به گزارش خبرگزاری مهر، محاسبات و اندازه گیریهای بسیار دقیق نشان داده سیاره کپلر 10b قطری 1.4 برابر زمین دارد و جرم آن 4.6 بار بیشتر از زمین است با این همه به دلیل اینکه سیاره جدید در نزدیکی ستاره میزبانش در حرکت است، نمیتواند میزبان مناسبی برای حیات باشد.
از این کشف به عنوان یکی از بزرگترین اکتشافات در تاریخ بشر یاد شده است و نتایج آن در دویست و هفدهمین نشست سالانه انجمن نجوم آمریکا در سیاتل و توسط تیم مطالعاتی کپلر ناسا اعلام شد.
تلسکوپ کپلر که با هدف جستجوی نشانههایی از سیارههای دور افتاده طراحی و ساخته شده است، توانست برای اولین بار این سیاره را در فاصله 560 سال نوری در کنار صدها سیاره دیگر شناسایی کند.
کپلر این سیاره را با استفاده از تکنیک "عبور" مشاهده کرده است، تکنیکی که تمرکز آن بر روی عبور سیارههای شبه زمینی از میان زمین و ستاره میزبان سیاره جدید است. در این صورت بخش کوچکی از نور ستاره میزبان به سوی زمین مسدود شده و مشخص میشود سیارهای در حال عبور از برابر ستاره است. شعاع سیاره نیز ارتباطی مستقیم با مقدار نور مسدود شده خواهد داشت.
در پی این کشف، محاسبات تلسکوپ کک در هاوایی نیز با محاسبه میزان دور و نزدیک شدن سیاره در مدار ستاره میزبانش، وجود کپلر 10b را به تایید رساند. این مانور کیهانی باعث تغییرات رنگی کوچکی در نور ستاره شده که این تغییرات با کمک تلسکوپ قابل اندازهگیری است.
با این همه آنچه مطالعات کپلر را درباره سیاره جدید تکمیل کرد، استفاده از لرزه شناسی ستارهای بود، مطالعاتی مشابه مطالعات لرزه نگاری زمینی بر روی ستارههایی که در اعماق فضا قرار دارند. این نوسانات ستارهای بر روی فرکانسهای نوری ستاره که در اصل نشانهای از ابعاد واقعی ستاره به شمار میروند، تاثیر داشته باشند. با آگاهی از ابعاد ستاره میتوان جزئیات دقیقی را درباره تعاملات دوجانبه ستاره و سیاره و شعاع سیاره به دست آورد و در نهایت جرم سیاره را محاسبه کرد.
فاصله نزدیک کپلر 10B حرارت آن را در روزها به هزار و 300 درجه سلسیوس میرساند و شانس این سیاره را برای میزبانی از حیات به صفر میرساند. با این حال محققان کشف کپلر را موفقیتی بزرگ میدانند.