پنجشنبه ۲ دی ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: نتایج تازه‌ترین تحقیقات دیرینه شناسان آمریکایی نشان می دهد که بیشتر دایناسورها گیاهخوار بودند و در میان آنها تنها "تیرانوساروس رکس" گوشتخوار بوده است

دایناسور

دَدپایان (theropod) گروهی از دایناسورهای با ویژگی‌های پرنده مانند هستند که روی دو پا راه می‌رفته‌اند و بدن آنها اغلب پوشیده از پر بوده است. مهمترین دایناسور این گروه، "تیرانوساروس رکس" است که یک گونه شکارچی گوشتخوار بسیار تهاجمی بوده است.

به همین دلیل تاکنون تصور می‌شد که اعضای این گروه اغلب گوشتخوار باشند. این درحالی است که اکنون گروهی از دیرینه شناسان موزه فیلد در شیکاگو با مطالعه بر روی 90 دایناسور از گروه "دَدپایان" در نهایت شگفتی دریافتند که اکثر این گونه‌ها گیاهخوار بودند.

به همین دلیل این دانشمندان اظهار داشتند که دایناسورهای گوشتخوار تهاجمی مثل "تیرانوساروس رکس" و "ولیکوسیراپتور" دو استثناء در این گروه بوده‌اند. این یافته‌های جدید، فرضیه‌ای که برپایه آن تقریبا تمام "ددپایان" گوشتخوار بوده‌اند را به چالش می‌کشد.

به گزارش خبرگزاری مهر،این بررسی‌ها نشان داد که بعضی از "ددپایان" مثل "تیرانوساروس رکس" با دندان‌های تیز و متراکم قطعا شکارچی بوده‌اند اما شکل استخوان‌های دندان برخی دیگر از آنها مثل دایناسورهای شاخدار کاملا نشان می‌دهند که این گونه‌ها گیاهخوار بوده‌اند.

اما خصوصیت غذایی گروهی از ددپایانی که دندان‌های چنگک مانند داشتند هنوز مبهم است. در این گونه‌ها تنها دندان‌های جلویی دهان شبیه به چنگک هستند.

این دانشمندان علاوه بر دندان‌ها و آرواره‌های این دایناسورها، با بررسی محتویات معده و فضولات فسیلی شده و حضور استخوان‌های آسیاب کننده در معده برای خردکردن گیاهان به این نتایج دست یافتند.

کد خبر 123833
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز