از این رو 133 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات و مراکز تحقیقاتی کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست کشور که از نامه نگاریهای پیشین ناامید شدهاند با ارسال نامهای خطاب به مسئولان بلندپایه نظام، خواستار صیانت از این باغ بینظیر شدهاند.
در این نامه آمده است: «خبر تأسفبار تخریب بخش مهمی از باغ گیاهشناسی شمال کشور برای اجرای پروژه عمرانی راه دسترسی بندر نوشهر به کمربندی این شهر، موجب تالمخاطر متخصصین منابع طبیعی، کشاورزی و محیطزیست گردید.
باغ گیاهشناسی نوشهر حاوی 850 گونه گیاهی زنده است که در طول 70سال اخیر از اقصی نقاط جهان و ایران جمعآوری شد و در این مکان کاشتهشده و با هزینه سنگین برای حفاظت از ذخایر ژنی گیاهی کشور نگهداری میشوند.
اغلب دانشگاههای سراسر کشور از این مکان برای آموزش دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری بهرهمند میشوند. علاوه بر آن هرباریوم باغ حاوی بیش از 20هزار نمونه خشک شده گیاهی است که کلکسیون ارزنده گیاهشناسی کشور محسوب میشود. اینک این مجموعه بهمنظور اجرای یک پروژه عمرانی مورد تعرض و تخریب قرار گرفته است.
اعضای هیأت علمی دانشگاهها، مراکز و مؤسسات تحقیقات کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست تقاضا دارند بهخاطر حفاظت بیشتر از منابع پایه و طبیعی کشور دستور فرمایند ضمن جبران مافات و احیای قسمتهای تخریب یافته این باغ و تصویب ممنوعیت قطع و حذف ذخایر ژنتیک در عرصههای تحقیقاتی و آموزشی کشور از تکرار موارد مشابه نیز پیشگیری شود.»