همشهری آنلاین: وزارت خارجه ایران طرح این ادعا را بسیار مشکوک می‌داند و معتقد است طرح آن در راستای پروژه ایران هراسی است که غربی‌ها دنبال می‌کنند

میهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه

به گزارش مهر، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود با رسانه‌ها  در رابطه با ادعای ویکی لیکس مبنی بر درخواستهای مکرر سران کشورهای عربی از آمریکا برای حمله به ایران سئوال کرد و پرسید آیا این کشورها این ادعاها را رد کرده اند؟ که مهمانپرست در پاسخ گفت: همانطور که رئیس جمهور اشاره کرد این موضوع طراحی بسیار مشکوکی به نظر می رسد.

 وی افزود: ضمن اینکه برای وجاهت دادن به اسناد برخی جنایات غربی ها و آمریکا به درستی در اسناد ویکی لیکس گنجانده شده که آن بخش می تواند از صحت برخوردار باشد تا اسناد را وجیه جلوه دهد در رابطه با کشورهای منطقه طراحی اصلی دشمنان ایجاد اختلاف بین کشور ما و دیگر کشورهای منطقه است.

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: همچنین پروژه ایران هراسی که غربی ها دنبال می کردند سعی می کردند در این موضوع به آن دامن بزنند.

 وی خاطر نشان کرد: این پروژه منافع رژیم صهیونیستی و حامیانش را تامین می کند و کشورهای منطقه باید هوشیار باشند که در این دام نیفتند. در هر صورت این پروژه ها به جایی نخواهد رسید.

 انتشار اسناد ویکی لیکس طراحی مشکوک است

 مهمانپرست یادآور شد: در مورد مسائل سازماندهی شده در ایام مذاکرات که به صورت مشکوک صورت می گیرد تردید و ابهام جدی وجود دارد به نظر ما بدون هماهنگی با سرویس های اطلاعاتی غرب و آمریکا انتشار اسناد امکان پذیر نبوده است.

 رامین مهمانپرست در این نشست ضمن محکوم کردن شدید ترور دو استاد دانشگاه در تهران گفت: این اقدام ناجوانمردانه به دست تروریست ها نشانه پوشالی بودن ادعای حقوق بشر در کشورهای غربی است که از سویی ادعای حقوق بشر دارند و از طرف دیگر از گروههای تروریستی حمایت می‌کنند.

 آمریکایی ها خود را به تجاهل می‌زنند

 مهمانپرست در پاسخ به این سئوال که واکنش ایران در قبال استفاده از نام جعلی برای خلیج فارس از سوی نیروی دریایی ارتش آمریکا را جویا شد، گفت: وقتی برخی از مقامات رسمی مثل مقامات آمریکایی خود را به تجاهل زده و به رغم اسناد روشن تاریخی از واژه جعلی در رابطه با خلیج فارس استفاده می‌کنند افکار عمومی ایران به واقع تحریک می‌شود ولی باید بدانند با این اقدام بیشتر اعتبار خود و مجامع بین‌المللی را زیر سئوال برده و در عین حال از این رفتارها فایده‌ای حاصل آنها نخواهد شد.

 تهدیدMI6 بی‌ارتباط با ترور اخیر نبود

 وی در پاسخ به سئوالی در رابطه با قرارداشتن نام فریدون عباسی یکی از دو استاد ترور شده در فهرست تحریم 1747 شورای امنیت علیه ایران بیان داشت: متاسفانه دست کشورهای غربی در حمایت از گروه تروریستی در مشخص کردن افرادی که در فعالیتهای صلح آمیز هسته‌ای حضور دارند قابل انکار نیست و این اتهام به شکل جدی مطرح است.

 دستیار ویژه وزیر خارجه با بیان اینکه به اشکال مختلف دانشمندان فعال در فعالیتهای صلح آمیز هسته‌ای مورد تهدید یا ترور قرار می‌گیرند، گفت: به ویژه تهدید آخر سرویس امنیتی انگلیس نمی تواند بی‌ارتباط با این ترور باشد.

 مهمانپرست افزود: اگر طراحی این اقدامات برای از بین بردن دانشمندان ایرانی توقف حرکتی است که در کشور شروع شده باید متوجه شده باشندکه این اقدامات تاثیری در اراده کشور ما نخواهد داشت.

 غربی‌ها متهم اصلی ترورهای تهران

 خبرنگاری به اظهارات ساورز معاون دستگاه امنیتی انگلیس MI6 و ژنرال پترائوس از فرماندهان نظامی آمریکا برای عملیات نیروهای ویژه و اطلاعاتی و امنیتی علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: در رابطه با ترورهایی که صورت گرفته متهمین اصلی کشورهای غربی مدعی حقوق بشر هستند که از آن برای فشار سیاسی به کشورهای مستقل استفاده می‌کنند.

 وی ادامه داد: کشورهایی که ایران را تهدید می‌کنند نمی‌توانند پیشرفت ما را مشاهده کنند و به همین دلیل تهدید به عملیات ویژه و یا اطلاعاتی می‌کنند.

 مهمانپرست در رابطه با پیگیری حقوق دخالت انگلیس و آمریکا در اقدامات تروریستی اخیر گفت: با بررسی جزئیات این اقدامات و شناسایی عاملان آن موضوع به صورت حقوقی قابل پیگیری است.

 موضع ایران در رابطه با تنش دو کره

 خبرنگار تهران تایمز موضع وزارت امور خارجه در خصوص تنش شدید در شبه جزیره کره را جویا شد که مهمانپرست در این باره تصریح کرد:هیچ تنش و درگیری در آسیا و منطقه مورد تایید جمهوری اسلامی ایران نیست و سیاست اصولی ما رفع تنش ها از طرق مسالمت آمیز و گفتگو است.

 وی ادامه داد: کسانی به تنش‌ها دامن می‌زنند که اهداف دیگری دارند و از این طریق منافعشان تامین می‌شود.

 گروه‌های مذاکره در تماس هستند

 سخنگوی وزارت خارجه  در پاسخ به سئوالی در خصوص مکان و چارچوب مذاکرات ایران با 1+5 که بنا است در چند روز آینده انجام شود، تصریح کرد: گروه‌های مذاکره در این باره در تماس و رایزنی هستند هنوز جزئیات جدیدتری منتشر نشده به محض اینکه توافق حاصل شود اطلاع رسانی خواهد شد.

 گروه وین هنوز آمادگی اعلام نکرده است

 خبرنگاری از سخنگوی وزارت خارجه پرسید رئیس جمهور روز گذشته در کنفرانس خبری در خصوص بیانیه تهران اعلام کرد شرایط به نسبت زمان امضای بیانیه تهران تغییر کرده است، مشخصا ایران چه ایرادی به بیانیه تهران دارد که مهمانپرست در پاسخ گفت: بحث تبادل سوخت مربوط به گروه وین می‌شود، ما منتظر پاسخ بوده‌ایم، تا کنون پاسخی از طرف آنها مبنی بر آمادگیشان برای آغاز مذاکره دریافت نکرده‌ایم.

 حضور متکی در اجلاس امنیتی منامه

 خبرنگاری در رابطه با احتمال حضور وزیر امور خارجه در اجلاس امنیتی منامه در هفته آینده سئوال کرد که سخنگوی وزارت خارجه گفت: در نشست امنیتی منامه همانطور که سال گذشته هیئت جمهوری اسلامی ایران به ریاست وزیر امور خارجه شرکت داشت امسال نیز با ریاست وزیر امور خارجه هیئت ما حضور فعالی در این اجلاس خواهد داشت.

 وی ادامه داد: هر اقدامی که با مشارکت کشورهای منطقه در راستای امنیت منطقه‌ای صورت بگیرد باید از آن استقبال کرد و با آن همکاری داشت.

 اهداف سفر به بحرین و کویت

 خبرنگاری پرسید شما هفته گذشته به همراه وزیر امور خارجه سفری به کویت و بحرین داشتید در رابطه با نتایج این سفر توضیح دهید که مهمانپرست توضیح داد: سفر هفته گذشته که به بحرین و کویت داشتیم در معیت وزیر امور خارجه نبودیم و ما به اتفاقی تعدادی از مدیران رسانه‌ها به کویت و بحرین سفر کردیم و این سفر برای همکاری رسانه‌ای بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس و با توجه به نقش رسانه‌ها در افزایش همکاریها صورت گرفت.

 پاسخی به سرکار خانم کلینتون!

 خبرنگار دیگری سئوال کرد شب گذشته هیلاری کلینتون در واکنش به انتشار اسناد ویکی لیکس گفته است این اسناد نشان می‌دهد اعراب نگران برنامه هسته‌ای ایرانند که سخنگوی وزارت خارجه در این باره عنوان کرد همین که سرکار خانم کلینتون از بین این همه سند به اسنادی که در مورد نگرانی کشورهای منطقه بر می‌گردد متمرکز می‌شود، ما را به اصالت این اسناد مشکوک می‌کند.

 کشورهای عربی نگرانی از ایران ندارند

 یکی از خبرنگاران با اشاره مجدد به اسناد ویکی لیکس از سخنگوی وزارت خارجه پرسید آیا کشورهای عربی نگرانی‌های احتمالی خود را در مورد موضوع هسته‌ای مطرح کرده اند و پاسخ شما چه بوده است که مهمانپرست در این باره نیز توضیح داد: معمولا در مذاکراتی که به صورت دوجانبه و چند جانبه در مسائل منطقه‌ای برگزار می‌شود اگر ابهاماتی وجود داشته باشد مطرح و برطرف می‌شود اما موضوع فعالیت صلح آمیز هسته‌ای ایران با انگیزه سیاسی به موضوعی تبدیل شده که پروژه غربی‌ها ایجاد نگرانی در این باره بین کشورهای منطقه بوده است اما مردم منطقه به خوبی از این پروژه مطلع هستند و دولتهای منطقه نیز نگرانیها را رفع کرده‌اند.

 وی با اشاره به سفر خود به بحرین و کویت اظهار داشت: کشورهای حاشیه خلیج فارس به سرعت در حال طراحی تاسیسات هسته‌ای هستند و در ملاقات اخیری که در بحرین داشتیم اگرسئوالی بود مطرح و برطرف شد و خود آنان هم اشاره کردند که با توجه به استاندارد بالای فعالیت‌های هسته ای ایران هیچ نگرانی در این باره ندارند.

 مهمانپرست خاطر نشان کرد: اگر موردی هم باشد در رابطه با حوادث طبیعی مانند زلزله بوده که این حوادث طبیعی در هر جا می‌تواند رخ دهد و کسی نمی‌تواند تضمین دهد که در کشوری هیچ زلزله‌ای رخ نمی‌دهد با این حال ما آماده همکاری در جهت رفع ابهامات هستیم.

 مذاکرات با 5+1 برای ورود به محتوا

 خبرنگار NHK ژاپن با اشاره به نشست خبری روز گذشته رئیس جمهور پرسید آیا در مذاکرات آتی برزیل و ترکیه شرکت خواهند داشت که مهمانپرست در پاسخ گفت: همانطور که رئیس جمهور اشاره کرد در مذاکرات اولیه چارچوب کار مشخص می‌شود و در مذاکرات بعدی وارد محتوا می‌شویم.

 دستیار ویژه وزیر خارجه اضافه کرد: وقتی قرار است درباره مسائل مهم بین‌المللی و بحران‌های جهانی و مدیریت مشترک جهان گفتگو کرد طبیعتا کشورهای مستقل و موثر می‌توانند در مذاکرات حضور داشته باشند.

 سفر مقام آلمانی ربطی به 2 تبعه بازداشت شده ندارد

 خبرنگار خبرگزاری فرانسه در رابطه با اعزام نماینده ویژه وزیر خارجه آلمان به تهران در خصوص دو تبعه بازداشت شده آلمانی در ایران سئوال کرد و همچنین پرسید آیا از دخالت رژیم صهیونیستی در ترورهای اخیر سرنخی به دست آمده است که مهمانپرست در پاسخ به سئوال نخست گفت: اشتباه نقل کردید مدیر کل وزارت امور خارجه آلمان سفرش به تهران از دو ماه قبل طراحی شده بود و در راستای همکاری دو جانبه انجام می‌شود و بحث نمایندگی ویژه برای پیگیری دو تبعه آلمانی نبوده و متاسفانه برخی رسانه‌های غربی تلاش می کنند همکاری دوجانبه را به دو تبعه ارتباط دهند.

 وی خاطر نشان کرد: البته ممکن است در مذاکرات راجع آن موضوع نیز گفتگو صورت گیرد.

 سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با سئوال دوم یعنی دخالت رژیم صهیونیستی در ترورهای اخیر گفت: افکار عمومی به خوبی از نقش رژیم صهیونیستی در اقدامات تروریستی مطلع است که این رژیم نامشروع تنها رژیمی است که به صورت دولتی ترور را در دستور کار خود قرار داده است و جنایاتش بر کسی پوشیده نیست و اسناد زیادی از حمایت نیروهای امنیتی این رژیم از گروه‌های تروریستی وجود دارد و اسناد دقیق حقوقی پیگیری خواهد شد.

 ما سفارتی در گامبیا نداشتیم که تعطیل شود!

 وی در پاسخ به سئوالی در خصوص قطع رابطه با گامبیا تصریح کرد: حضور جمهوری اسلامی ایران در آفریقا با هدف تقویت روابط نزدیک با کشورهایی که می‌توانند به هم کمک کنند در دستور کار جدی است  و ما روابط خوبی با آفریقا داریم و این حضور موثر ومحسوس برای برخی کشورها ناخوشایند است و کشورهایی که آفریقا را سالها تحت مستعمره داشتند الان نیز این کشورها را تحت فشار شدید قرار دادند تا روابطشان را محدود کنند و برخی توانایی مقابله با این فشارها را ندارند.

 مهمانپرست با اشاره به اینکه در رابطه با موضوع گامبیا بزرگ نمایی شده است گفت: ما سفارتی در گامبیا نداشته‌ایم و موضوعات این کشور تحت نظر سفارت ایران در سنگال دنبال می‌شد و دفتری در گامبیا داشتیم که یک نفر مسئول آن دفتر بوده است.

 وی ابراز امیدواری کرد که کشورها با اقتدار در مقابل فشارهای سلطه گران تحمل و ایستادگی داشته باشند.

 این همه کوه ! چرا به مرز ایران و عراق آمده‌اند

 خبرنگاری در رابطه با زمان محاکمه سه تبعه آمریکایی که به بهانه کوه نوردی در مرز ایران با عراق حضور داشته اند و دستگیر شده اند سئوال کرد که سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به ترفندهای رسانه‌ای آمریکاییها در رابطه با این موضوع بیان داشت: هیچکس سئوال نکرده که اگر اینها کوهنورد باشند این همه جا در جهان و این همه کوه وجود دارد از آمریکا می‌آیند به مرز ایران و عراق تا در این منطقه کوهنوردی کنند؟! و این موضوع قابل تامل است.

 وی خاطر نشان کرد: سه تبعه آمریکایی معلوم نیست با چه هدفی در منطقه حساس در مرز ایران و عراق بوده اند و دستگیر شده اند و باید به آن رسیدگی شود و دستگاه قضایی حکم مناسب را صادر کند.

 مهمانپرست در پاسخ به سئوال دیگری در این باره گفت: ادعای کوهنوردی از سوی این سه نفر به هیچ وجه قابل قبول نیست.

 گیتس حتما نیت خیر داشته!

 خبرنگاری پرسید رابرت گیتس اخیرا خواستار کاهش روابط کشورهای آمریکای لاتین با ایران شده است که مهمانپرست با خنده گفت: توصیه کرده حتما نیت خیر داشته است!

 سخنگوی وزارت خارجه افزود: کشورهای آمریکای لاتین به خوبی ظرفیت ایران را درک کرده‌اند و ما می توانیم در اقتصاد مکمل برای هم باشیم و حاصل روابط خوب منافع ملتهای آمریکای لاتین و ایران را تامین می‌کند و اظهارات مقامات آمریکایی از سر ناراحتی و نگرانی است.

از حمایت از یک گونه جانوری تا سکوت در برابر نسل کشی

 مهمانپرست در پایان این نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه سران کشورهای غربی برای حفاظت از یک گونه جانوری تشکیل جلسه می‌دهند اما برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین کاری نمی‌کنند، علت این کوتاهی چیست، اظهار داشت: این علامت سئوال بزرگی است که در افکار عمومی جهان وجود دارد که وقتی کشورهای غربی ادعای حمایت از حقوق حیوانات را دارند و برای حفاظت از جان یک حیوان کلی جنجال به پا می‌کنند چطور نسل کشی مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی را نادیده می‌گیرند.

 وی تاکید کرد: طفره رفتن از پاسخ این سئوال همیشگی نخواهد بود و روزی مجبورند در این باره پاسخگوی افکار عمومی جهان باشند.

کد خبر 122002
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز