مواد آنتی اکسیدانی هستند.
وی افزود: مواد آنتی اکسیدانی طیف گسترده ای را شامل میشود، اما از میان آنها ویتامینهای E ,C ,A و بتاکاروتن از همه مهمتر و قویترند.
به گفته دکتر دانشور، آنتی اکسیدانها جلوی عمل رادیکالهای آزاد را که موادی فعال و ویرانگر هستند، میگیرند و آنها را خنثی میکنند. رادیکالهای آزاد تعدادی اتم تک الکترونی هستند و در حین واکنش اکسیژن با بعضی مولکولها تولید میشوند. رادیکالهای آزاد باعث تخریب عمل سلول یا حتی مرگ آنها میشود.
دکتر دانشور در خاتمه یاد آور شد: برای جلوگیری از عمل رادیکالهای آزاد، بدن باید دارای یک سد دفاعی از آنتی اکسیدانها باشد. آنتی اکسیدانها مولکولهایی هستند که جلوی عمل رادیکالهای آزاد را گرفته و مانع از تخریب سلولهای حیاتی بدن و بروز بیماریهای مختلف میشوند.