سه‌شنبه ۲۶ دی ۱۳۸۵ - ۰۷:۴۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: یک گروه پژوهشگران در انگلیس که گوسفند دالی را شبیه‌سازی کردند، مرغ‌هایی را با مهندسی ژنتیک بوجود آورده‌اند که در تخم‌مرغ‌هایش داروهای ضدسرطان وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری رویترز این گروه در مرکز زیستی روزلین در ادینبورو اعلام کردند این مرغ‌ها در سفیده تخم‌مرغ‌هایشان داروی ضدسرطان تولید می‌کنند.

پژوهشگران در مقاله‌شان در نشریه Proceedings of the National Academy of  Sciences می‌نویسند این داروها شامل یک آنتی‌بادی مونوکلونال – که خودشان پروتئین‌های دستگاه ایمنی هستند که با مهندسی آزمایشگاهی بوجود آمده‌اند- و یک پروتئین سیستم ایمنی که برای درمان سرطان و سایر بیماری‌ها به کار می‌رود، هستند.


ساختن این داروها در آزمایشگاه آسان نیست. این پژوهشگران می‌نویسند: "بسیاری از پروتئین‌های درمانی برای انسان، در زیست‌رآکنورهای صنعتی تولید می‌شوند،"
اما به نوشته این پژوهشگران برپاکردن چنین سیستم‌هایی هم زمان‌بر و هم گران‌قیمت است.

دانشمندان در تلاش برای یافتن راه‌هایی برای تبدیل حیوانات به کارخانه‌های تولید این مواد بوده‌اند، چرا که این حیوانات به طور طبیعی چنین موادی را به تولید می‌کنند.

قبلا گاو،گوسفند و بز با مهندسی ژنتیکی به تولید پروتئین‌های انسانی از جمله انسولین و داروهای برای درمان بیماری ژنتیکی فیبروز کیستیک واداشته شده بودند، اما گروه روزلین معتقد بودند،مرغ‌ها به خاطر طول عمر کوتاه‌تر و قابلیت تخم‌گذاری مناسب‌ترند.

 هلن سنگ و همکارانش در موسسه روزلین که با قرار دادن ژن‌ها پروتئین‌های مطلوب در ژن‌های مرغ برای تولید اووآلبومین، پروتئینی که نیمی از وزن سفیده تخم مرغ را تشکیل می‌دهد، مرغ‌های مهندسی ژنتیکی شده یا ترانس‌ژنیک تولید کردند.

آنها می‌خواستند ترتیبی دهند که پروتئین‌ها در سفیده‌های تخم‌مرغ‌ها ساخته شود و نه جایی دیگر.

پروتئین‌هایی که آنها انتخاب کردند،یکی miR24 یک آنتی‌بادی مونوکلونال با قابلیت درمان یک بدخیمی پوستی، ملانوم (خال سرطانی) و دیگری اینترفرون b-1a بود، یک پروتئین سیستم ایمنی از خانواده پروتئین‌هایی که به تومورها و ویروس‌ها حمله می‌کنند.

آنها یک ویروس را در مراحال بسیار ابتدایی وارد جنین‌های مرغ کردند. این ویروس مواد ژنتیکی موردنظر را به درون DNA جنین‌های مرغ درتخم‌مرغ‌های به تازگی گذاشته‌شده وارد کردند.

پس از  تخم در آمدن جوجه‌‌ها مشخص شد که در واقع جوجه خروس‌ها هستند که این DNA جدید را وارد اسپرم خود کرده‌اند. این خروس‌ها بعدا با مرغ‌ای طبیعی جفت‌گیری و جوجه‌های حاصل را از لحاظ داشتن این دو ژن جدید غربالگری کردند. این پژوهشگران اکنون چندصد مرغ را پرورش داده‌اند که پروتئین‌های موردنظر را تولید می کنند.

کد خبر 13460

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز