دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: دادستان تهران ضمن اعلام آغاز به کار دادسرای فرهنگ و رسانه در آینده نزدیک، آخرین وضعیت پرونده‌های مفاسد اقتصادی بیمه، متهمان کهریزک، بازداشت 5 وکیل، شهلا جاهد، حادثه سعادت‌آباد، مهدی هاشمی و مرخصی به زندانیان حوادث پس از انتخابات را تشریح کرد.

دادسرای فرهنگ و رسانه تاسیس می‌شود

دکتر عباس جعفری دولت‌آبادی در ابتدای گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اعلام کرد: برای رسیدگی تخصصی به پرونده‌های مطبوعاتی به زودی دادسرای "فرهنگ و رسانه" آغاز به کار می‌کند. هدف از تاسیس این دادسرا رسیدگی تخصصی به پرونده‌های مطبوعاتی، تعامل بیشتر با مطبوعات و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای حمایت از ارزش‌های انقلاب است. دادستانی تهران خوشحال خواهد شد که مطبوعات، خبرگزاری‌ها و رسانه‌های جمعی در مورد این اقدام دادستانی اظهار نظر کنند تا آغاز کار این دادسرا با قوت بیشتری صورت گیرد.

جعفری دولت‌آبادی اظهار کرد: امروزه نبرد رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی یکی از سیاست‌های مهم آمریکا و رژیم صهیونیستی ست. که در کنار سیاست‌های مهار و نافرمانی مدنی، پررنگ تر شده است. امیدواریم این دادسرا بتواند به مسائل مطبوعات، کتاب، هنر، موسیقی و فرهنگ و کلیه‌ امور مربوط به فرهنگ و رسانه اقدامات موثری داشته باشد.

برای 54 متهم پرونده بیمه کیفرخواست صادر شده است

دادستان تهران در ادامه با اشاره به‌ آخرین وضعیت پرونده‌ بیمه، اظهار کرد: روز شنبه برای 54 نفر از متهمان این پرونده، کیفرخواست صادر شده و پرونده‌ آن‌ها به دادگاه ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: چهار نفر از متهمان که کارمند دولت هستند در بازداشت به سر می‌برند. اتهام این چهار نفر اختلاس توام با جعل است. میزان اختلاس از اموال دولتی، در حدود 8 میلیارد تومان است. این افراد در بیمه کرج شروع به فعالیت کردند‌ و با بیمه‌نامه‌های جعلی و پرونده‌های ساختگی تصادفات، وجوهی را از بیمه دریافت کرده و به نفع خود برداشت می‌کردند.

جعفری دولت‌آبادی، اتهام50 نفر دیگر را معاونت در اختلاس اعلام کرد و افزود: این افراد نیز تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

دادستان تهران گفت: اتهام متهمان، اختلاس، جعل و تحصیل مال نامشروع است و این پرونده با توجه به نوع اتهامات به دادگاه کیفری استان ارسال خواهد شد.

پرونده بیمه یک متهم اصلی دارد

وی تصریح کرد: از چهار متهم اصلی این پرونده، یکی از آن‌ها رییس سابق بیمه و دیگری معاون سابق اداری مالی و دو نفر دیگر کارمند بودند. این پرونده بخشی از یک پرونده‌ بزرگ مفاسد اقتصادی است و چند متهم دیگر نیز دارد که پرونده‌ آن‌ها به محض تکمیل، به دادگاه ارسال خواهد شد.

دادستان تهران یادآور شد: این پرونده یک متهم اصلی دارد که در وقت مناسب در مورد آن اقدام و اطلاع‌رسانی خواهد شد. در حقیقت این پرونده سه بخش دارد که بخش اول این پرونده به دادگاه ارسال می‌شود و تا سایر پرونده‌ها تکمیل نشود در خصوص متهم اصلی اقدام نخواهد شد.

قرار مجرمیت متهم به قتل حادثه سعادت‌آباد صادر شد

جعفری دولت آبادی درباره‌ پرونده قتل در‌ سعادت‌آباد به ایسنا اظهار کرد: در پرونده قتل سعادت آباد در مورد قاتل و متهمه زندانی به عنوان معاونت در قتل قرار مجرمیت و کیفرخواست صادر شده و پرونده متهمان با توجه به نوع اتهام متهم، به دادگاه کیفری استان ارسال خواهد شد.

4 مامور در پرونده سعادت‌آباد بازجویی شده‌اند

دادستان تهران گفت: در این حادثه چهار مامور نیروی انتظامی بازداشت شده‌اند که ظرف چند روز گذشته پس از تکمیل تحقیقات آزاد شده‌اند و این پرونده با توجه به نوع اتهامات مامورین به دادسرای نظامی تهران ارسال خواهد شد.

دادستان تهران ادامه داد: پرونده قتل باید در اولین فرصت در دادگاه کیفری استان مطرح شود و متهمان محاکمه شوند تا انشاءالله پس از صدور حکم و قطعیت آن، سریعا اجرا شود.

دادستان عمومی و انقلاب تهران خاطرنشان کرد: محاکمه قاتل مطالبه‌ اصلی جامعه است و این بدین معنا نیست که ما از کنار حادثه بگذریم، زیرا حادثه‌ بسیار تلخی بود و اینکه متهم با آن وضعیت در آن صحنه حاضر شود قابل دفاع نیست.

وی افزود: پرونده حادثه قتل و اتهام ماموران نیروی انتظامی دو پرونده مجزا هستند و این امر بدین معنا نیست که اگر پرونده قتل به دادگاه برود، رسیدگی به پرونده ماموران متوقف خواهد شد.

ماموران ورزیده باید در محیط جرم حاضر می‌شدند

جعفری دولت‌آبادی در خصوص دلایل نیروی انتظامی در این پرونده، اظهار کرد: پلیس معتقد است که زمان 45 دقیقه‌ای واقعیت ندارد و در ساعت 9:56 دقیقه با پلیس تماس گرفته شده و ماموران پلیس در ساعت 10 در محل جنایت حاضر شده‌اند.

دادستان تهران یاد آور شد: به این ادعاها رسیدگی خواهد شد. در اینکه باید ماموران ورزیده و آماده در محل جنایت حاضر می‌شدند و اقدامات لازم را انجام می‌دادند، تردیدی نیست. ماموران پلیس نیز دفاعیاتی دارند که باید در پرونده ماموران بررسی شود.

صرف محکومیت، راهگشا نیست

دادستان تهران در مورد اظهارات برخی افراد مبنی بر اینکه "نباید به زندانیان فتنه‌گر مرخصی داده شود"، به ایسنا توضیح داد: یکی از وظایف دستگاه قضایی اصلاح مجرمان است. قسمت اخیر بند 5 ماده 156 قانون اساسی یکی از تکالیف قوه قضائیه را اصلاح مجرمین می‌داند؛ بنابراین در هر مورد که قوه قضائیه مسیرهای اصلاحی را بپیماید و به نتیجه برسد، آن راه‌ها مطابق قانون است. این یک اصل مترقی است که صرف محکومیت، راهگشا نیست. افراد هنگامی که جرم مرتکب می‌شوند ممکن است دچار اشتباه شده باشند و اظهار ندامت و پشیمانی کنند، بنابراین ما نباید راه اصلاح را مسدود کنیم.

مرخصی به محکومان امنیتی نادم، می‌تواند متهمان را از جریان فتنه جدا کند

جعفری دولت‌آبادی تصریح کرد: سیاست دادستانی تهران درمورد اعطای مرخصی بر اساس قوانین و دستورالعمل‌های قوه قضائیه و بر این مبنا است که درخواست مرخصی ‌کنند، رفتارشان بررسی می‌شود. ما برای اینکه اقدامات اصلاحی را به نتیجه برسانیم باید رفتار متهمان را بررسی کنیم. به طور مثال آیا به تعهدی که داده‌اند عمل کرده‌اند؟ زمانی که احراز شود فردی یا افرادی به چرخه اصلاح بازگشته‌اند و بیان ‌کنند که این مسیر اشتباه بوده است، دادستان می‌تواند به آنها کمک کند و در این مسیر بیشتر گام بردارند. بنابراین مرخصی به زندانیان به‌ویژه محکومان امنیتی به خصوص افرادی که در مسیر ندامت و اصلاح قرار گرفته‌اند، نه تنها مغایر با قوانین نیست، بلکه سیاستی است که می‌تواند متهمان را از جریان فتنه و ضدانقلاب جدا کند.

از برخی زندانیان برای مقابله با جمهوری اسلامی استفاده می‌شود

دادستان تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر از برخی زندانیان به عنوان ابزاری برای مقابله با جمهوری اسلامی استفاده می‌شود و ما می‌توانیم با جدا کردن این بدنه از جریان فتنه، طرح آنها را خنثی کنیم. اگرچه ممکن است در تشخیص مصداق‌ها اشتباهاتی رخ دهد اما به کسانی که مرخصی داده‌ایم به محض اینکه برخلاف تعهداتشان عمل کنند مرخصی آن‌ها لغو خواهد شد و این مرخصی‌ها همانطورکه بارها تاکید شده است، برای رسیدگی به زندگی شخصی و عمل در مسیری است که آنها را به جامعه بازگرداند.

درباره مرخصی زندانیان به آیت‌الله جنتی توضیح دادم

جعفری دولت‌آبادی خاطرنشان کرد: روز گذشته در این رابطه با آیت‌الله جنتی دیداری داشتم و توضیحاتی خدمت ایشان دادم که اعطای مرخصی‌ در چارچوب‌های مشخص در قوه قضائیه تعریف شده است و مرخصی‌ها بر اساس فرآیندی مشخص، تعریف، تصویب و اجرا می‌شوند و ابهام ایشان نیز برطرف شد و از این امر اظهار خشنودی کردند که ما این اطمینان را داده‌ایم.

مرخصی کسانی که فتنه‌گری کنند لغو می‌شود

وی تاکید کرد: مطمئنا کسانی که در ایام مرخصی برخلاف تعهداتشان عمل کنند، جلسه تشکیل دهند، بیانیه صادر کنند، به دنبال کارهای حزبی باشند و به خاطر همان اتهاماتی که محکوم شدند ادامه فعالیت دهند، مرخصی آنها لغو خواهد شد و به طور قاطع اعلام می‌کنم که اینگونه مرخصی‌ها وجود ندارد.

زندانیان و خانواده‌هایشان مسیر اصلاح را نبندند

دادستان تهران تاکید کرد: اما حساب عوامل اصلی، محرکین و کسانی که مسبب این حوادث بودند از کسانی که مسیر را اشتباه رفته‌اند و اظهار پیشمانی ‌کنند، جداست. عوامل اصلی به مرخصی نخواهند رفت و این افرادی که اکنون در مرخصی به سر می‌برند اگر فعالیت مجدد کنند و مرتکب جرم شوند مطمئن باشند که به زندان باز خواهند گشت و ما اجازه نخواهیم داد کسانی که در بیرون فتنه‌گری می‌کنند، از مرخصی استفاده کنند. امیدواریم این سیاست همانند گذشته ادامه یابد؛ از خانواده‌ها و خود زندانیان می‌خواهم که در این زمینه کمک کننده که این مسیر اصلاح بسته نشود. محکومین زندانی و خانواده‌هایشان مهمترین عامل حفظ این سیاست هستند. اگر قرار باشد این اقدام به شیوه و سیاستی علیه انقلاب و آرمان‌های آن تبدیل شود به طور طبیعی این سیاست متوقف خواهد شد.

جعفری دولت آبادی در گفت‌گو با ایسنا گفت: اکثر کسانی که از مرخصی استفاده کرده‌اند به تعهداتشان عمل کرده و سر موعد نیز خود را به زندان معرفی کرده‌اند و در مواردی نیز تذکرات لازم داده شده است.

20 متهم حوادث پس از انتخابات در زندان، منتظر محاکمه‌اند

دادستان تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد متهمان زندانی که منتظر محاکمه هستند 20 نفرند، این افراد کسانی هستند که در جریان قضایای پس از انتخابات دستگیر شده و اکنون در زندان هستند. احکام زیادی در حال اجرا است و تعدادی نیز در شرف اجرا است.

ملاقات دادستان با محکومان امنیتی به معنای تبعیض نیست

جعفری دولت‌آبادی در خصوص سیاست ملاقات با زندانیان اظهار کرد: یکی از وظایف دادستان نظارت بر زندان و رسیدگی به امور زندانیان است. ایرادی که برخی مطرح می‌کنند این است که چرا دادستان فقط با زندانیان امنیتی ملاقات می‌کند. در پاسخ باید گفت که این امر به دلیل گستردگی شهر تهران و تعداد متهمان زندانی است و دادستان نمی‌تواند به تنهایی به وضعیت همه متهمان رسیدگی کند بنابراین تقسیم کار صورت گرفته است؛ درمورد زندانیان عادی این اقدام در حوزه معاون نظارت بر زندان‌های دادستانی انجام می‌گیرد و دادیاران ناظر بر زندان روزانه با تعداد زیادی از زندانیان ملاقات کرده و درخواست‌های آنها را بررسی و پیگیری می‌کنند.

دادستان تهران یادآور شد: در خصوص متهمان امنیتی به لحاظ اینکه ضرورت دارد در مورد عفو، آزادی، مرخصی و اجرای محکومیت‌های آنها تصمیم گیری شود لذا دادستان باید شخصا ورود داشته باشد، این رویه به معنای تبعیض نیست.

مسائل مربوط به محکومان امنیتی در دادسرای تهران متمرکز است

وی یادآور شد: مرخصی، عفو، ملاقات و پیگیری‌های مربوط به محکومین امنیتی را در دادسرای تهران متمرکز کرده‌ایم، گرچه این کار برای ما زحمت دارد اما این امر باعث شده است که ملجأیی برای خانواده‌های این افراد پیدا شود و افرادی به ناحق ورود نکنند و بخواهند به نام زندانیان تصمیم‌گیری کنند. بر همین اساس دادستان تهران به طور هفتگی با متهمان و محکومان امنیتی و خانواده‌های آنها ملاقات دارد و این ملاقات‌ها در چارچوب وظایف دادستان است و آثار خوبی نیز به دنبال داشته است.

مهدی هاشمی در صورت مراجعت، دستگیر و محاکمه می‌شود

جعفری دولت آبادی همچنین در خصوص اخبار منتشره مبنی بر دستگیری مهدی هاشمی در صورت ورود به ایران، اظهار کرد: پرونده مهدی هاشمی در دادسرای شهید مقدس مفتوح است و در صورت مراجعت به ایران قطعاً دستگیر و محاکمه خواهد شد.

تحقیق از سه قاضی پرونده کهریزک ادامه دارد

دادستان عمومی و انقلاب تهران در مورد پرونده متهمان کهریزک نیز گفت: سه قاضی پرونده از سمت تعلیق شده‌اند و پرونده آنها در یکی از شعب در دادسرای کارکنان دولت تحت رسیدگی است و تحقیقات ادامه دارد.

زمان اجرای مجازات شهلا جاهد تعیین شده است

دادستان عمومی و انقلاب تهران در خصوص پرونده‌ شهلا جاهد نیز به ایسنا گفت: در حال حاضر پرونده به دادسرای امورجنایی اعاده شده و اگر موانع قانونی مثل گذشت شاکی رخ ندهد، این حکم در آینده‌ای نه چندان دور اجرا خواهد شد و برای اجرای حکم نیز تعیین وقت شده است.

هفت متهم به جاسوسی در نوبت محاکمه‌اند

جعفری دولت آبادی همچنین در مورد متهمان به جاسوسی، تصریح کرد: همانطور که پیش از این مطرح شد، اخیرا پرونده‌ی هفت نفر از متهمان به دادگاه ارسال شده است و در نوبت محاکمه قرار دارد. پیش از این نیز درمورد 20 نفر حکم‌ صادر شده است که در حال سپری کردن محکومیت‌شان هستند.

تایید خبر بازداشت 5 وکیل

دادستان تهران در پایان، خبر بازداشت پنج وکیل را تائید کرد و گفت: سه وکیل در فرودگاه و دو وکیل دیگر در تهران بازداشت شده‌اند.

کد خبر 120812
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز