این ویژگی پنگوئنها بسیار مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است، تا آنجایی که درباره گونهای از این جانداران که به پنگوئنهای فرمانروا یا امپراتور معروفاند، تحقیقات وسیعتری شده است. پنگوئنهای امپراتور جثهای بزرگتر از سایر همنوعان خود دارند ( قد حدود 122 سانتیمتر و وزن بین 22 تا 45 کیلوگرم) و میتوانند مدت بیشتری در آب بمانند و به طور کلی بیشتر عمرشان را زیر آب و روی یخها میگذرانند و کمتر به خشکی میروند.
در واقع موضوعی که باعث شده جانورشناسان به زندگی این پرندگان علاقهمند شوند، توانایی بدن آنها در شرایطی است که اکسیژن کمی وجود دارد. آنها امیدوارند با بررسی این موضوع متوجه شوند که سلولهای این جانداران چگونه با پایین آمدن میزان اکسیژن به فعالیت خود ادامه میدهند. به عبارت دیگر، پنگوئنها چگونه در چنین شرایط دشواری نه تنها زنده میمانند، بلکه رشد و فعالیت هم میکنند. دانشمندان در تحقیقات خود متوجه شدند که قلب پنگوئنها پس از ورود به آب، نوسانات زیادی دارد و در کندترین حالت بین 20-30 بار در دقیقه میزند. این موضوع سبب میشود که اکسیژن بیشتری در سلولها ذخیره شود.
از طرف دیگر میزان هموگلوبین و میوگلوبین در خون آنها بسیار بیشتر از بدن انسان است. به این ترتیب تفاوت خون و پمپاژ یا خونرسانی به قلب باعث به وجود آمدن چنین ویژگی مهمی در آنها شده است. جالب است بدانید که مجموعه این تحقیقات به پزشکان کمک خواهد کرد تا راهحلی برای بسیاری از بیماریها مثل حملات قلبی که در آن اکسیژن بدن به شدت کاهش پیدا میکند، بیایند. از طرف دیگر در مطالعه وضعیت بدن انسان در شرایط خاص مثل فضا هم اثرگذار خواهد بود.